kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Aralık'tan sokağa taşındılar
'Aralık'tan sokağa taşındılar
Nişantaşı pilot bölge seçildi

'Aralık'tan dışarı çıktılar

Nişantaşı'nda hareketli günler yaşanıyor. Aralık Gönüllü Eğitim ve Kültürel Araştırmalar Derneği, konser ve illüzyon gösterileriyle etkinliklerini sokağa taşıdı


'Aralık'tan sokağa taşındılar

Nişantaşı'nda hareketli günler yaşanıyor. Aralık Gönüllü Eğitim ve Kültürel Araştırmalar Derneği, konser ve illüzyon gösterileriyle etkinliklerini sokağa taşıdı.

Farklı kesimlerden meraklıları bir araya getirerek onlara yeni bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan Aralık Gönüllü Eğitim ve Kültürel Araştırmalar Derneği bir yılını geride bıraktı. Cemiyet hayatının ünlü ismi Elif Germiyanlıgil'in önayak olduğu derneğin kurucuları arasında İskender Savaşır, Şirin Yalçın, Oya Fidanoğlu ve Zeynep Koçak da bulunuyor. Dernek, bu bir yıl boyunca bilgi sahibi kişilerle meraklıları seminerler, dersler ve workshop'lar sayesinde bir araya getirdi. Edebiyat, felsefe, psikoloji, tarih, fotoğraf ve resim bu buluşmaların ana başlıklarından sadece birkaçı. Bugüne kadar yaklaşık 300 kişinin katıldığı derslerin süreleri talepler doğrultusunda belirleniyor. Yeni dönemde dersler daha da çeşitlenerek zenginleştirilecek. Düzenlenen bu ders ve seminerlerin dışında sivil toplum örgütleri ve derneklerle çalışmalar da planlanıyor. Bunlar arasında gençlerin eğitimine destek olacağı düşüncesi taşıyan konserler ve gösteriler de var. Dernek bu nedenle yaptığı etkinlikleri sokağa taşıdı. Bu etkinlikler Arya Müzik Okulu ve İstanbul Magic Academy desteğiyle yapılıyor. Geçtiğimiz haftalarda bu kurumlara bağlı müzisyenler ve illüzyonistler Nişantaşı sokaklarında gösteriler yapıp konserler verdiler. Nişantaşı Polo Parkı'nda yapılan bu konserler ve gösteriler havalar iyi olduğu sürece devam edecek. Bugün 18.00'da tango dansıyla başlayacak olan illüzyon gösterileri, 9 ve 16 Eylül tarihlerinde yine aynı saatte yapılan konserlerle devam ediyor. 9 Eylül'deki konserde Şevket Akıncı ve Yahya Dai doğaçlama caz yapacaklar. 16 Eylül'de yapılacak konserde ise Tansel Küçükseyhan, ritm & blues, rock ve fusion çeşitlemeleri sunacak.

SOKAK ÇALGICILARI
Etkinliklerin sokakta yapılma amacı ise insanların müziğe ve kültüre olan ilgilerini artırmak. Bu etkinlikler aynı zamanda dernekte daha sonra yapılacak müzik dersleri için nabız yoklama anlamı taşıyor. Arya Müzik Okulu'nun başında bulunan Muzaffer Çorlu, "İstanbul'da yaşayanlar sokak çalgıcılarına çok alışık değildir. Ancak şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz konserlerde seyircilerden çok olumlu tepkiler aldık" diyerek bu tepkilerin kendilerini cesaretlendirdiğini de belirtiyor. İstanbul Magic Academy'den Selim Başarır da geçtiğimiz günlerde bir illüzyon gösterisi yaptıklarını ve tepkilerden de memnun olduklarını anlatıyor. Bu gösterilere insanların ilgisini artırmak için tango ile başlanıyor. Arya Müzik Okul'u sorumlusu Muzaffer Çorlu aynı zamanda Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü öğretim görevlisi. Çorlu yeni dönemde Aralık Gönüllü Eğitim ve Kültürel Araştırmalar Derneği'nde performans aktivitesi ve sahne korkusu seminerleri verecek. Bunların dışında yeni dönemde çocuklara hem pratik hem de teorik müzik dersleri verilmesi planlanıyor. Çocuklardan sonra yetişkinler için bu tarz dersler düzenlenecek. Dünyaca ünlü müzisyenlerin dernekte workshop düzenlemeleri de bu planlar dahilinde.

Aynur ERDEM

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Biniciler ustalıklarını sergileyecek
 İstanbul'un günlüğü
 Benim tasarımlarımı taşıyacak sanatçı çok az
 Gerçek suçlu
 Avrupa'daki son edebiyat çılgınlığı
 "Radyoevi otel olsun" iddiası bile ortalığı karıştırdı
 Keramet kellikteymiş
 Türk halkı aldatılan lidere oy vermez
 Çocuklar, bu şenlikte sürprizler sizi bekliyor
 Telvenin izindeki sergi
 Tarih gönüllülerine çağrı
 Antik tiyatroda sanat
 Küba ritimleri Bodrum'da
 İki tenor aynı sahnede
 Festival coşkusu
 7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
 Okul alışverişlerinizi kolaylaştıracak adresler
 Marketlerden taksit taksit satın al
 Yeşilçam'da bir rekortmen
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Türkiye'nin en okunan yazarı
Meslektaşlarım beni...
FİLİZ AKIN
Dünya projektörü
Ülkelerin tanıtımı da bir ürün tanıtımı...
ALİ POYRAZOĞLU
Siz olsaydınız ne yapardınız?
Size dokunmayan yılanın...
Üzüm kabuğunun moda içkisi Grappa
Grappa'nın süksesi son yıllarda hızla artıyor. Sadece 2004 yılında 136 İtalyan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.