kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?

Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım çünkü geriye onlar kalıyor. Belki kendimizi katabileceğimiz durumlar karşımıza çıkabilir, kim bilir? İşte sizin için seçtiklerimiz.

10 Eylül Cumartesi
Arsız süs kabağı Adı:
Cafe Golden. Bedriye Hanım işletiyor. Börekleri geceden hazırlıyor, sabah fırına atıyor. Çok lezzetli su böreğinin yanı sıra patatesli kıymalı talaş böreği şiddetle tavsiye edilir. 750 kuruş. Su böreği bir buçuk lira. Mantının kilosu 10 lira, ev tatlıları gibi; fındıklı, cevizli, karışık kelebek tatlısıyla baklavaları harika. Kahvaltıya da gidebilirsiniz. Böreklerin yanında taze çay veriliyor. Asıl sahibi Celalettin Bey. Kafenin minik bir bahçesi var. Bahçede en çok dikkat çeken şey, süs kabağı bitkisi. Kabaklar ampul biçiminde ve sarı, uçları kararmaya başlamış. Bu süs kabakları etraftaki bir çam ağacını da sarmış. Dünya Bankası Demetevler İş Merkezi, Kalıcı Konutlar, Düzce. Tel: (0380) 411 77 94. Hayal bilgisi. Hangi şairin dizelerinde yer almalı. Turgut Tan. "Karanlık sonbahar sabahlarında / Okul yollarında / Hayatın unutulan ortaokulları"

11 Eylül Pazar
Akdeniz güneşi Yazar:
Fatma Nilgün Meral. Kitap: Tüm Zamanların Zamansız Üç Kadını. Ağustos 2005. Nokta Kitap. Kitaptan 3 cümle. 1. Canım Akdeniz güneşi çekiyor. 2. Tezgahta limon satabilirsin ama limonları tezgaha öyle bir dizersin ki, senin içindeki şiirin dışa vurumudur netice. 3. Bazen insanın kendini bile bile kanattığını düşünmüşümdür, hatta kendime yaşatmışımdır. Sokak istatistikleri bilgisi. Yer: EceabatÇardak Feribotu. Geçen hafta bugün. Geminin burnu civarındaki insanlar, ayakta: 8. Martılara ekmek atan: 1. Kucağında çocuklu: 3.

12 Eylül Pazartesi
Onlar şimdi nerede? CD. Adı:
Tango. Gidon Kremer ve Astor Piazzolla. Dördüncü şarkının adı: El Tango. Sözleri Jorge Luise Borges'in şiirinden... Şimdi neredeler, diye sorar ağıtlar-şiirler/ Sanki hala varmışlar gibi / Dün olabilecek bir yerde onlar. Doğru bilgi: Tuzla Lisesi Müdürü B. Bestani Şanlı diyor ki: "Her zamankinden dikkatli ve programlı çalışmalısınız."

13 Eylül Salı
Masa komşuları
Halil Restoran. Akyaka, Gökova. Sakar Dağı'nın eteğinde, dağdan süzülüp gelen buz gibi yeraltı suyunun, Azmak'ın üstünde bir yeme içme, temaşa etme, kendinden geçme noktası. Su samuru, aynalı sazan, yılan balığı masa komşunuz.
Tel: (0252) 243 51 73. Gökova.

14 Eylül Çarşamba
Katıksız sevgi
Cafe at Lisa's. Bozcaada. Aslen Avustralyalı, kalben Bozcaadalı Lisa Lay'in yeri. Elinden çıkma enfes börek, kek ve kurabiyelere ek, katıksız bir ada sevgisi servis ediyor. Büyük kış lodoslarının vurduğu ada kedileri, kendilerini Lisa'nın kollarına atmaya devam ediyor. Tel: (0286) 697 01 82. Bozcaada.

15 Eylül Perşembe
Almanya'daki Türkler

Almanya'nın yenilikçi çalışmalarıyla tanınan tiyatrosu Forum Freies Theater (FFT) "Yeni Doğu" proje dizisi çerçevesinde Türk-Alman Yazarlar Atölyesi düzenliyor. Türkiye ve Almanya'da en az bir eseri yayımlanmış genç yazarlara yönelik. Ayrıntılı bilgi www.sibelarslanyesilay.com adresinde. Doğa bilgisi: Galata Kulesi yanında, Gündoğdu Kahvehanesi'nin çardağındaki siyah üzümler her gün daha fazla kararıyor.

16 Eylül Cuma
Soğuk bir dünya
Sibel Ulucan ikinci kişisel sergisini açıyor. Ulucan resimlerini ve sanat açısından düşüncelerini şöyle açıklıyor: "Somut, belki de soğuk olan dünyayı bana zarif bir işleme gibi yansıtıyor resim." Doğan Art Sanat Galerisi, Mithatpaşa Cad. No:402/A Karataş / İzmir. Gelecek program bilgisi: Almanya'nın Bavyera ve Avusturya'nın Tirol bölgesinde her yıl düzenlenen Oktoberfest (Bira Bayramı / Hasat Bayramı), bu yıl ülkemizde de kutlanıyor. Festival, 28 Eylül 2005 - 2 Ekim 2005 tarihleri arasında Levent Gösteri Merkezi'nde düzenlenecek. Tel: (0212) 245 90 42. Nurşen Yaman.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Sultanlık bekarlıkta değil, mutlulukta
 Cep telefonundan fotoğraf makinesi olur mu?
 Oyunculuğumu soran ilk siyasi Erdoğan oldu
 İstanbul neresi?
 Dünyanın gözü Istanbul'da
 Şifacı değilim diyor, şifa veriyor
 Fiziksel ve ruhsal temizlik zamanı
 Evinizdeki doktora kulak verin
 İki fındık mı, on fındık mı?
 Fransız Sokağı'nda müzik ziyafeti
 'Üniforma'ya farklı bir bakış
 Tasarım haftası başlıyor
 Karaköy'de sokaklar sergi alanı olacak
 Marinada sevgi ve barış konserleri
 Hollywood partisine davetlisiniz 2 bin 500 $ lütfen!
 'Aralık'tan sokağa taşındılar
 Biniciler ustalıklarını sergileyecek
 İstanbul'un günlüğü
 Benim tasarımlarımı taşıyacak sanatçı çok az
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Sambacıları yendik
Nasıl heyecanlıyım anlatamam.
ALİ POYRAZOĞLU
Özerk Ayvalık'ın kültür mirası
Ayvalık'a gittim. Çok...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.