kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sahne verin dans edelim

105 kiloluk baletten Bakan Koç'a: Konuşacak başka sorun yok mu?.

Herkes Kültür Bakanı Atilla Koç'un "110 kiloluk balet var" sözünü konuştu... O balet Tayfun Savlıoğlu ise sadece SABAH'a konuştu... Dün duygularını aktardık... Bugün, Koç'a tepkisini: 50'ye yakın sanatçı 10 yıldır kadro bekliyor. Bu binada yedi müdürlük; tek sahne var. Sahne verin, dans edelim... Esas bu tartışılmalı...

'Esas sorun kadro ve sahne yetersizliği'

105 kiloluk bale sanatçısı Tayfun Savlıoğlu, "50'ye yakın sanatçımız 10 yıldır kadro bekliyor. Bu binada 7 tane müdürlük var ve tek sahnede çalışıyoruz. Sahne verin dans edelim" diyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un "110 kiloluk balerinimiz var" sözleri üzerine SABAH'a konuşan İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Tayfun Savlıoğlu açıklamalarını sürdürdü. Her yaşta ve her kiloda sanatçının balede görev alabileceğine dikkat çeken Savlıoğlu, "Çalıştırıcılarımız 55-60 yaşındaki kişiler. Sadece bu işi anlayan, bilen kişiler bizleri çalıştırabilir" dedi.

'VERİN YETİŞTİRELİM'
Savlıoğlu, sistemdeki aksaklıkları değiştirmek için el ele vermek gerektiğini belirterek "Asıl sorun kadro, sahne, eleman yetersizliği ve yerden kaynaklanıyor. Bu binada 7 tane müdürlük çalışıyor ve bir tek sahnemiz var. Sahne verin, dans edelim. Ayrıca 10 senedir 50'ye yakın sanatçımız kadrosuzluk nedeniyle sözleşmeli çalışıyor. Gençlere kadro verin, yeni nesiller yetişsin. Halkımız yanlış yönlendirilmesin" dedi. Sakatlığından dolayı dans edemeyen sanatçıların bulunduğunu vurgulayan Savlıoğlu, "Yıllarca emek vermiş kişileri kurumdan mı atacağız? Bu iş maden işçiliğinden sonra en ağır meslek. 10 yıl okuyorsunuz. Dans etme, rol alma zaman alıyor" diye konuştu.

'KEŞKE ARAŞTIRSAYDI'
Türkiye ile Avrupa'daki dansçıları da karşılaştıran sanatçı, Avrupa'da bir dansçının 5 bin Euro aldığını vurgulayarak "Ev kirası olarak 1000 Euro ödüyor. Biz maaşımızın yarısını ev kirasına veriyoruz. Bunun dışında çoluk çocuk, ailemiz var. Sanıldığı gibi her ay 2 bin 200 YTL maaş almıyoruz. Maaşımız bin 400 YTL. Ancak 3-4 ayda bir ikramiye alıyoruz. Sağolsun müdürlerimiz de izin verdiği için Kurtlar Vadisi'nde oynayabildim" diyerek sözlerini sürdürdü. Bakanın açıklaması üzerine yöneticileriyle görüştüğünü dile getiren Savlıoğlu, kendisine "Sen çalışan‘MADEN İŞÇİLİĞİNDEN SONRA EN AĞIR MESLEK’ Savlıoğlu “Mesleğimiz dünyada maden işçiliğinden sonra en ağır meslek. 10 yıl okuyorsunuz. Rol almak zaman alıyor. Aktif dans yaşı ise 37-38” diye konuşuyor.insansın, kurumumuzda bir problem yok" dendiğini, yanlış bilgilendirme olduğunu ifade etti. Savlıoğlu, "Bakanımıza yanlış, eksik bilgi verilmiş. Keşke bakanımız, bu sözü söylemeden önce bir araştırsaydı, kim ne yapıyor diye. Benim kilomla hiçbir problemim yok. Çok sağlıklıyım. Kurumum adına üzüntülüyüm" dedi. Savlıoğlu, önemli olanın role uygunluk olduğunu belirterek "Şimdi oynadığımız Ağır Roman'da 90 kişilik kadro var. Her yaştan, her çeşitten sanatçıya ihtiyaç var. Ben de gençken atletik bir dansçıydım. Şimdi yaşım gereği roller alıyorum" dedi. Yöneticilik yaptığı dönemde ve özel hayatıyla ilgili bazı sorunlardan dolayı kendine özen gösteremediğini itiraf eden Savlıoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: "27 yıldır sanat hayatındayım. 4 operada çalışmış tek sanatçıyım. İlk kez baleden sorumlu bir genel müdürümüz var. Meriç Sümen, çok başarılı. Esas mesele, kilolu olmam değil, görev alma önceliğim. Çok kırgınım."

'KORTİZON VERİLİYOR'
Öte yandan ekim ayında sahnelenecek olan "Ağır Roman" eserinde yoğurtçu ve genelev patronu karakterini başarıyla canlandıran Savlıoğlu'na Ağır Roman eserini sahneye koyan, Koreograf Aysun Aslan ile Bale Şefi Yüksel Ersin de destek verdi. Polemiği fazla ciddiye almadığını belirten Aysun Aslan, "Bakan Bey yanılmış. Programımıza bakınca ne kadar yoğun çalıştığımızı görecektir. Balede belirli bir yaşın üstü sanatçılara da ihtiyacımız var" dedi. 39 yıldır sanat dünyasına emek verdiğini söyleyen Yüksel Ersin ise, "Ağrısı olan sanatçılarımıza doktorları kortizon veriyor ve kortizon da kilo alımına neden oluyor" diye konuştu.

Özlem YILMAZ / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Cümle alem gelişti, biz geriledik!
 Kaza değil cinayet!
 Bu da tören magandası
 'Güneşim battı'
 Efekan'a veda
 Beşinci kurban mı?..
 Eski bakana 'kaza' dayağı
 Kayıt dönüşü 'canavar'a yakalandılar
 Okul servis ücretleri için karar günü bugün
 Limanda çifte skandal
 Okul bahçesinde tam gün eylemi
 'Fakirhane'lerine geri döndüler
 Uçak-kafe planı başka bahara...
REHA MUHTAR
Ey tarih! İbret alacaklar mı?
İbret belgelerini...
EMRE AKÖZ
Elmanın da modası var!
Hayır, yanlış okumadınız: Elmanın...
MEHMET BARLAS
Vatanı sevip milleti sevmemek olur mu?
Vatan sevgisi...
SAVAŞ AY
atv gecesinden yüreklere sızan
atv Genel...
HINCAL ULUÇ
Gökdeniz hızla aklanmalıdır!..
Trabzon'un ve...
Barajı kurun geliyoruz: 1-0
Barajı kurun geliyoruz: 1-0
Ukrayna'yı Tümer'le geçtik. Gözümüzü 8 Ekim'deki Danimarka-Yunanistan...
Komşu kazak çıktı
Komşu kazak çıktı
Almanya yolundaki rakibimiz Yunanistan, yenik duruma düştüğü maçta...
Sarıgül Schröder'le buluşuyor
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, seçimlere 10 gün kala...
Erdoğan köprü için devrede
Suudi Arabistan'ın Hicaz Demiryolu'nun geçtiği, Osmanlı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu