kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Zararı yok hatta faydası bile var
Zararı yok hatta faydası bile var
Taocu seks nedir?

Zararı yok hatta faydası bile var

Doç. Dr. Kemal Nuri Özerkan, Taocu seksi tavsiye edince futbolcuların cinsel yaşamları yeniden gündeme geldi. Uzmanlar, maçtan bir gün önce cinsel ilişkinin yaygın inanışın aksine yararlı olduğunu söylüyor. Ama aşırıya kaçmamak kaydıyla.

Önceki hafta Sabah Gazetesi'nin spor sayfasında, Spor Psikolojisi Uzmanı Doç. Dr. Kemal Nuri Özerkan "Futbolcunun enerjisini kaybetmeden seks ihtiyacını karşılaması gerek. Bunu da Taocu seks sağlar" deyince futbolcuların cinsel yaşamı bir kez daha gündeme geldi. Biz de bu açıklamadan yola çıkarak konunun uzmanlarıyla görüştük. Milli Takım ve kulüp doktorları başta olmak üzere doktor ve psikologların görüşlerine başvurduk. Uzmanlar, futbolcunun cinsel yaşamının nasıl olması gerektiği, yasaklar olup olmadığı ve Taocu seks tavsiyesi konusunda düşüncelerini aktardılar. Bu arada Alman ve Brezilya Milli Takımlarının son dönemde uluslararası maçlar öncesi yapılan kamplara eşlerinin götürmesini hatırlatarak Milli Takım'da böyle bir uygulama olup olmayacağını da sorduk. Uzmanlar genelde tek eşli olmak şartıyla futbolcuların rutin cinsel yaşamlarını sürdürebileceğini savunurken, Taocu seksin faydalı olabileceğini söylüyor. Hatta düzenli cinsel hayatın futbolcunun performansını da arttırdığını savunuyorlar. Ayrıca futbolcuların eskisi gibi cinsel konularda bilinçsiz olmadığını artık kendilerini yetiştirdiğini de sözlerine ekliyorlar. Uzmanların verdiği bilgiler "Futbolcu maçtan birkaç gün önce cinsel ilişkiye girmemeli" gibi yanlış önyargıların da çok geride kaldığını ortaya çıkarıyor. İşte uzmanların görüşleri...

CENGİZ DİNÇ (MİLLİ TAKIM DOKTORU)


Düzenli olursa performansı artırır

Cinsel aktivitede harcanan enerji son derece sınırlıdır, çok fazla enerji harcanmaz. Onun için sportif performans üzerine olumsuz etkisi yoktur. Ancak çeşitli partnerlerle yapılırsa ve uykusuzluk da eklenirse o zaman olumsuz etkiler. Düzenli seksin futbolcunun performansına olumlu etkisi vardır. Futbolcu kendi partneriyle yapıyorsa, uykusuz kalmıyorsa ve aşırıya kaçmıyorsa hiçbir sakıncası yoktur. Son zamanlarda bazı milli takımlar uzun süreli kamplara futbolcuların eşlerini de götürüyor ama bizim ülkemiz buna henüz hazır değil. Bu uygulamanın bence hiçbir sakıncası yok. Artık bizim futbolcularımız da cinsellik konusunda deneyimli ve bilinçliler. Benim zaman zaman cinsel sağlıkla ilgili konularda futbolcuları önerilerim ve yönlendirmelerim oluyor.

DOÇ. DR. TURGAY BİÇER (MİLLİ TAKIM ESKİ DOKTORU)

Doktorlar, bazılarına maç öncesi öneriyor

Seks her insan için gerekli olduğu gibi futbolcu için de çok önemli ve gereklidir. Cinsel sorunları olan bu konuda enerjisini doğru kullanamayan bir sporcu performansının doruğuna ulaşamaz. Dolayısıyla sorunlar yaşar. Sporcu seksi doğru ve kurallarına göre yapması gerekir. Çok sık eş değiştirmek yerine duygu yaşadığı, sevdiği ve beğendiği birisiyle birlikte olmalıdır. Cinsellik çok doğal bir şeydir, sporcunun performansına olağanüstü katkı yaratır. Maçtan bir gün önce ve bir gün sonrası dışında fizyolojik ve psikolojik nedenlerden dolayı cinsel ilişki tavsiye etmiyorum. Her maç sporcu için bir travmadır. Bu travmadan sonra yapılacak cinsellik sporcunun kendisini zorlamasından başka bir şey değildir. Ama kaygı derecesi yüksek futbolculara doktoru maç öncesi cinsel ilişki önerebilir. Örneğin Ronaldo ve Gullit'in eşleri, maç öncesi eşleriyle cinsellik yaşadıklarını anlattı. Taocu seks yapan insanlar kendini kontrol etmeyi ve iradesine hükmetmeyi öğrendiği için yapılmasında bir sakınca yok, hatta performansını da arttırabilir. Ben milli takımların kamplara eşleriyle gitmesini doğru buluyorum. Günümüzün futbolcusu eskiye oranla cinsellik konusunda daha bilinçli.

DOÇ. DR. ZİYA KORUNÇ (H.Ü ÖĞRETİM ÜYESİ)

Almanlar kampa eşleriyle gidiyor

Cinsellik, sporcunun enerji açısından, yenilemesi için önemli faktör. Cinsel ilişkinin en önemli özelliklerden biri de performans arttırıcı özelliğinin olması. Organizmayı tazeliyor. Uygun değerlendirildiği zaman gerçekten faydalı oluyor. Alman Milli Takımı uluslararası maçlar öncesi kampa eşleriyle birlikte gidiyor. Olumsuz etkileseydi, Almanlar böyle yapmazdı. En son Brezilya Milli Takımı da kampa futbolcuların eşlerini de çağırdı. Seksin olumsuz bir özelliği yok. Sporcuların bilgi düzeyi yeterli olmadığı zaman ne zaman ve ne sıklıkta uygulanacak bilmiyorlar ve bu ciddi problem yaratıyor. Maçtan bir gece öncesinde yapılacak cinsel ilişkinin hiçbir problemi yoktur. Ama maçtan hemen önce olmamalı. Cinsel ilişkiden sonra kişiye göre 1-3 saat dinlemek gerek. Taocu seks konusunda ben bir şey söylemek istemiyorum.

PSİKİYATR ÖZAY ÖZDEMİR

Bir gün önce yapılanan maçta etkisi olmaz

Cinsel yaşamında sorunları olan bir sporcu, hem psikolojik gerilim hem de fiziksel sorunlar yaşar. Dikkat, konsantrasyon eksikliği, enerji azlığı gibi... Bu gibi durumda Taocu seks faydalı olabilir. Normal bir insan bir gün önce normal seks yaptıysa gücü düşmez. Olağan, sağlıklı, normal bir cinsel ilişki futbolcu üzerine olumlu yansır. Ancak sağlıklı normal yaşayan bir insanda cinsellik performans gerektiren bir aktivitedir. Başka aktivite için konsantresini bozmamak için bir yasaklama getirilebilir.

DR. YALÇIN YAVUZER (BEŞİKTAŞ KULÜP DOKTORU)

Seks yaşamlarını kısıtlamıyoruz

Biz futbolcularımızın seks yaşamlarını kesinlikle kısıtlamıyoruz. Normal rutine devam ediyorlar. Hafdata kaç kere birlikte oluyorlarsa o kadar oluyorlar. Sadece şöyle bir problem var; cinsel ilişkiyle birlikte eğlence, alkol ve uykusuzluk işin içine giriyorsa müdahale ediyoruz. Çünkü futbolcunun performansını çok olumsuz etkiliyor. Taocu seks, İnsanın kendi bedenine hakimiyetiyle ilgili, içsel bir eğitim. Bu anlamda insan iradesini ve psikolojisini güçlendirir. Konsantrasyon açısından maçtan birkaç saat evvel cinsel ilişkide bulunmamak gerekir. Futbolcunun kampta da cinsel yaşamın devam etmesinin sakıncası yok ama konsantrasyon da çok önemli. Kamplar bir iştir ve iş ortamında böyle bir şeyin olmaması gerekir.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Elazığ'dan İstanbul'a bir dayak öyküsü
 Bush'a tatili zehir eden kadın Cindy
 İstanbul'a Galataport imajı
 New Orleans hep ölümü bekledi
 Devletin tiyatrosu olur mu? İşte bütün mesele bu!..
 Herkesin seçimi
 Işığı evcilleştirmek dünyayı başka türlü görmek
 Kadınlar Didim'e barış ekti
 Bu yarışın ikincisi yok
 Oyuncak müzesinde Formula1 heyecanı
 AÇEV gönüllüleri bekliyor
 Bir gün televizyona çıktılar hayatları değişti
 Kral ve haremi
 Katılımcıların gözünden Ermeni konferansı
 Bu din adamları şaşırtıyor
 Türk lokumu Nejla Ateş
 Zamanından önce bir Avrupa kenti
 Jüponlu Evliya Çelebi
 Rumeli Kavağı Telli Baba sayesinde yenilendi
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Alışmak istemiyorum
"Sonra yakarsınız bir sigara,...
MEHMET ALTAN
Şimdi eylül vaktidir
Aslında, kendi "bahar ayinimi"...
ÖNCEL ÖZİÇER
Hadi barışalım
Eflatun'a "Düşmandan nasıl intikam...
KAZIM KANAT
Kedi her hastalığı iyileştirirmiş ama sahibini çok...
REFİK DURBAŞ
Yazılmaz, yaşanır bir sonbahar
Ahmet Haşim'in ölümünden...
Erkeksi ve seksi çizgiler
Erkeksi ve seksi çizgiler
Siz de kendinizi giydiklerinizle ifade etmeyi sevenlerdenseniz Hugo...
Spora yeni bir stil
Spora yeni bir stil
Dünyaca ünlü moda tasarımcısı Stella McCartney'in Adidas için...
Kutsal emanete sahip çıkalım
Türkiye zeytin ağacı stoku ile dünyanın ilk beşi arasında. Ancak, Ege...
Yerli domatesin lezzeti başka
On bir aydır özlemini duyduğumuz yerli domatesler pazara egemen oldu. Özellikle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.