kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dikkat tahrik var!
Komutandan 3 Ekim uyarısı
İzniklileri müftü sakinleştirdi

Dikkat tahrik var!

Bilecik Bozüyük'te başlayan gerginlik dün Mersin, Van ve Diyarbakır'a sıçradı. Otobüslerin taşlanmasını protesto eden DEHAP'lılar polisle çatıştı. Olaylar sırasında çok sayıda kişi yaralandı.

Bursa'nın İznik ilçesinde PKK lehine slogan atan bir grubu linç etmek isteyen halk, müftü tarafından sakinleştirildi. Jandarma aracına binen müftü Ahmet Tüccar, megafonla vatandaşlara "Sakin olun, sağduyulu davranın" çağrısında bulundu. Önceki gün kendilerine Öcalan Havarileri diyen grubun terör örgütü elebaşına destek vermek için Gemlik'e gitmek istemesi ile birçok yerde gerginlik yaşanmıştı. İznik'te de kiraladıkları minibüsle Gemlik'e gitmek isteyen İznik Meslek Yüksek Okulu inşaatında çalışan 14 işçinin araçları polis tarafından durduruldu. İşçiler sorgulanmak üzere polis merkezine götürülürken, haberin yayılması üzerine çok sayıda vatandaş karakol çevresinde toplandı. Yaklaşık 500 kişilik grup, PKK aleyhine slogan atarken, kendilerine sözle sataştığı öne sürülen 3 kişiyi darp etti. Şüpheli kişilerin kendilerine verilmesini isteyen öfkeli kalabalık, olayı provake ettiği belirtilen kişilerin bulunduğu çorbacıyı da bastı. Olayların yatıştırılması için polis ve jandarma vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

SAĞDUYU ÇAĞRISI
Gerginlik sürerken, İznik Müftüsü Ahmet Tüccar, jandarma aracından megafonla halkı sağduyulu davranmaya çağırdı. Olaya devletin el koyduğunu belirten Müftü Ahmet Tüccar, "İnfial yaparsak ben de dahil hep beraber bakın yiğitlerim birilerinin PKK'nın veya şunun bunun ekmeğine yağ çalmış oluruz. Devletimiz buradadır. Askerimiz buradadır. Kaymakamımız buradadır. Ben de müftünüz olarak bunu rica ediyorum. Hiç infiale gerek yok" dedi. Gruba birlik beraberlik yürüyüşünü, kaymakam, belediye başkanı ve kendisinin katılımıyla yapmayı teklif eden müftü Ahmet Tüccar, konuşmasından sonra sakinleşen vatandaşlar, daha sonra dağıldı.
DEHAP ve Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu'nun (TUHAD-FED) önceki gün Bursa'nın Gemlik ilçesinde yapmayı planladığı olaylı yürüyüşten sonra önceki gün Bozüyük'te başlayan gerinlik dün de Mersin, Van ve Diyarbakır'a sıçradı. Mersin'de Gemlik'ten dönenleri karşılayan grup polisle çatıştı. Mersin Şevket Sümer Mahallesi'ndeki DEHAP Kadın Kolları bürosu önünde toplanan bir grup, Abdullah Öcalan posteri açarak örgüt lehinde sloganlar attı. Karşılamadan bir saat sonra tekrar toplanan göstericiler ilk önce sivil bir polis otosunu taş yağmuruna tuttu, ardından çöp tenekeleri ile barikat kurup, lastik yaktılar. Terör örgütü lehinde sloganlar atan yüzleri poşulu göstericiler, polise taşlarla saldırdı. Göstericilere panzerlerle su sıkarak müdahale eden polis, havaya ateş açıp, gaz bombası atarak grubu dağıtmaya çalıştı. Olaylar sırasında 5 kişi gözaltına alındı.

VAN'DA ÇATIŞMA
Van'da da önceki gün Bilecik'te meydana gelen olayları protesto etmek isteyen DEHAP'lı grup ile polis arasında çatışma çıktı. Abdullah Öcalan'ın posterlerini açarak yürüyüşe geçen 30- 40 kişilik grup işyerlerine taş ve sandalyelerle saldırdı. Göstericiler polisin panzerle su sıkması üzerine taş ve molotof kokteyli attılar. Olaylar sırasında AA muhabiri Ahmet İzgi ve iki polis memuru yaralandı. Yaralılar Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, göstericilerin dağılması için havaya ateş açtı, göz yaşartıcı bomba kullandı. Mudanya'ya gidemeyince konvoy halinde geri dönen bir grup ise, Diyarbakır'da polisle çatıştı. Polis göstericilere karşı, biber gazı, tazyikli su ve göz yaşartıcı bomba kullanarak kontrolü sağlayabildi.

BOZÜYÜK GERGİN
Önceki gece Bilecik'in Bozüyük İlçesi'nde yaşanan olaylar sonrası halk dün gece de gergindi. Ellerinde Türk bayraklarıyla bir grup, hükümet konağına yürüdü. Öte yandan Gemlik'ten dönerken saldırıya uğrayan eylemcileri Ankara'da DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan karşıladı. Bakırhan "Dik bir şekilde yürümeliyiz. Üç beş taşla geri dönecek değiliz" diye konuştu.

Deniz KARADENİZ Ercan DEMİRCİ - MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Yargının zirvesinde gerginlik
 Kılıç: "Bu konuşma Anayasa Mahkemesi'ne bir saldırı"
 "Anayasa yamalı bohça haline getirildi"
 Arslan:"Hilafet çağrısı yapanlar emellerine ulaşamayacak"
 Çukurca'da iki şehit
 Vali Güler'den itiraf
 Fatih Camii olayıyla ilgili 7 kişi Adliye'de
 İstanbul'da iki terör örgütü üyesi yakalandı
 Siirt'te izinsiz gösteri
 Van'daki izinsiz gösteride 93 kişi gözaltına alındı
 Kağıthane'de olaylı yıkım
 Patriğin kardeşi hangisi
 Bombalı faciayı emniyet önledi!
 Ellerinde sopalarla Beyoğlu'na girdiler
 ABD'ye destek için ortak plan
 Yardım etmek İslam'ın gereği
 Kızımı felç eden maganda bulunsun
 Hizb-ut Tahrir'de iki gözaltı daha
 Ecevitler imam nikâhı kıydırmış!
 2020'ye kadar sabredin...
YILMAZ ÖZDİL
Tam sırası...
Türkiye'de "izlenme oranı en...
ALİ KIRCA
Süpermen'in ölümü!..
Aslında her şey "Süpermen"in...
ÖMER LÜTFİ METE
Telekom ve itiraf gibi düzeltme
Ağustos'un 15'inde...
UMUR TALU
Ne kadar utanmalı?
Sanmam ki, siz de sanmayın ki,...
FATİH ALTAYLI
Kavga istiyorlar
Başbakan aylar önce "Birileri...
ERDAL ŞAFAK
Türk halkının sınav günleri
Edirne'den Kars'a kadar bu...
Galip 'Herr Schröder'
Eğer Avrupa Birliği'nin sınırlarının belli olmasını istiyorsanız beni...
Bu uçuş bir dakika sürdü
Endonezya uçağının son seferi 1 dakika sürdü. Havalandıktan 500 metre...
2-2'yi kimse unutmadı
2-2'yi kimse unutmadı
Terim, Danimarka'nın hocası Olsen'in, Ukrayna maçı ile ilgili sözleri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu