kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
YAŞLILAR ÖLÜME TERK EDİLİYOR Yerel gazetelere göre doktorlar, ilaç yokluğu nedeniyle hasta tercihi yapmak zorunda kalıyor ve yaşlılar yerine gençlere öncelik veriyor. Morglarda yer kalmadığı için cesetler soğutuculu kamyonetlere koyuluyor. Felaket bölgesindeki intiharların arttığı belirtilirken, yetkililer, New Orleans’ta yaşayanların en az 9 ay boyunca kente dönemeyeceğini açıkladı.
'Tecavüz' kasırgası

Katrina felaketi, ABD'de "üçüncü dünya ülkesi" olaylarına yol açıyor. İngiliz basını, görgü tanıklarına dayandırarak kadın ve çocukların tecavüze uğrayıp öldürüldüğünü yazdı.

Amerika'nın güney kıyılarını vuran Katrina kasırgasının üzerinden 6 gün geçti. Felaket bölgesinde kalan binlerce kişiyi tahliye etmek için ülke tarihinin en büyük hava operasyonu yürütülürken, bölgedeki durum her geçen dakika biraz daha kötüye gidiyor. İşte felaket bölgesindeki son durum:

ERKEKSİZ TUVALETE GİDİLMİYOR
Sığınma merkezlerinde tecavüz olayları ve cinayetler meydana geliyor. Kadınlar, erkeksiz tuvalete gidemiyor. Tecavüz edildikten sonra boğazları kesiliyor. Çeteler, çocuklara da tecavüz ediyor. 7 yaşındaki bir kız ve 6 yaşındaki bir erkek tecavüze uğradıktan sonra öldürüldü. Bölgede çocuk kaçırma olayları da baş gösterdi. Kaynaklara göre TV kanalları, bölgede paniğe yol açmamak için bu olayları ekranlara yansıtmıyor. Hapishanede iki bin ceset var. Bebekler ise sıcaktan ölüyor.

CADDELER CESET KOKUYOR
Ölü sayısıyla ilgili net bilgi yok. Tahminler binlerce kişinin öldüğü yönünde. Rakamın 10 bine ulaştığı iddiası var. Suda yüzen çok sayıda cesetolması bu tezi doğrular nitelikte. Cesetler ve sel suları kentte ağır bir kokunun oluşmasına neden oldu.

BUSH'UN DESTEĞİ DİBE
VURDU Son kamuoyu yoklamaları, Bush yönetimine olan halk desteğinin büyük ölçüde düştüğünü gösteriyor. Halk, Bush'un yardımcısı Dick Cheney ve Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'a da ateş püskürüyor. Çünkü felaketin ilk gününde Cheney'in tatiline devam ettiği, Rice'ın ise kendisine Manhattan'dan 7 bin dolarlık ayakkabı aldığı belirtiliyor. Bush "Kurbanlar siyah. O yüzden yardım gönderilmiyor" tartışmalarındaki tansiyonu azaltmak için ülkenin önde gelen siyahi liderleriyle görüştü.

10 BİN EK ASKER GÖNDERİLDİ
Bush, gönüllü ordusu ve yardım amacıyla çalışanları överek 10 binden fazla ek askerin de bölgeye gönderildiğini söyledi. Böylece felaket bölgesindeki ulusal muhafız sayısı 40 bine çıkacak. Öte yandan Irak ve Afganistan'da bulunan 3 bin askerin de yardım için ülkeye döneceği belirtiliyor.

YENİ KASIRGA KORKUSU
Yetkililer, ABDve Meksika Körfezi kıyalarının bu yıl bitmeden başka kasırgalara da hedef olabileceğini açıkladı. Atlantik Okyanusu'nda 'Maria' tropikal fırtınasının oluştuğu ve gelecek günlerde kasırga gücüne ulaşabileceği uyarıları yapılıyor.

İRAN'DAN YARDIM TEKLİFİ
İran, Katrina kasırgasından etkilenenler için ABD'ye Kızılhaç aracılığıyla yardım teklifinde bulundu. Afganistan hükümeti de 100 bin dolar yardım teklif etti. İsrail Başbakanı Ariel Şaron da bölgeye sağlık ekibi gönderileceğini açıkladı. Kuveyt de 500 milyon dolarlık petrol ürünü yardımı yaptı.

ZERKAVİ'DEN KATRİNA MESAJI
El Kaide'nin Irak'taki lideri Ebu Musab Zerkavi, "ABD'nin çökmeye başlamasını görmekten ve Katrina kasırgasının yol açtığı zarardan memnuniyet duyduğunu" söyleyen bir kaset yayınladı.

ABD, NATO'DAN YARDIM İSTEDİ
Bush yönetimi, şimdiye kadar hep yardıma koştuğu doğal afetler yüzünden bu kez kendisi yardım istedi. NATO ve AB'ye yazılı başvuruda bulunup battaniye, tıbbi malzeme kitleri, su ve gıda yardımı istediği belirtiliyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 'Türkiye yeni çağı temsil ediyor'
 Canlı yayında Türkiye tartışması
 İngiltere'nin ilk Müslüman güzeli
 Zengin koca bulma kılavuzu
 Bu görüntüler tarihe karışacak!
 Lübnan'da 4 generale tutuklama
 "Türkiye Rumlar'ı tanımalı"
 Fransa'da dört ayda 4'üncü yangın
 Mübarek'in 'Clinton kampanyası'
Şansım olsa kız doğardım
Şansım olsa kız doğardım
Tümer şanssızlığına isyan ediyor: "30 yaşında Milli Takım'a...
Yıldıray şoku
Yıldıray şoku
Milli Takım'da sakatlar kervanına Yıldıray da eklendi. Sağ diz iç yan...
'Beyaz Türk' eleştirisi
'Beyaz Türk' eleştirisi
Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Dışarıya endeksli...
Korkaklar silah taşır
Umut Vakfı Kurucusu Başkanı Nazire Dedeman "Nihayet" diyor. "Nihayet...
Cumhuriyet tarihinin en karanlık gecesi
Yarın, Cumhuriyet tarihimizin en tatsız olaylarından birinin 50.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu