kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hayata hayvanlarla tutundular
Hayvanlar mucize yarattı

Özlem ve Abdullah Yaylı çiftinin şansı hayvan sevgisiyle döndü. Özlem Hanım hastalığını bile yendi.


Hayata hayvanlarla tutundular

Evde 3 kedi, 2 köpek ve 8 aylık bebekleriyle birlikte yaşayan Özlem ve Abdullah Yaylı çiftinin hayatı hayvanlarla değişti. Yaşadıkları bütün güçlükleri ve imkansızlıkları onların sevgisiyle geride bıraktılar.

Bir evde yeni doğmuş bir bebek, birden fazla kedi ve köpekle birarada yaşayabilir mi? Pek çok hayvansever bu soruya "asla olmaz" yanıtını verebilir. Ancak sıkı birer hayvansever olan Özlem ve Abdullah Yaylı çifti, 8 aylık bebekleri Ece Umay, 3 kedi ve 2 köpekle birlikte yaşıyorlar. Aynı zamanda Beykoz Barınağı gönüllüsü olan Yaylı çiftinin ne evdeki ne de barınaktaki hayvanlarından vazgeçmeye niyetleri yok. Özlem Yaylı hayvanlara yardım etmeye başladıktan sonra hayatlarında bir çok şeyin olumlu yönde değiştiğini söylüyor. Bu değişim 7 yıl önce teşhis edilen MS (Multipl Skleroz) hastalığından dolayı yürüyemez haldeyken başlamış. Nedeni bilinmeyen, kesin bir tedavisi de olmayan Onu yatağa düşüren hastalığı bir türlü kabullenemediği bu zor günlerinde ona güç veren şey küçük bir kedi yavrusu olmuş: "Yürüyemez hale gelmiştim. İşi bıraktım. İyice karamsarlaştığım bir günde sokakta hoplayan bir şey gördüm. Kızkardeşim onu alıp yukarı getirdi. Yıkadık, karnını doyurduk. Ortaya bembeyaz bir kedi yavrusu çıktı. Adını Safinaz koyduk. O zaman evde bir tek Zorba adlı köpeğimiz vardı." Safinaz Yaylı çiftine o kadar uğurlu gelmiş ki, eve aldıklarının ertesi günü işsiz olan eşi iş bulmuş. Özlem Yaylı iki hafta sonra yataktan kalkıp, yürümeye başlamış. Bir ay içinde oturdukları ve çok küçük olan evlerinden çıkıp geniş ferah bir daireye taşınmışlar. Daha sonra ölümden kurtardıkları kedi Bıdık da aileye katılmış. Evdeki üçüncü kedilerini ise cadde ortasında ezilmek üzereyken bulmuş. Muhtaç durumdaki tüm hayvanlara elinden geldiğince yardım etmiş Özlem Yaylı. Sokağa terk edilen bir Golden Retriever onu daha duyarlı hale getirmiş: "Beş kere sahip buldum ona, ama hep geri geldi. O sokağa bırakıldığı için, sahibinin gelip kendisini oradan alacağını düşünüyor ve oradan ayrılmıyordu. Mahalleli kabullenmedi. Bir kadın köpeği dövmeye kadar vardırdı işi. Bu olayı internete taşıdım. Türkiye'nin her yerinden kınayan binlerce mektup geldi. Kadın en sonunda pes etti. Köpeğimiz hala orada yaşıyor." Özlem Yaylı daha sonra Beykoz Barınağı'nda devam etmiş hayvanlara yardıma. Yaylı ailesinin ikinci köpeği Hera, barınağa getirilen yavrulardan biriymiş. Onu ilk gördüğünde, "Keşke bahçeli bir evim olsa da şu yavruyu alabilsem" diye aklından geçirdiğini söyleyen Yaylı, "bu lafı etmemden çok kısa bir süre sonra şu an oturduğumuz bahçeli bu evi buldum" diyor.

HAYVANLARIN DUASI
Hayatı boyunca bahçeli ev hayali kuran Özlem Hanım bu hayaline de Hera'nın uğuru sayesinde kavuştuğunu düşünüyor. 13 yıllık evli olan Yaylı çifti bu çok severek taşındıkları evdeki birinci aylarında hayatlarının en mutlu haberini almışlar. Kalabalık aileye bir de bebek katılmış. Özlem Yaylı "Tedavisiz çocuk sahibi olamayacak bir insandım. Oldu. Hastalığımı da böyle yendim. Çocuk sahibi de böyle oldum. Kesinlikle şefaatçi oluyor hayvanlar. Onların da duası var. Ben o barınağa gittikten sonra hayatımda çok şey değişti. Hayvanlarda kurduğunuz çıkarsız, menfaatsiz ilişki mutlaka tanrı tarafından ödüllendiriliyor" diyor yaşadıklarını anlatırken. Bu yüzden hayvanlarını ailesine ve çevresine kabul ettirmek için çok uğraş vermiş. "Hiçbir hayvanımdan fedakarlık yapmadım" diyor. Şimdi hastalığı iyi seyrediyor. Her an tekrarlama riski var. Ama o evde hayvanlarıyla kurduğu sevgi çemberi sayesinde gelecekten endişelenmiyor.

Neslihan Tunç

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 'Aralık'tan sokağa taşındılar
 Biniciler ustalıklarını sergileyecek
 İstanbul'un günlüğü
 Benim tasarımlarımı taşıyacak sanatçı çok az
 Gerçek suçlu
 Avrupa'daki son edebiyat çılgınlığı
 "Radyoevi otel olsun" iddiası bile ortalığı karıştırdı
 Keramet kellikteymiş
 Türk halkı aldatılan lidere oy vermez
 Çocuklar, bu şenlikte sürprizler sizi bekliyor
 Telvenin izindeki sergi
 Tarih gönüllülerine çağrı
 Antik tiyatroda sanat
 Küba ritimleri Bodrum'da
 İki tenor aynı sahnede
 Festival coşkusu
 7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
 Okul alışverişlerinizi kolaylaştıracak adresler
 Marketlerden taksit taksit satın al
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Türkiye'nin en okunan yazarı
Meslektaşlarım beni...
FİLİZ AKIN
Dünya projektörü
Ülkelerin tanıtımı da bir ürün tanıtımı...
ALİ POYRAZOĞLU
Siz olsaydınız ne yapardınız?
Size dokunmayan yılanın...
Üzüm kabuğunun moda içkisi Grappa
Grappa'nın süksesi son yıllarda hızla artıyor. Sadece 2004 yılında 136 İtalyan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.