Bezelyeli salata
Bezelyeyi süzüp, kaynar suda 10 dakika haşlayın. Haşlanmış fasulye, bezelye, mısır, kırmızı ve yeşil biber, kereviz ve soğanı harmanlayın. Şeker, elma sirkesi, su, tuz ve karabiberi karıştırıp, 5 dakika kaynatın. Sos soğuduktan sonra sebzelerin üzerine dökün. Hafifçe karıştırıp, gece boyunca ya da daha uzun süre marine edin. Salatanın sosunu süzüp, servis yapın. Not: Kalan sosu bir kez daha kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz.
(6 kişilik) * 2 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış) * 2 su bardağı bezelye (konserve) * 2 su bardağı mısır (konserve) * 1 adet tatlı kırmızıbiber (küp doğranmış) * 1 adet yeşil biber (küp doğranmış) * 4 sap kereviz (ince doğranmış) * 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış) Sos malzemesi: * 1/2 su bardağı şeker * 1,5 su bardağı elma sirkesi * 1/2 su bardağı su * 1 tatlı kaşığı tuz * 1/2 tatlı kaşığı karabiber
|