kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Türkiye elektronik müzikte dünya ile paralel durumda
'Türkiye elektronik müzikte dünya ile paralel durumda
Festivale kimler katılacak?

'Türkiye elektronik müzikte dünya ile paralel durumda

Bu akşam Parkorman'da başlayacak ve iki gün sürecek olan Pepsi Elektronica Festival İstanbul 2005'in en önemli konuklarından biri dünyaca ünlü DJ Sasha. Türkiye'de elektronik müziğin dünyayı yakaladığını söyleyen ünlü DJ, bu festivalde yer almak için teklif aldığında hiç tereddüt etmediğini söylüyor.

Altmış DJ, on canlı performans, sekiz farklı sahne ve yüz saat kesintisiz müzik. İlk bakışta 'imkansız' gibi görünse de, bu organizasyon Türkiye'nin tek elektronik müzik festivali olan Pepsi Elektronica Festival İstanbul 2005 ile gerçek olacak. Türkiye'nin önemli alternatif müzik radyo istasyonu olan FG 93.7 ve Pepsi'nin Parkorman'da gerçekleştireceği festival, bu akşam başlayacak ve 10 Eylül'ü (yarın) 11 Eylül'e bağlayan sabaha kadar devam edecek. House müziğin önde gelen ismi Sasha, bu unutulmaz festivalin en önemli konuklarından biri olacak. Geçtiğimiz nisan ayında da Türk elektronik müzik tutkunlarına unutulmaz bir performans sergileyen ünlü DJ, GÜNAYDIN okurları için kariyerini, Türkiye'de elektronik müziğin yerini ve müziğini anlattı...

* Geçtiğimiz nisan ayında İstanbul ve Ankara'da performans sergilemiştiniz. Size göre Türkiye'de elektronik müzik nasıl bir yerde?
Geçtiğimiz nisan ayında Türkiye'ye geldiğimde her iki şehirde de inanılmaz yoğun bir ilginin olduğunu gözlemledim. Mekanlar tamamen doluydu. İnsanların hemen hepsi müzik dinlemek için orada toplanmışlardı. Elektronik müzik, dünyada hangi noktadaysa Türkiye'de de paralellik gösteriyor, arada sanıldığı gibi bir uçurum yok. Mayıs 2004'te İstanbul'a geldiğimde geçen yıl yapılan Electronica Festival'i inceleme fırsatı bulmuştum, gerçekten çok etkileyici bir organizasyondu. FG yetkililerine o haliyle bizim Creamfields'ten daha kapsamlı olduğunu söylemiştim. Hatta 'ben niye yokum' diye sormuştum. Bu sene, Pepsi Electronica Festival için bana teklif getirdiklerinde hiç tereddüt etmedim, çünkü gördüğüm kadarıyla festivalin her sene daha büyüyen bir yapısı var. Burada dünya çapında bir organizasyona imza atılıyor.

* Progressive house müziğin yaratıcılarındasınız. Bu kadar sevilen bir türü çalmanızın yanı sıra Türk prodüktörlerin plaklarını da çalıyorsunuz. Türk prodüktörlerinden en beğendikleriniz hangileri ve bu prodüktörlerin sizce kendilerine has farklı tarzları var mı?
Türkiye'den bildiğim Murat Uncuoğlu'nun ve Alican-Soner ikilisinin çalışmaları setlerimde yer alıyor. En son onların imzasını taşıyan "Forever More"yi hatırlıyorum. Müziğin nereye yol aldığını fark eden başarılı çalışmalar hepsi.

* Diğer DJ'lerle çalmayı tercih ediyorsunuz zaman zaman. John Digweed'in ardından yanınızda başka DJ'leri görebilecek miyiz? Mesela James Zabiela?
James ile beynimiz ve ruhumuz aynı yönlere bakıyor. Beraber performans sergileme konusunda çok talep de alıyorum. Ayrıca büyük zevk duyuyorum. Festivalde benden önce onun sahne almasını istedim, FG de beni kırmadı. Cumartesi gece yarısından sonra ana sahne tamamen bizim kontrolümüzde olacak, sabaha kadar müzik bizi nereye götürecek göreceğiz.

* Şimdiye kadar sahnedeyken başınıza gelen en büyük aksilik ne oldu?
2004 Mayıs ayında Parkorman'da çalıyordum. 7 bin kişiye yakın bir kalabalık vardı, mahşer alanı gibiydi. Dışarıda hava soğuktu. Gelen soğuk, içerideki sıcak ile birleşince buharlaşma oldu ve tavanda biriken sular damlamaya başladı. Ekipman içine sızan su, birkaç kez müziğin durmasına neden oldu. Müzik durduğunda insanlar haykırıyordu, bir stadyum atmosferi vardı. O geceyi unutamam, görüntü ve müziğe olan tepki olağanüstüydü.

SEZEN BAŞARAN - GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Erdoğan, Türkiye'yi İtalyanlar'a sevdirdi
 Tarkan baldızlarını yalnız bırakmıyor
 Hisleriniz güçlü mü?
 Nişantaşı müzikle renklenecek
 Ünlüler DJ oluyor
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kocanız, fotoğrafınızı internete yayabilir!
Kızlar! Önce...
HAKAN & UTKU
Masal kahramanı günlükleri
Kırmızı Başlıklı Kız...
AYŞE TÜTER
Patates ezmeli çorba
Ilık suda bulyonları eritin. 2 su...
Doğru yapılan spor astım tedavisine yardımcı olur
Doğru yapılan spor astım tedavisine yardımcı olur
Alerjik çocukların en çok zorlandığı ortamlardan biri de okullar.
İlişkinizi sıradanlıktan kurtarmak elinizde
İlişkinizi sıradanlıktan kurtarmak elinizde
Evliliğin çiftler arasındaki heyecanı öldürdüğü düşüncesi bir yana,...
GS'li Necati, BJK'lı cipte!
GS'li Necati, BJK'lı cipte!
İki hafta önce lig maçında sakatlanan Galatasaraylı futbolcu Necati...
Ertelendi mi iptal mi?
Ertelendi mi iptal mi?
Bir ay önce Gamze Özçelik ile Mehmet Mutlu, 9 Eylül'de...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.