Peynirli omlet
Yumurta, süt, maydanozun yarısı ve baharatları hafifçe çırpın. 10 cm'lik tavada yağı kızdırın. Çırpılan yumurtayı içine döküp, ateşi hafifletin. Arada sallayarak yumurtanın yapışmasını önleyin. Altı tam kızarınca peyniri ve domatesi omletin yarısına yayın. Boş olan tarafı, domatesli peynirli tarafa katlayıp, omleti tavanın ortasına çekin. 2 dakika daha pişirin. Ateşten alın, üstüne kapak kapayın. Kapalı olarak 5 dakika dinlendirin, üzerine maydanoz serpip, servis yapın.
(1 kişilik) * 2 adet yumurta * 1 çorba kaşığı süt * 4 dal maydanoz (yapraklanmış) * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 50 gr. beyaz peynir (ufalanmış) * 1/2 adet orta boy domates (yarım ay şeklinde kesilmiş) * Pul kırmızıbiber (arzuya göre) * Karabiber (arzuya göre) * Yumurta, süt
|