kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?

3 Eylül Cumartesi
5 liraya kot
İki odalı. Küçük bir lokanta. Adı, Şen Köfte. Hemen karşısında küçük bir park. Yanında çay ocağı. Çınar ağacı altında köfte sonrası çay içme keyfi. Ziraat Bankası karşısında. Tel: (0286) 618 18 97. Pazartesi kurulan pazarda kot pantolonlar 5 liraya. Ayrıca köprünün öteki yakasında Ermar Süpermarket'te kilosu 10 lira civarındaki Ezine koyun peyniri çok güzel. Tel: (0286) 618 18 92. Ezine. Günlük bilgisi: 3 Eylül 1944. Cesare Pavese: "Sigara içmek kökleri doğaya, köy hayatına uzanan bir şeydir. Kuru bir otun böyle kokulu, canlı, bereketli bir duman bulutuna dönüşmesi anlamsız değildir." Eski bilgi: Kıyıda. Çay bahçesi. Barbaros Kafe. Bira servisi de var. Sahil boyunca, deniz tarafı kaldırım. Merkezi sayılır. Sahilin son noktasında. Güzel müzik çalınıyor. Kafe ile kale arasında güzel evler. Dondurma Giritli Usta'dan. Sakızlı dondurma. Foça. İzmir.

4 Eylül Pazar
Akordeon ve sis
Yazar: Tarık Sipahi. Kitap: Dokuz Öpüşen Balık. Çitlembik Yayınevi. Eylül, 2005. 350 sayfalık kitaptan yedi cümle. 1. Mor deniz kestanelerinden yapılmış çizgi göründü. 2. Köydeki akrep motifli ilk kilimi de o yapmıştı. 3. Gece bastırıp, sis kımıldayıp onu örttüğünde bile akordeonu çalmaya devam ediyordu. 4. İki gün sonra savaş oldu ve sarıyarasa sayesinde kral büyük bir zafer kazandı. 5. İki kocaman martının kanatları arasında yerlerini alırken bir yandan da kahkahalarla gülüyorlardı. 6. Usta, "İstersen bir de 7 keşişe danış" dedi. 7. En sevdiği zamanlar, köprünün kıyısına uzanıp suyun ışığı yanıtmasını siyah gri taşlarda izlediği öğlen vakitleriydi. Beykoz, Yuşa Tepesi bilgisi: Chalkedonlular'ın Daphne adına yaptıkları adak yeri olarak da kullanılmış burası. Bizans döneminde. 6. yüzyılda İmparator 1. Justinianos zamanında ise bu sunak kiliseye çevrilmiş. İstanbul'un önemli manevi merkezlerinden biri.

5 Eylül Pazartesi
Rüzgarlı güneş
Köyün içinden geçip sahile indiğinizde. Karşınızda mendirek. Solunda denize girilen kumsal. Arkasında voleybol sahası. Mendireğin sağında uzun çakıllı kıyı. Gezinmek, taş toplamak için. Mendireğin karşısında Sahil Çay Bahçesi. Çaprazında restoran. Karşıda Bozcaada. Köyün bir kilometre sağında bir başka restoran. Adı Çamlık Restoran. İşkembe, paça, mercimek çorbaları. Saat 19.00 ile 03.00 arası açık. Tel: (0286) 658 86 83. Komşu köy olan Geyikli'de cumartesi günleri kurulan pazar, öğlen saatlerinden hemen sonra bitiyor. Dalyanköy. Ezine. Medya bilgisi: Andante Dergisi. Temmuz-eylül sayısı. Sayfa 64. Kemal Küçük'ün genç çellist Erman İmayhan'la ilgili yazısı önemli.

6 Eylül Salı
Balık, çay bardağı ve fincan resmi
Köyün yanından aşağıya uzanan otomobil yolu. 3.5 kilometre sonra solda bir tabela, İbrahim Amca'nın Yeri. Hemen altında üç çizgi + resim. 1. Balık. 2. Çay bardağı. 3. Fincan. Tabelayı geçtikten 200 metre sonra ağaçlar altı ve sonra da çardak. Bir bahçe. Bahçenin önünde çakıllar ve deniz. Bir masa üzerinde denizden çıkarılmış mor deniz kestaneleri, deniz kabukları. Deniz hemen derinleşiyor. Tam karşıda devasa bir ada, Midilli. Yarım ay şeklinde sahil 400 metre. Ve uç kayalar ileriye çıkmış. Sanki kendi "özel koyunuz"muş duygusu. Gözlemeler otlu, patatesli. Çok çeşitli lezzetli. Tabii ki + balık ve küçük odalarda kalmak imkanı. İbrahim Amca'nın damadı Muzaffer Bey'in telefonu: (0544) 385 42 19. İbrahim Amca'nın telefonu: (0542) 645 14 78. Kuruoba Köyü sahili. Ayvacık. Çanakkale. Tarihi bilgi, 6 Eylül 1949. Lise eğitimi dört yıla çıkarıldı. Özel liseler de aynı hükme tabi olacak.

7 Eylül Çarşamba
11.30 kahvaltısı
Köyün yanından aşağıya uzanan otomobil yolu. İbrahim Amca'nın Yeri levhasını geçince. 300 metre sonra. Yol biraz kötüleşiyor ve hemen de düzeliyor. Solda geniş, ferah, aydınlık bir bahçede bungalovlar. Çadır imkanı. Adı, Yakamoz. Çakıllı kumsal, derin deniz. Mekanın sahibi, orta üçü bitirmiş oğluyla güleryüzlü biri. Yıllardır bölgede. Ayvacıklı. Sokak ğzı gibi çeşitli yerlerde çalışmış. Ali Rıza Özkan Bey. "Tatilde insan
11.30'da bile kalksa kahvaltı bulabilmeli" diyor gülümseyerek. Sahil, sola doğru kilometrelerce uzuyor. Uzun, geniş, güzel bir kıyı. Çok çeşitli renkli taşlar toplama imkanı. Tel: (0537) 880 85 90. Kuruoba Köyü sahili. Ayvacık. Çanakkale. Zaman bilgisi: Üsküdar, Hacı Selim Ağa İlkokulu'nun karşısındaki Hünkar Börekçisi'nin çok lezzetli su böreği öğlenden önce bitiyor.

8 Eylül Perşembe
Tuzlu sudaki patatesler
Mutfakta isteyerek zaman geçirdiğimiz anlar da olmaz mı? Olur. Çoban böreği - Adana. Malzemeler: Yarım kilo patates. Bir çorba kaşığı süt. Bir baş soğan. Bir çay kaşığı kuru nane. Bir çorba kaşığı tereyağı. Bir çorba kaşığı iç yağ. 225 gram kuzu kıyması. Ve tuz, karabiber. Yapılışı: Patatesler tuzlu suda haşlanır. Suyu süzülür. Soyulur, püre haline gelinceye kadar sütle eritilir, doğranmış soğanla kavrulur. Sonra et suyu, kıyma ve nane karıştırılarak tekrar kavrulur. Hazırlanan bu karışım yayvan bir kaba konur. Üzerine patates serilir. Önceden ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika pişirilerek servis yapılır. Sokak istatistikleri bilgisi. Yer: Galata Kulesi önü. İnsan: Gitar çalıp şarkı söyleyen iki İspanyol. Zaman, geçen hafta bugün. 16.30-16.40 arası. Şarkıyı dinleyen kalabalık: 14 kişi. Müzisyenlerin önündeki beze para bırakan: 2 kişi. Banklarda oturup dinleyenler: 11 kişi.

9 Eylül Cuma
Ezine altyazıları 1.
Körüktaşı Köyü'nde kahve, çınar ağacının altında. İleride, eski, yıkık taş evlerin zaman ötesi siyah beyaz fotoğrafları çekilebilir. 2. Babadere Köyü'nün girişindeki yazı: "Bohçacılar köye giremez." 3. Tuzla Köyü'ndeki ana yolda çeşme, H. İbrahim Bakırlı Hayratı. 1999. Çeşme duvarının üzerinde iki bakraç. Yolcular, misafirler su içsin diye. Bakraçlar çeşmeye bağlı değil. 4. Yamaçta yüksekte kurulu Tavaklı Köyü'nden Bozcaada görülüyor. 5. Tavaklı İskelesi Butik Otel'in bahçesindeki bol battaniyeli, büyük, geniş hamaktan güneşin denizin üzerine batışı keyifle izlenebilir. 6. Kösedere Köyü yönüne doğru giderken Tavaklı İskelesi bitiş levhasından sonra hemen sağdaki bahçeden dolmalık biber, maydanoz, domates koparıp satın alabiliyorsunuz. Ayrıca bahçe sahibi ekmek de yapabiliyor isteyenlere. Ara not: Bahçenin yanındaki alana seneye büyük bir otel yapılması düşünülüyor. 7. Dalyanköy yolunda karşınıza birden zeytin ağaçları arasından harabeler, sütun gibi duvarlar, yıkık kemerler çıkıyor. Ezine. Çanakkale Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin hangi dizelerinde yer almalı. Veysel Çolak. "Mermer ve zehir: Bir buluşma, sezgi utangaç. / Yalan söylemenin hemen öncesi yiten yaz."
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 'Aralık'tan sokağa taşındılar
 Biniciler ustalıklarını sergileyecek
 İstanbul'un günlüğü
 Benim tasarımlarımı taşıyacak sanatçı çok az
 Gerçek suçlu
 Avrupa'daki son edebiyat çılgınlığı
 "Radyoevi otel olsun" iddiası bile ortalığı karıştırdı
 Keramet kellikteymiş
 Türk halkı aldatılan lidere oy vermez
 Çocuklar, bu şenlikte sürprizler sizi bekliyor
 Telvenin izindeki sergi
 Tarih gönüllülerine çağrı
 Antik tiyatroda sanat
 Küba ritimleri Bodrum'da
 İki tenor aynı sahnede
 Festival coşkusu
 Okul alışverişlerinizi kolaylaştıracak adresler
 Marketlerden taksit taksit satın al
 Yeşilçam'da bir rekortmen
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Türkiye'nin en okunan yazarı
Meslektaşlarım beni...
FİLİZ AKIN
Dünya projektörü
Ülkelerin tanıtımı da bir ürün tanıtımı...
ALİ POYRAZOĞLU
Siz olsaydınız ne yapardınız?
Size dokunmayan yılanın...
Üzüm kabuğunun moda içkisi Grappa
Grappa'nın süksesi son yıllarda hızla artıyor. Sadece 2004 yılında 136 İtalyan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.