kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rahsan Gulsan @ SABAH
 

Çadırda dondum, geri döndüm!

Çadırda geçen yağmurlu ve dondurucu soğuk bir gece, bana 30 yaşına gelmenin ne demek olduğunu hatırlattı! Çadırda, felaket filmlerinde karlı dağlara düşen bir uçaktan kurtulmuş insanlar gibi sarılarak ısınacağımızı düşündük. Ama nafile! Sadece sarılan yerleriniz ısınıyor.

Gereksiz girizgahlara yönelmeden dün kaldığım yerden devam ediyorum. Korn konseri sırasında öyle bir yağmur başladı ki, bir anda fönlü saçlarım, ıslak yavru kedi tüyü kıvamına geçti. Ama daha bir havaya girmiştik. Yurtdışında yağmura rağmen kafa sallayan rockçı arkadaşlarımızdan ne farkımız vardı! Bir süre yağmur suları ile debelendik durduk. Ama yağmur öyle arttı ki, içimizdeki rockçı, münasip bir yerimize saklanmak zorunda kaldı! Yağmurdan kaçıp saklanabilecek yer yoktu. Dağınıklığım ilk kez beni haklı çıkardı. Bagajımdaki bot, uçaktan ödünç alınan battaniye ve yağmurluğum devreye girdi. Bu arada akşam üzeri gidip çadır kurma yerini teftiş ettim. Göl kenarında muhteşem manzaralı bir kamp alanı vardı. Böylece İstanbul'da göl manzaralı 4 metrekare mekanım olacaktı. Festivalden sonra da buraya küçük bir gecekondu yapıp, af çıkınca tapumu alıp dubleksimi kondururdum. Ama kız kardeşim Berşan gelmek bilmiyordu. Geldiğinde hava kararmıştı ve Cure sahneye çıkmak üzereydi. Normalde kardeşime en fazla 15 saniye bağırabilirim. 15'inci saniyede öyle bir karşılık vermeye başlar ki susarım... Ama bu kez suçluydu ve sağolsun karşılık vermeden önce 30 sn. bağırmama izin verdi. Çadır kurma ritüelini The Cure sonrasına bıraktık. The Cure iyiydi hoştu ama tansiyonu çok düşürdü. Zaten etraftaki gençlerin kanındaki alkol oranı artıyordu. Ve "Yeni dostluklar, arkadaşlıklar, karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler" kuruluyordu. Saçlar, kıyafetler ve tavırlar öylesine farklıydı ki, benim hiçbir şansım yoktu. Aramızda görsel olarak bu festivale uygun tek arkadaşımız Güler'di. Gerçekten sıra dışı saç tasarımı dışarıda 'sıradışı' görünürken, içeride sıradan oluvermişti.

KAHRETSİN YAŞ 30!
Daha fenası, 30 yaşında olmanın ne demek olduğu fikri ile hayatımda ilk kez Rock'n Coke'da karşılaştım.
5 yıl önce 5 Iron Maiden tişörtüm, 2 adet kendi yırttığım kot pantolonum vardı. Şimdi ise rock dünyasında bir 'hiç'tim.. Allahtan bizimkiler çabuk üşüdü de çadır kurma seansına giriştik. Gerizekalı kardeşim yüzünden (Evet Berşan, öylesin!) göl manzaralı kampta yer bulamadık. Arka tarafta Burn sahnesinin hemen arkasında bir yer bulduk. Allahtan Berşan paraya kıyıp Carrefour'dan 25 milyonluk büyük çadırlardan almış. Ancak çadırda alta serilen mat'lardan orada satın almak zorunda kaldık. Malum ay sonu, sadece iki taneye paramız yetti. Sağanak yağmur ve 10 derece sıcaklıkta uyumak için ekipmanlarımızsa şöyle idi: uçaktan ödünç aldığım battaniye, ıslak yağmurluğum, Berşan'ın hava sıcak olur, göle girdikten sonra kurulanırım diye getirdiği havlu ve yastık olarak çantalarımız. Bagajımda bir de deniz gözlüğü vardı ama konu ile bir ilişki kuramadım!...

ABLA, SARIL BANA İYİCE!
Çadırı gerçekten çok kolay kurduk. Sonra da dördümüz çadıra boylu boyunca uzandık. Felaket filmlerinde karlı dağlara düşen uçak enkazlarından kurtulmuş insanlar gibi birbirimizi sarılarak ısıtacağımızı düşündük. Ama nafile! Sarılan yerler ısınıyor. Ama dışarıda kalan kol, ayak parmakları, kulaklar donuyor!
"Berşan, battaniyeyi çekme" "Abla sen de sarıl bana iyice" "Ya Berşan, bu kadar sarılabiliyorum arkamdan su giriyor!" "Bu kimin ayağı?" "O benim elim!" "Abla bak kafanı saçlarımın arasına sok, ellerini de koltuk altıma denk getir" "Berşan, saçlarına çok jöle sürmüşsün kafama batıyor" "Güler, bu jölenin markası ne yağmura rağmen kafan kirpi gibi!" "Abla, sen kaç bira içtin. Nefesin çok kötü kokuyo!" "Yan çadırdan gelen sesi duydun mu?" "Berşan, kapa kulaklarını! Servet, sen de elalemin çadırlarını dinleme"
Saat dört olmuştu. Burn sahnesindeki Drum'n Base müzik, ağır bir inşaatın seslerine dönüşmüştü kafamızda. Müzik bitmek bilmiyordu. Otomobile gidip uyumayı da yiğitliğe yakıştıramıyordum. Biraz daldığımda saat 06.00 idi. 08.00'de ise artık üzerimize güneş doğmuştu. Bu kez terden ölüyorduk. Sabah hepimiz en büyük korkumuzla yüzleştik. Gece içtiğimiz biralar bizi terk etmek istiyordu. İki bira ile çakırkeyif, dört bira ile sarhoş olan ben, 5 bira içmiş biri olarak tuvaletlere doğru koşmak istiyordum. Ancak tuvaletler felaketti! O an hayatımda ilk kez erkek olmak istedim... Tüm Rock'n Coke'çular uyanmıştı. Maşallah hepsi Güler'in jölesinden kullanıyordu. Saçlar bozulmamıştı. Kahvaltımızı yaptık. Ben daha fazla bu acıya dayanamadım... Medeniyete geri döndüm...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Tatlıses: Fotoroman çekelim Rahşan Hanım   / 01-09-2005
 İyi ki terk edilmiş!   / 30-08-2005
 Anahtar kelime PAZARLIK   / 18-08-2005
 Issız ada... Ben ve tabii ki...   / 04-08-2005
 Neyim varsa döktüm ortaya   / 02-08-2005
 Bir türkü rica etsem döverler mi acaba?   / 28-07-2005
 En ağır talk show! İnanmazsanız tartın   / 26-07-2005
 Kıldan tüyden meseleler   / 21-07-2005
 'O' gün Bebek'te Demet Akalın'laydım   / 19-07-2005
 Balaban Kebabı ve Şebnem Ferah   / 14-07-2005
RAHŞAN GÜLŞAN
Çadırda dondum, geri döndüm!
Çadırda geçen yağmurlu ve...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Patatesli İspanyol omleti

25...
Çok az enfeksiyon geçiren çocuklar alerjiye daha yatkın
Çok az enfeksiyon geçiren çocuklar alerjiye daha yatkın
Alerji, gelişen tedavi yöntemlerine rağmen hâlâ bu hastalığa yatkın...
Ayda bir türkü barda söyleyecek
Ayda bir türkü barda söyleyecek
Şöhret olmadan önce Bakırköy'deki birçok türkü evinde şarkı söyleyen...
'Arkadaşımın nişanlısı değil!'
'Arkadaşımın nişanlısı değil!'
Anavatan Partisi eski Genel Başkanı ve Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.