kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Doşa

Doşa

Pirinç ve mercimeği iki ayrı kapta ve bol soğuk suda bir gece bekletin. Ertesi gün yıkayıp süzün. Pirinç, mercimek ve 1/4 su bardağı suyu mikser ile püre haline getirin. Şeker ve tuzu katıp, harmanlayın. Kabın üzerini örtüp sıcak bir yerde 1-2 saat bekletin. Bu süre sonunda elde edilen karışım koyu ise, yarım su bardağı su katıp, yumurta kabartır gibi çırparak karışıma yedirin. Kalın dipli 15 cm. çapında tavayı yağlayıp, iyice kızdırın, karışımdan 2 çorba kaşığı akıtın. Tavayı hızlı sallayarak karışımın tavanın her tarafına yayılmasını sağlayın. İlk yüzeyi kızarınca alt üst edin ve öteki tarafı da pembeleşinceye kadar kızartın. Doşalar pişince tavadan alıp, içine koyacağınız harcı hazırlayana kadar sıcak bir yerde bekletin.
İç malzemesi: Patatesleri haşlayıp, ezerek püre haline getirin. Hindistancevizi, acı toz biber ve zencefili birkaç damla suyla karıştırıp, havanda ezerek macun halinde bir baharat karışımı elde edin. Hardal ve kimyon tanelerini tereyağında hafifçe kavurup, elde edilen macunumsu baharat karışımını ve zerdeçalı ilave edin. Karışımı birkaç saniye hafifçe kavurduktan sonra patates püresini katın ve 5 dakika süreyle iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. Her bir doşanın üzerine karışımdan sürüp, ikiye katlayın. Tavaya bir parça tereyağı koyup, eritin. Her doşayı bu yağda ısıtarak sıcak veya arzu ederseniz yoğurt ile birlikte servis yapın.

(8 kişilik)
*
1/5 su bardağı pirinç
* 2/3 su bardağı kırmızı mercimek
* 1/2 tatlı kaşığı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi:
*
4 adet orta boy patates
* 1 çorba kaşığı hindistancevizi
* 1 çorba kaşığı toz zencefil
* 1 tatlı kaşığı tane hardal
* 1 tatlı kaşığı tane kimyon
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1/2 tatlı kaşığı toz zerdeçal
* 1/4 tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber
* Tuz

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hindili ıspanak   / 02-09-2005
 Lezzet Güneşi   / 01-09-2005
 Dondurmalı likörlü meyve   / 31-08-2005
 Lezzet Güneşi   / 30-08-2005
 Üzümlü bisküvi   / 29-08-2005
 Lezzet Güneşi   / 28-08-2005
 Sosisli pizza   / 27-08-2005
 Lezzet Güneşi   / 26-08-2005
 Sarmısaklı pilav   / 25-08-2005
 Çilekli karpuz   / 24-08-2005
GÜLSE BİRSEL
Ambalajınız doğru mu?
Bir arkadaşım, biraz da şaka olsun...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Kremalı piliç
Tereyağı ile...
Bu ne inat Mahsun!
Bu ne inat Mahsun!
Görünen o ki, Türk halk müziğinin güçlü seslerinden Mahsun...
Ceza'dan gençliğe özel şarkıyla destek
Ceza'dan gençliğe özel şarkıyla destek
Türkçe rap'in en büyük isimlerinden Ceza, gençlik projelerini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.