kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tarihi ifşaat

Başpiskopos Bekçiyan: "Eski Ermeni Patriği Kalustyan eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan'la kardeş olduğunu bana söyledi".

ANNE BİR, BABALARI FARKLI
Almanya Ermeni Cemaati'nin önderi Başpiskopos Karekin Bekçiyan yıllar sonra Yeni Aktüel dergisine aktardı: "Eski Ermeni Patriği Şinork Kalustyan eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan'ın anne bir kardeşi olduğunu bana defalarca anlattı..." Ancak bu tarihi açıklama yeni bir sır doğurdu. Çünkü...

İKİ LÜTFİ DOĞAN DA KABUL ETMEDİ
Diyanet İşleri Başkanlığı yapan iki Lütfi Doğan var. Konya Ermenek doğumlu 11'inci Başkan ve eski CHP'li Bakan Lütfi Doğan "Ben değilim. Siz Gümüşhane'ye bakın" dedi. Gümüşhane Kelkit doğumlu 10'uncu Başkan Lütfi Doğan da kararlı konuştu: "Böyle bir şey olamaz. Bu bir iftiradır."


Patriğin kardeşi hangisi

Almanya Ermeni Cemaati lideri Başpiskopos Karekin Bekçiyan, 40 yıllık sırrı Yeni Aktüel'e aktardı: Ermeni Patriği Kalustyan ile eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan anne bir kardeştir.

Yeni Aktüel, Türkiye'deki Ermeni cemaati içinde yıllardır kulaktan kulağa aktarılan, ancak hiçbir zaman resmen açıklanmayıp, aksine üstü örtülen 40 yıllık sırrı gün yüzüne çıkardı. Almanya Ermeni Cemaati lideri, Ermeni Kilisesi Başpiskoposu Karekin Bekçiyan, Yeni Aktüel'in soruları üzerine, 'tarihi ifşaat'ı şöyle aktardı: "Ermeni Patriği Şinork Kalustyan, öksüzler yurdunda kalmış, Talas Amerikan Koleji'nde okumuş. Beyrut'ta yaşamış. Ben Marsilya'dayken bir gelişinde kilise idare heyetinden Mırgırdıç Deligazar ile karşılaştılar. O da Sivaslı. Birbirlerini tanıdılar. Deligazar da öksüzler yurdunda büyümüş, oradan da arkadaşYENİ AKTÜEL DUYURDU...   Yeni Aktüel dergisi, bugün piyasaya çıkan sayısında, Ermeni Patriği (solda) ile Diyanet İşleri Başkanı olduğuna ilişkin 40 yıllık sırrı araştırıyor.çıktılar. Eskilerden, hatıralardan söze girildi. Sohbet koyulaştı. Ben de merak ediyorum ya! Fırsat bu fırsat, bir sorup soruştur bakalım dedim kendi kendime. İşte o zaman anlattı Sayın Kalustyan."

"ANNESİ GÜLDANE MİYDİ"
"Annesinin kaçırıldığını, kendisinin öksüz kaldığını, annesinin tekrar bir Müslüman'la evlendirildiğini, bu ikinci evlilikten şimdi tam hatırlamıyorum- iki ya da üç çocuğu olduğunu anlattı. Birinin Ankara'da yaşayan bir kadın olduğunu, bir diğerinin ise adının Lütfi Doğan olduğunu ve Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanı olduğunu söyledi. Kalustyan, 1960'larda patrikANNEM BELLİ - 10. Başkan Doğan, annesinin adının Pullu Hatun olduğunu söylüyor ve 11. Başkanın annesi olabileceğini ima ediyor.oldu. 1965'ten sonra annesi onun yanındaydı. Adı Gül mü, Güldane miydi, tam hatırlamıyorum. Ben patrikhanede kaldığım için orada kaldığını iyi biliyorum. Nasıl geldiğini bilemiyorum ama. Kaçmış da mı gelmiş, ayrılmış mı ailesinden ya da terk mi etmişler bilemiyorum. Kudüs'teyken de kalmış yanında annesi. İstanbul'da oğlunun yanında ölmüş zaten." Yeni Aktüel, patriğin kardeşinin, Diyanet İşleri Başkanlığı yapan iki Lütfi Doğan'dan hangisi olduğu sorusuna yanıt arıyor.

"BENİM ANNEM PULLU HATUN"
Ermeni cemaatinde konuşulanlara, yazılanlara yer veren dergi, anlatılanların YozgatlıNE MÜBAREK KADINMIŞ....   1 Kasım 1969da, İstanbul Kumkapıdaki Ermeni Patrikhanesinde Kalustyanın 80 yaşında ölen annesi Güldane Kalustyanın cenaze töreni var. Törene katılanlardan biri, yanındakine şöyle diyor: Ne mübarek kadınmış ki, iki oğlu var; biri Hıristiyanların dini önderi, biri Müslümanların...11. Diyanet İşleri Başkanı Dr. Lütfi Doğan'ı işaret ettiğini, ancak hayat öyküsünün Gümüşhaneli 10. Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan'a yakın olduğunu belirtiyor. Yeni Aktüel'in sorularını yanıtlayan her iki Doğan da, "Ben değilim" diyor ve işaretleri, kendi annelerini ve yaşadıkları yerleri anlatarak çürütmeye çalışıyorlar. 10. Başkan, annesinin adının "Pullu Hatun" olduğunu söylüyor, 11. Başkan'ı işaret ederek de "O arkadaşımızın babasını tanırım. Ama, annesini tanımıyorum" diyor. 11. Başkan ise 10. Başkan'ı işaret ederek "Ermeni arıyorsanız, Gümüşhane'ye bakın" diye konuşuyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Yargının zirvesinde gerginlik
 Kılıç: "Bu konuşma Anayasa Mahkemesi'ne bir saldırı"
 "Anayasa yamalı bohça haline getirildi"
 Arslan:"Hilafet çağrısı yapanlar emellerine ulaşamayacak"
 Çukurca'da iki şehit
 Vali Güler'den itiraf
 Fatih Camii olayıyla ilgili 7 kişi Adliye'de
 İstanbul'da iki terör örgütü üyesi yakalandı
 Siirt'te izinsiz gösteri
 Van'daki izinsiz gösteride 93 kişi gözaltına alındı
 Kağıthane'de olaylı yıkım
 Dikkat tahrik var!
 Bombalı faciayı emniyet önledi!
 Ellerinde sopalarla Beyoğlu'na girdiler
 ABD'ye destek için ortak plan
 Yardım etmek İslam'ın gereği
 Kızımı felç eden maganda bulunsun
 Hizb-ut Tahrir'de iki gözaltı daha
 Ecevitler imam nikâhı kıydırmış!
 2020'ye kadar sabredin...
YILMAZ ÖZDİL
Tam sırası...
Türkiye'de "izlenme oranı en...
ALİ KIRCA
Süpermen'in ölümü!..
Aslında her şey "Süpermen"in...
ÖMER LÜTFİ METE
Telekom ve itiraf gibi düzeltme
Ağustos'un 15'inde...
UMUR TALU
Ne kadar utanmalı?
Sanmam ki, siz de sanmayın ki,...
FATİH ALTAYLI
Kavga istiyorlar
Başbakan aylar önce "Birileri...
ERDAL ŞAFAK
Türk halkının sınav günleri
Edirne'den Kars'a kadar bu...
Galip 'Herr Schröder'
Eğer Avrupa Birliği'nin sınırlarının belli olmasını istiyorsanız beni...
Bu uçuş bir dakika sürdü
Endonezya uçağının son seferi 1 dakika sürdü. Havalandıktan 500 metre...
2-2'yi kimse unutmadı
2-2'yi kimse unutmadı
Terim, Danimarka'nın hocası Olsen'in, Ukrayna maçı ile ilgili sözleri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu