kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ünlülerin tarikatını terk eden kadın
Tarikattan kızımı nasıl kurtardım?

Tom Cruise'un müridi olduğu 'Scientology'nin kirli çamaşırlarını İngiliz Astra Woodcraft ortaya döktü.

Ailesindeki herkesin sıkı bir tarikat savunucusu olduğu Astra Woodcraf, 15 yaşında Scientology kuralları yüzünden evlendirildi. Tarikattan kurtulmak ve çocuğunu özgürce büyütmek için evinden kaçmak zorunda kalan İngiliz kadın, şimdi çok mutlu.


Ünlülerin tarikatını terk eden kadın

Tom Cruise Scientology tarikatını "olağanüstü" diye nitelendirse de eski üyelerden Astra Woodcraft'ın anlattığı hikaye çok farklı.

26 yaşındaki Astra Woodcraft, 1998'in 23 Şubat akşamına geri döndüğünde, Los Angeles Havaalanı'ndaki korku dolu dakikaları hatırlıyor. Amerikan Glamour Dergisi'ne çocukluğunu geçirdiği Scientology tarikatından kaçış öyküsünü tüm ayrıntısıyla anlatan Woodcraft, şunları söylüyor: "Virgin Atlantic Havayolları'ndan Londra'ya aldığım bilet bir elimde, elbiselerimin olduğu çanta diğer elimdeydi. Tanıdığım birini görmemek umuduyla havaalanındaki her yüzü teker teker tarıyordum. Birkaç adımda bir arkama dönüp bakıyordum. Birden tanıdık bir ses duydum 'Astra' diye seslenen. Kalbim durdu. Benim gibi Scientology'nin dini kurallar ve yönetim bölümü Sea Org'un üyesi olan ağabeyim Matt'i ve birini daha gördüm. Onların tek bir amaçla orada bulunduğunu anladım; benim kaçışımı engellemek." Kendini kadınlar tuvaletine kilitleyen Woodcraft, orada uzunca saatler geçirmiş. "Matt geldi 'Annem telefonda' dedi. O da bir Sea Org üyesiydi. Beni suçluluk duygusu sardı. Ben de daha önce havaalanlarında kaçanları geri döndürmeye çalışmıştım. Başaramayınca cezalandırıldım. Matt'in ceza almasını istemiyordum ancak geri dönemezdim."

MİLYAR YILLIK BAĞLILIK YEMİNİ
Nişanlısı Katie Holmes'u de Scientology tarikatı saflarına çeken ünlü oyuncu Tom Cruise'un anlattığından çok daha farklı bir hikayesi var Astra Woodcraft'ın. Kaçtığı güne kadar Scientology'nin belirlediği kurallara yaşayan genç kadın, tarikattan kaçma nedenini "Kızım Kate'e benim sahip olamadığım normal bir çocukluk yaşatmak" diye açıklıyor. Çocukluk günlerini düşündüğünde annesi Leslie Woodcraft, babası Lawrence Woodcraft, kardeşleri Zoe ve Matt ile birlikte İngiltere'de yaşadıklarını "mutlu, sıradan ve huzurlu" olarak hatırlıyor. Fakat daha sonra anne Woodcraft, tüm ailesini Scientology'nin merkezinin bulunduğu ABD'ye Florida Clearwater'a taşımış. Matt ve Astra Sea Org'a üye olarak milyarlarca yıl boyunca Scientology'ya bağlı kalacaklarına dair kontrat imzalamışlar. (Tarikat mensupları insanların sonsuza kadar yaşayan spiritüel varlıklar olduğunu düşünüyor.) Annesi günden güne tarikat içinde yükselirken, bir mimar olan babasının bağları daha da zayıflamış: "Annemi haftada iki kez görüyordum ve herkesin içinde 'Anne' diye seslenmemi istemiyordu. 'Efendim bayan' diyebiliyordum." Astra 9 yaşına geldiğinde annesi ve ardından aile Los Angeles'e taşınmış. Orada ilk kez tarikat dışındaki çocukları gören Woodcraft, 12 yaşına geldiğinde babası annesinden ayrılmış. Babası tarikattan ayrıldığı için kendisine "Potansiyel Tehlike Kaynağı" etiketi de yapıştırılmış. Evlilik öncesi cinsel ilişkinin yasak olması, çok küçük yaşlarda olsalar bile üyelerin evlenmesine neden oluyormuş. Astra henüz 15'indeyken, birkaç aydır flört ettiği 22 yaşındaki Jason Merril ile evlenmiş. Sea Org'da çalışmaya da devam etmiş. Ancak bu işin onun yaşına uygun olduğu gerçekten tartışılır: "Mastürbasyon hoş görülmüyordu. Benim ilk işlerimden biri de 40 yaşındaki bir adamın karşısına oturup ona mastürbasyonun kötü bir şey olduğunu ve bu alışkanlığını bırakması gerektiğini anlatmaktı." Babasının yeniden evlenmesi Astra Woodcraft'ın dışarıdaki hayatı görmesini sağlamış. Üstelik tarikatın aldığı "kadınların çocuk sahibi olamayacağı, hamile kalanların Sea Org'dan atılacağı ve çocuğu 10 yaşına gelene kadar geri dönemeyeceği" kararı onu kaçma konusunda cesaretlendirmiş: "O yılın ocak ayında hamile olduğumu anlayınca Sea Org'da kalarak çocuk sahibi olamayacağımı fark ettim. Eşim hamile olduğumu anlamasın diye midem bulandığı için banyoya gittiğimde tüm muslukları sonuna kadar açıyordum."

ANNESİ ONLARI ARAMIYOR
Kaçıp İngiltere'deki teyzesinin yanına giden Woodcraft, eşinden boşanmış. O yılın eylül ayında da kızı Kate'i dünyaya getirmiş. "İstediğim yere gitmek, bisiklete binmek, mağazalarda parfüm denemek harika" diyen genç kadının kardeşi Zoe de tarikattan ayrılmış: "Annem ve büyükannem ne onunla, ne benimle, ne de babamla bağlantı kurdu. Ailemi kaybetmek zor oldu ancak hayatımın en önemli şeyine odaklanmak zorundaydım. Bu da kızım Kate'e normal, sağlıklı, mutlu bir çocukluk yaşatmaktı. Çektiğim tüm acılar buna değer." Tarikatın kurucusu bilim kurgu yazarı L. Ron Hubbard.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Hem papaz hem garson
 Türk kadını modaya kendi kurallarını koymalı
 Eskiye nur yağıyor
 Evlere tiyatro servisi
 Beş şanslı çocuk çikolata fabrikasında
 Haftanın Kitapları
 Bafi için bir ev yaptırdılar
 Sıcaklar onları da tehdit ediyor
 Kısa... Kısa...
 Egomun bana Allah'ı unutturması imkansız
 Meksikalı ressam Frida'nın milyon dolarlık portreleri
 Zihin bahçemize bakmazsak orada dikenler oluşur
 Bir efsanenin sonu
 Amerika'nın 'pop star'ı bizimkiler gibi değil
 Ne yapsan olmuyor gülüm
 Köy düğünlerinden Central Park'a
 Dört mevsim üzerinizde kalsın
 Herkes bu markayı İtalyan zannediyor
 Rus etiketi
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Dolunay
Gece birisi dürtmüş gibi uyanıp, bir çağrı almış...
New Orleans'ta aile sırları, büyü ve dehşet
New Orleans'ta aile sırları, büyü ve dehşet
ABD'nin belki en ilginç yöresi olan New Orleans ve Louisiana'yı tüm...
Fransız usulü bulvar komedisinden perdeye
Fransız usulü bulvar komedisinden perdeye
İstanbul Festivali'nde bu filmi izleyenlerin bazıları pek sevmediler.
Bayan Margarita'nın efsane içkisi
Tekila, portakal likörü ve limon suyu... Ağız kısmı tuza bulanmış bir...
En gürültülü yer Mecidiyeköy
Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde Türkiye'nin birtakım zorunlu...
Hayata hayvanlarla tutundular
Evde 3 kedi, 2 köpek ve 8 aylık bebekleriyle birlikte yaşayan Özlem ve Abdullah...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.