kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kültür ve Turizm Bakanı Attila Koç
Bakan'dan ikinci perde
'Bilgin'in 4 maaşını kestim'

Bankamatik sanatçısı

Kültür Bakanı Koç bombaladı: Devletten maaş alıp altı yıldır sahneye çıkmayan sanatçılar var.

Atilla Koç ağır konuştu: Beni eleştiren Can Gürzap'ın altı yıldır oyunu mu var? Bir başka sanatçımız 15 yıldır İzmir'de. "Elazığ'da konser var" diyoruz, "Uçak isterim. Beş yıldızlı otel isterim" karşılığını veriyor. Kulislerde, Koç'un sözünü ettiği sanatçının Nalan Altınörs olduğu konuşuluyor.

Bakan'dan ikinci perde

Devlet Tiyatroları'nda "Arı kovanına çomak soktuk" diyen Bakan Koç, devletten maaş alıp 6 yıldır sahneye çıkmayan sanatçılardan dem vurdu.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Devlet Tiyatroları Genel Müdür Lemi Bilgin'in görevden alınmasıyla başlayan tartışmaların, kendisini görevini yapmaktan alıkoyamayacağını belirterek, ikinci perdeyi açtı. Bazı sanatçılara yüklenen Koç, "Beni eleştiren Can Gürzap'ın 6 yıldır sahnelenmiş bir oyunu var mı bakın bakalım" dedi. SABAH'a konuşan Koç, Türkiye'nin yıllardan beri kanayan yaralarından biri olarak tiyatro ve sanat dünyasının halktan kopuk olmasını gösterdi. Ören yerlerinde başlattığı 'değişim ve gelişim' projelerini sanat dünyasına da taşımayı hedeflediğini belirten Koç, "Benim dediğim şu: 'Lütfen herkes işini yapsın" dedi.

BOMBARDIMAN YAPTI
Tiyatrolarda mutlaka bir değişim yaşanması gerektiğini vurgulayan Koç, Almanya'da 450 sahne bulunduğunu, ayrıca her gece 150'ye yakın oyun sahnelendiğini anımsattı. Tiyatrosuz illeri, tiyatroyla buluşturmak için harekete geçtiğini belirten Koç, "Ama televizyonlardaki dizi filmlerden servet kazanan sanatçıları tiyatroda biraraya getirmek mümkün olmadı" diye konuştu. 12 ayrı bölgede 30 sahnede tiyatro bulunduğunu belirten Bakan Koç, şunları söyledi: "Beni eleştiren Can Gürzap'ın 6 yıldır sahnelenmiş bir oyunu var mı bakın bakalım. 'Vajina Monologları' gibi tiyatro oyununda rol alan devletin tiyatro sanatçıları var. Bunlara kim ne demiş ki bugüne kadar. Bizim istediğimiz artık rapor alarak, geçici görevlendirme çıkararak, eş-dost-ahbap kayırması ile kimseninNalan Altınörs.... BEN Kültür Turizm Bakanlığına bağlı Devlet Klasik Türk Müziği Solist sanatçısıyım. Kültür Bakanlığının Elazığ kadrosunda geçici görevle bulunuyorum ve 30 yıldır İzmirde yaşıyorum. Pek çok sanatçının durumu benimle aynı. Ayrıca bir devlet sanatçısı olarak, Bakanlığın istediği bir konserden uçak bileti, 5 yıldızlı otel talebim olamaz.Anadolu'daki görev yerlerinden kaçmaması. Bunun için ne gerekirse yapacağız. Arı kovanına çomak sokuldu. Devletten tiyatro sanatçısı olarak 3 milyara yakın maaş alıp 6 yıldır bir kez bile sahneye çıkmayan sanatçılara, 'Haydi buyurun sahneye. Herkes görev yerine. Millet sizden sanat bekliyor' dediğimiz anda kıyamet koptu. 800 sanatçı kadrosu var. Yardımcılarıyla 2 bine çıkıyor. Allah aşkına nerede bunlar?"

NALAN ALTINÖRS MÜ?
Koro sanatçılarında da benzer sorunlar bulunduğuna işaret eden Bakan Koç, "Örneğin devletin Elazığ'da olması gereken çok tanınmış bir bayan Türk müziği sanatçısı 15 yıldır İzmir'de yaşıyor. Rica minnetle Elazığ'daki bir sanat gösterisine gönderilmek isteniyor. Hanımefendi maaş aldığı devletten 5 yıldızlı otel, uçak bileti ve bir sürü özel istekte bulunuyor. Milletin parasına yazık değil mi? Artık torpil, kayırma ve sırtını devlete dayama dönemi bitti" diye konuştu. Kulislerde, Koç'un isim vermeden bahsettiği bayan sanatçının halen İzmir'de yaşayan Nalan Altınörs olduğu belirtildi. Koç, her yıl 10'dan fazla konservatuardan binlerce pırıl pırıl gencin yetiştiğini, ancak bunların işsiz gezdiğini belirterek, "Siz hem devletin bir kadrosunu işgal edeceksiniz hem görevinizi yapmayacaksınız. Biri size bunun yanlış olduğunu söyleyince ortalığı ayağa kaldıracaksınız. Yok öyle şey" dedi.

Fatih ERTÜRK/ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Pamuk 16 Aralık'ta hâkim karşısında
 Genelkurmay: Siyasi içerikli konuşulmadı
 Ankara'dan Irak anayasasına Kerkük tepkisi
MAHMUT ÖVÜR
Anavatan'da 'İstanbul depremi'
Sonbaharda havaların...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Trajedi ve kanun
Dün Bağdat'ta 648 kişinin bir anlık...
YAVUZ DONAT
Festival
Her yıl Tonya'da "festival" yapılır:...
Prangalı kadından mektup var
ABD'de 7 yıldır hapiste yatan prangalı kadın Fügen Gülertekin,...
'Vekil olmasam burada döverdim'
AK Parti milletvekili Sezal, oda toplantısı öncesi "Yatırım yapmama...
Kanser hastaları için duayla tedavi geliyor
Kanser hastaları için duayla tedavi geliyor
Sağlık Bakanlığı Ulusal Kanser Danışma Kurulu, kanser tedavisinde...
Maganda terörünü önleyin talimatı
Maganda terörünü önleyin talimatı
Başbakan Erdoğan çok sayıda insanın ölümüne neden olan bireysel...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu