kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Doktorun estetik yaptığı kişi ya bir suçluysa?
Doktorun estetik yaptığı kişi ya bir suçluysa?
Cerrahlar Farklı Düşünüyor

Mafya babasına estetik yaptım!

Dr. Ziya Saylan, Almanya'da bir mafya liderine estetik ameliyat yapınca polisle başı belaya girdi.

Diyarbakır'da yakalandığında pek çok estetik operasyon geçirdiği anlaşılan Luai Sakra'nın doktorunun kim olduğu meçhul ama estetik cerrahlara gidip yüzünü değiştirmek isteyen birçok 'suçlu' olduğu da bir gerçek.

Nasıl Anlaşılacak?
Doktor Ziya Saylan, tanımadığı bir mafya babasını ameliyat ettiği için polisle başının belaya girdiğini gizlemiyor. Türkiye'deki ünlü cerrahlar suçlulara yapılan estetik operasyonları tartıştı.



Doktorun estetik yaptığı kişi ya bir suçluysa?

Estetik cerrahi yasadışı işler yapanların da hizmetinde! Doktorlar bu ameliyatları yasal bulmuyor ama akıllarda hala birçok soru var.

Ülkemizde cnbc-e'de gösterilen Nip Tuck adlı dizi, Miami'de klinikleri olan iki ünlü estetik cerrahın öyküsünü konu alıyor. Dizinin bir bölümünde ise 'suçluya estetik' konusu çarpıcı bir 'senaryo'yla işleniyor. Hikaye kısaca şöyle; Meksikalı bir adam, doktorlara yüzünü tamamen değiştirmek istediğini söylüyor. Doktor şüpheleniyor ve nedenini soruyor. Patronun kızıyla beraber olduğunu söylüyor ki bu onun için hayati bir tehlike! Doktor başlangıçta kabul etmese de önüne konan 300 bin dolarla hemen yarın ameliyat edebileceğini söylüyor, Meksikalı adamı... Sonradan öğreniliyor ki Meksikalı, patronun kızıyla beraber olmuş ama kız henüz 10 yaşında! Doktorun başına bin türlü bela açılıyor, hayatı zehir oluyor.

BOMBACIYA RÖTUŞ
İki hafta önce gazetelerin manşetlerini süsleyen bir haber de, estetik operasyonların güzellik ve mükemmellik peşinde koşmayanlar tarafından da tercih edildiğini bir kez daha hatırlattı... Antalya'da bir evde bomba hazırlarken çıkan yangından sonra evi terk eden ve Diyarbakır'- da yakalanan El Kaide'nin üst düzey sorumlularından Luai Sakra ve örgütün kuryeliğini yaptığı öne sürülen Hamed Obysi'nin evde unuttukları fotoğraflar, yüzlerini sürekli değiştirdiklerinin bir 'belge'siydi. Sakra, polisteki ifadesinde "Yakalandığımda yüzüme estetik yaptırmak üzere İstanbul'a gidiyordum" dedi. Ancak Sakra'ın evde bulunan fotoğraflarından daha önce de tanınmamak için yüzünü değiştirdiği anlaşılıyordu. Peki Sakra'yı ameliyat eden estetik cerrah ya da cerrahlar kim?

İTİRAFÇILAR GELİYOR
Hande Yener'den Özcan Deniz'e pek çok ünlünün doktoru olan Doç. Dr. Nazım Çerkeş, yüzünü değiştirmek isteyen bir kişinin mahkeme raporu yoksa ameliyatın yasal olmadığını söylüyor. Estetik Cerrah Dr. Nazım Durak ise hastane veya kliniklerin yasa gereği ameliyat olan hastalarını düzenli olarak emniyet güçlerine rapor etmeleri gerektiğini söylüyor. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü'nün böyle bir genelgesi yok. Durak'ın kliniği gibi pek çok ünlü estetik cerrahi merkezi İstanbul Levent'te bulunuyor. Levent Karakolu polis memurları da böyle bir genelgeden haberdar değil. Manken Deniz Akkaya'dan tutun da şarkıcı Ajda Pekkan'a kadar pek çok ünlünün estetik için başvurduğu Prof. Dr. Onur Erol ise aklı başında bir plastik cerrahın herhangi bir suçluya estetik yapmayacağını anlatıyor. Ancak Onur Erol'un kurduğu Onep Estetik Kliniği Halkla İlişkiler Müdürü Mürüvvet Var, yüz değiştirme ameliyatı yapılıp yapılmadığına dair her üç ayda bir bağlı bulundukları karakoldan bilgi istendiğini belirtiyor. Operatör Dr. Tunç Tiryaki ise bir kişinin ne amaçla kendilerine geldiğini kolaylık anlayabileceğini belirtiyor. Ancak emniyet yetkililerinin ameliyat edilen hastaların listesini isteyemeyeceğini belirtiyor; "Hasta hakları diye bir şey var. Hastanın bilgilerinin gizliliği söz konusu." Almanya'da bir estetik cerrahi kliniği bulunan Dr. Ziya Saylan, yeni bir hayata başlamak isteyen pek çok kişinin yüz değiştirme ameliyatı talebiyle kliniğine geldiğini gizlemiyor. Ancak, yıllar önce bir mafya babasını ameliyat ettiğini ve polisle başının derde girdiğini de itiraf ediyor. Estetik cerrahlara sorduk; "Biri yüzünü değiştirmek istediğini söylese, bu operasyonu yapar mısınız, yoksa ondan şüphelenir geri çevirir misiniz?" İşte ünlü cerrahların dikkat çekici yanıtları...

BİNBİR SURAT
Diyarbakır'da yakalanan El Kaide üst düzey yetkilisi Luai Sakra'nın evinde ele geçen fotoğraflardan sürekli yüzünü ve imajını değiştirdiği anlaşılıyor. Binbir surat Sakra, yakalandığında "İstanbul'a estetik ameliyat olmaya gidiyordum" demişti.

Aynur ERDEM

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Elazığ'dan İstanbul'a bir dayak öyküsü
 Bush'a tatili zehir eden kadın Cindy
 İstanbul'a Galataport imajı
 New Orleans hep ölümü bekledi
 Devletin tiyatrosu olur mu? İşte bütün mesele bu!..
 Herkesin seçimi
 Zararı yok hatta faydası bile var
 Işığı evcilleştirmek dünyayı başka türlü görmek
 Kadınlar Didim'e barış ekti
 Bu yarışın ikincisi yok
 Oyuncak müzesinde Formula1 heyecanı
 AÇEV gönüllüleri bekliyor
 Bir gün televizyona çıktılar hayatları değişti
 Kral ve haremi
 Katılımcıların gözünden Ermeni konferansı
 Bu din adamları şaşırtıyor
 Türk lokumu Nejla Ateş
 Zamanından önce bir Avrupa kenti
 Jüponlu Evliya Çelebi
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Alışmak istemiyorum
"Sonra yakarsınız bir sigara,...
MEHMET ALTAN
Şimdi eylül vaktidir
Aslında, kendi "bahar ayinimi"...
ÖNCEL ÖZİÇER
Hadi barışalım
Eflatun'a "Düşmandan nasıl intikam...
KAZIM KANAT
Kedi her hastalığı iyileştirirmiş ama sahibini çok...
REFİK DURBAŞ
Yazılmaz, yaşanır bir sonbahar
Ahmet Haşim'in ölümünden...
Erkeksi ve seksi çizgiler
Erkeksi ve seksi çizgiler
Siz de kendinizi giydiklerinizle ifade etmeyi sevenlerdenseniz Hugo...
Spora yeni bir stil
Spora yeni bir stil
Dünyaca ünlü moda tasarımcısı Stella McCartney'in Adidas için...
Kutsal emanete sahip çıkalım
Türkiye zeytin ağacı stoku ile dünyanın ilk beşi arasında. Ancak, Ege...
Yerli domatesin lezzeti başka
On bir aydır özlemini duyduğumuz yerli domatesler pazara egemen oldu. Özellikle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.