kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Ozyilmazel @ SABAH
 

Siyah yaşlı gösterir, bize imaj danışmanı gerekir

Hizmette sınır tanımıyoruz, kıyafetle gençleşmenin formülünü açıklıyoruz Rehberimiz; 'Uluslararası İmaj Danışmanları Derneği' onaylı tek Türk imaj danışmanı, Özlem Çakır. Cuma günü renk analizini yazmış, Hülya Avşar'a sarı giymeyi yasaklamıştık, şimdi devam... Gelelim kırk yaş üstü kadınların maşallah çok fıstık olup, genç kızların gardıroplarına sardırma durumuna. Hani gençlik moda ya... Velhasıl insan gençleşeceğim derken ipin ucunu kaçırıp, elleri kendine güldürebiliyor. O zaman ne yapmak gerekiyor? İmaj danışmanımız 'güncel giyimden' şaşmamak gerektiğini vurguluyor, çünkü güncel giyim yaşlanmakta olan kişileri daima genç gösterirmiş. İyi de bu güncel giyim ne iş?

MİNİ ETEK YASAK
Şöyle; o anki moda eğilimlerini takip etmek fakat moda kurbanı olmamak. "Sokak modası gençler içindir ve gençlere yakışır" diyor Özlem Çakır. Yani ablalar düşük belli jeanleri, yırtık tişörtleri, göbek göstermeleri, fırfırlı minileri unutacaklar. Güncel giyimi takılar, aksesuarlar, saç kesimleri ve ayakkabılarla yakalayacaklar. Başka? Daha kaliteli ve düz giyinmek. Yuvarlak burunlu ayakkabıları tercih etmemek. Mini etek ve aşırı dekolteden uzak durmak gerekmiş. Üşenmeyin Cem Boyner'in eşi, Ümit Boyner'i takip edin işte! Ayrıca yünlü yelek, yanlış gözlük biçimi, demode aksesuvar, kravat-mendilin takım olması (bkz: İbo), kravat iğnesi de yaşlılığın demirbaşları. Bitmedi... 45 yaşından sonra siyaha aman dikkat! Siyahı pek severiz, giydik mi kendimizi incecik hissederiz ama yüzdeki kırışıklıkları ve göz altı morluklarını ortaya çıkartıyormuş. Siyahı bu yüzden mümkün oldukça uzakta kullanmakta fayda varmış. Okan Bayülgen ve Alinur Velidedeoğlu'na sesleniyorum; yüze yakın yerlerde yüksek kontrastlı renkler giymek de yanlışmış, yani siyah ceket-beyaz gömlek ikilisi... Onun yerine siyah ceket içine camel ve pudra renkleri giymek ya da camel- kemik gibi düşük kontrastlar kişiyi daha genç gösterirmiş. Etine dolgun kadınlar kalın dokulu, vücudu sarmalayan likralı ve jarse kumaşlardan arkalarına bakmadan kaçmalı, dökümlü kumaşları seçmeliymiş. "Peki gençlerimiz neden klonlanmış gibi giyiniyor?"

GÜVENMİYORLAR
mtv, internet derken her şeyi biliyorlar. Avrupa'yı Amerika'yı takip ediyorlar da neden oradaki gençler gibi kendilerine özgü giyinmeyi beceremiyorlar?. Özlem Çakır'a göre tüm dünyada kişisel ve genç giyim modası varken, bizimkilerin bu hali anlaşılır gibi değil "Gençlerimiz her şeyi biliyorlar ama bilmek istemiyorlar, markaya saklanmak hoşlarına gidiyor. Onlarda var benim de olmalı diye düşünüyorlar" diyor. Yani sürüden ayrılanı kurt kapar durumu çünkü kendilerine güvenmiyorlar! Çakır'ın tavsiyesi gençlerin kendilerine ve fikirlerine güvenmeleri, doğallıktan kopmamaları Minyon kişiler, basensizse mutlaka bele oturan minik ceket ve gömlek giymeli. Kol boyları yemeğin içine girmemeli, bilekte bitmeli. Kapri ve bol pantolonlardan, koca çantalardan uzak durmalılarmış. Pantolon boyu topuğa ne kadar yakın o kadar iyiymiş, eh herkes Kylie Minogue değil ki! 50-60 yaşa gelince; renkli, mat olmayan yüzeyli kolyeler, küpeler, tokalar cilde ışıltı katmakta bire birmiş. Ara ton giysiler her daim genç gösterirmiş. Göz kapağı üstüne parlak far sürülmemeli, küllü saç renklerinden uzak durmalı. Anısı var diye demode aksesuarlar, gözlükler takılmamalıymış. Özetle giyim kuşam meselesi fena halde ince işmiş. Cümlemize kolay gelsin.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hülya Avşar sarı, Seda Sayan bordo giymemeli   / 02-09-2005
 Gamze 'ben değilim' diyorsa olay bitmiştir   / 31-08-2005
 Erkekler tatlı kız istemezmiş   / 29-08-2005
 İsveç köfteli, evde monte etmeli Ikea   / 26-08-2005
 Ebru Gündeş ve Madonna kuskusuma dokunma   / 24-08-2005
 Gülşen vücutlu olsanız ne giyerdiniz?   / 22-08-2005
 Musti çıtır olmuş!   / 19-08-2005
 Taşınmak sinirden kaşınmaktır...   / 17-08-2005
 Don da bir şey mi?   / 15-08-2005
 Düğün rüya mı kabus mu?   / 12-08-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Siyah yaşlı gösterir, bize imaj danışmanı...
HAKAN & UTKU
Uzatma dakikaları çok oluyor!
Lig maçlarında, uzatma...
AYŞE TÜTER
Sosisli ekmek
Peynir, kekik ve ketçabı çatalla...
'Evcil hayvanlar ve ev tozu astımın en büyük tetikleyicisi'
'Evcil hayvanlar ve ev tozu astımın en büyük tetikleyicisi'
Astım, etkin ilaçlar sayesinde artık tedavi edilebilir bir hastalık.
'Güler Sabancı, doğru karar'
'Güler Sabancı, doğru karar'
Sabancı Ailesi'nin atlara tutkusuyla tanınan üyesi Sevil Sabancı,...
Yeni gelinin ilk defilesi!
Yeni gelinin ilk defilesi!
15 Temmuz'da Çırağan Sarayı'nda yapılan görkemli bir düğünle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.