kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
DURUŞMA ÖNCESİ SOHBET... Ünlü tanıklar duruşmadan önce bekleme salonunda biraraya gelerek Mesut Yılmazla sohbet ettiler. Ahmet Nazif Zorlu, Hüsamettin Cindoruk ve Yılmazın sohbeti esprilerle neşeli geçti. Sohbete daha sonra, eski MİT Müsteşarı Atasagun ile Özkan da katıldı.
Yüce Divan'da VIP tanıklar geçidi
Özkan: Bilseydik engellerdik
30 dakika karanlıkta kaldılar
Çörtük: Yiğit beni tehdit etti

Yüce Divan'da VIP tanıklar geçidi

Çakıcı için "Bizim elemanımız" dediği iddia edilen Cindoruk, "MİT'le tek ilişkim Filiz Akın'ın nikâh şahitliği" derken, eski MİT Müsteşarı "Dinledik ama, bizi yanıltmış olabilirlerdi" dedi.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz ile eski Devlet Bakanı Güneş Taner'in Türkbank ihalesi sırasında usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla yargılandıkları davanın dünkü duruşması, bir döneme damgasını vuran ünlü işadamları, siyasetçiler ve bürokrat tanıklar nedeniyle "ünlüler geçidi"ne dönüştü. İşadamları Kamuran Çörtük, Ahmet Nazif Zorlu ve Erol Aksoy, Merkez Bankası eski Başkanı Gazi Erçel, TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eski Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan ve eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun dünkü duruşmada tanık kürsüsüne çıktılar.

ATASAGUN: DİNLEDİK AMA YANILABİLİRDİK
Eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'ın kendisine "organize suç örgütleriyle mücadele" talimatı verdiğini, bunun üzerine komisyon oluşturduklarını ve çalışmaların sonucuna ilişkin de Yılmaz'a bilgi verdiklerini anlattı. Yılmaz'ın Türkbank ihalesi ile ilgili olarak Korkmaz Yiğit hakkında da bilgi istediğini belirten Atasagun, ancak arşivlerinde bir bilgi olmadığını, bunu da sözlü olarak anlattıklarını söyledi. Yargıtay Başsavcı Vekili Abdurrahman Yalçınkaya, Atasagun'a suç örgütü liderlerinin telefonları dinlenirken, Türkbank ihalesiyle ilgili bir yönlendirmenin tespit edilip edilmediğini sordu. Atasagun, şu yanıtı verdi: "Bu kişiler, 10-15 telefon taşır. Kendi aralarında yaptıkları görüşmelerde, ihaleye katılacak kişileri tehdit ettikleri konusu vardı. Hem Çakıcı'nın hem de Sedat Peker'in ihaleye gireceklere baskı yaptığına dair bilgiler vardı. Bilgileri özet olarak Yılmaz'a aktardık. Ancak bunlar, dinlendiğini bildikleri için, yanıltma için bu konuşmaları yapabilirler. Bunu sayın Başbakan'a ilettim." Bunun üzerine söz alan Mesut Yılmaz, kendisine Şubat 1998'den itibaren organize suç örgütlerinin Türkbank ihalesiyle ilgilendiklerine ilişkin bilgiler geldiğini, ancak hepsinin duyumdan ibaret olduğunu söyledi. Yılmaz, işadamı Çörtük ile bir görüşmesinde, ihalede Çakıcı'nın rolü söylentilerini aktardığını ve "Bu işin altından Çakıcı çıkarsa, ihale iptal edilir" dediğini, bunu Yiğit'e de söylemesini istediğini anlattı, "Amacım, son bir uyarıda bulunmaktı" dedi.

YILMAZ: EMNİYET'TEKİ İŞGÜZARLAR GECİKTİRDİ
Yılmaz, Atasagun'la da 5 veya 6 Ağustos 1998'de yaptığı görüşmede, "Çakıcı ile Yiğit arasında ilişki olduğunu gösteren bir belge olup olmadığını'' sorduğunu, böyle bir belge olmadığı yanıtı aldığını belirtti, şöyle devam etti: "Emniyet ve MİT'ten bu konuda net bir bilgi sahibi olamadık. Sağlar'ın kaseti açıklaması ile durumu öğrendik ve 5 Ekim 1998'de de ihalenin iptaline karar verdik. MİT'in iyi niyeti ve görevi olmamasına rağmen çabaları, emniyetin de işi niyetine rağmen alt kademedeki bazı işgüzarlar nedeniyle bu bilgiler bize geç ulaştı. Önce gelseydi o zaman iptal ederdik. Biz ihaleyi Emniyet'in geciken yazısından sonra iptal ettik. Aslına bakarsanız, bu iptal kararı da hukuken tartışmalıydı. Ancak Yiğit-Çakıcı kaseti çıkınca, bizim için kesin bir güvence oldu."

CİNDORUK: MİT'LE TEK İLİŞKİM NİKÂH ŞAHİTLİĞİ
Yiğit'in, önceki duruşmalarda Cefi Kamhi ve Hüsamettin Cindoruk ile yaptıkları bir toplantıda, Çakıcı'nın ihaleyle ilgilendiğini, bu durumu Cindoruk'a aktardığını, Cindoruk'un da "Çakıcı bizim kadrolu elemanımızdır. Daha geçen gün silah ve mühimmat verip göreve gönderdik. Sen onu merak etme, Çin'deki Yavuz Ataç onu kontrol eder" diyerek güvence verdiğini anlatmıştı. Bu nedenle tanık olarak çağrılan Cindoruk, "Benim MİT'le tek ilgim, eski Müsteşar Sönmez Köksal'ın Filiz Akın ile nikah şahitliğini yapmak" diye espri yaptı. Korkmaz Yiğit'in, Yılmaz'dan randevu almasını sağladığını kabul eden Cindoruk, Yiğit'in başka ifadelerinin de hatırlatılması üzerine şöyle konuştu: "Yiğit bu işle yatıp bu işle kalkıyor. Halet-i ruhiyesi gereği olanı da anlatıyor olmayanı. Olanları Manas Destanı gibi olmamış şeylerle uzatıyor."

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Dumanlar ardında bir cinayet vakası
 Provokasyona ve milliyetçiliğe tavır
 Bakan yanılmasın diye kilo alacağım
 Varlık Vergisi ile başladı 6-7 Eylül ile tamamlandı
 İki emniyetçi için iki farklı karar...
 OKS'de kontenjan hatası
 Atatürk Havalimanı'nda güvenlik endişesi
 Uçak arıza yapınca Denktaş kaldı
 2.5 milyon sahte Euro ele geçirildi
 Sahte rakı mağdurları dava açtı
 İran'dan Kuzey Irak'a operasyon
 Munzur'da 7 terörist öldürüldü
 Şahin'in kardeşi yakalandı
YILMAZ ÖZDİL
Sizin maket kaç oda bir salon kardeş?
Delirmek işten...
ÖMER LÜTFİ METE
Kalan bağlar bizimdir
Nicedir iyi yetiştirilmiş...
UMUR TALU
Kötü bir şey mi!
Devletiyle, sivil toplum örgütüyle 50...
FATİH ALTAYLI
Bu kafada tüccar batar
Türkiye'nin kara delikleri kolay...
ERDAL ŞAFAK
Rüşvet devrimleri satın alınca...
Yuşçenko ve Lula...
'Turuncu bahar' erken bitti
Ukrayna'da halk devrimiyle gelen iktidardan 3 önemli isim yönetimdeki...
'Türkiye konusunda yanlış yaparsak kriz yaşarız'
AB dönem başkanı İngiltere'nin Dışişleri Bakanı Jack Straw, Herald...
Bize beklemek düşüyor
Bize beklemek düşüyor
Ukrayna deplasmanından galip dönen Millilerimiz'in 2006 Dünya Kupası...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu