kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Formula 1'in Türk kızları
Formula 1'in Türk kızları
Vip Davetlilere Türk Kadınını Tanıtacaklar

Formula 1'in ponpon kızları

Formula 1'in düzenlendiği her ülkede 10 kadın seçiliyor. Formula Una adı verilen bu eğitimli ve güzel kadınlar; ekipleri ve VIP konukları eğlendiriyor, davetlilerle sohbet ediyorlar. Oyuncu Eylem Şenkal ve Selma Merter de dişi F1'cilerden.


Formula 1'in Türk kızları

Sempatik, güleryüzlü, çok iyi İngilizce konuşan güzel kadınlar onlar... Formula 1 İstanbul Grand Prix'sinde VIP davetlilerle sohbet edecek, Türkiye hakkındaki soruları yanıtlayacaklar. 'Formula Una'lar yarış öncesi heyecanlarını Cumartesi Sabah'la paylaştı.

Formula 1'in yeni takımı Red Bull Racing, F1 yarışlarının yapıldığı her ülkede 18-30 yaş arasında, çok iyi derecede İngilizce bilen, motorsporlarına meraklı, sempatik, gülümsemeyi ve konuşmayı seven, sevimli ve etkileyici 10 kız seçiyor. "Formula Una" adı verilen bu kızlar, 4 gün boyunca padok alanında (Formula 1 organizasyon ekipleri, takımları, pilotları ve VIP konuklarının bulunduğu, yarışın start aldığı ve sona erdiği alan) pilotlarla ve VIP davetlilerle sohbet edip onların o ülke hakkında sorularını yanıtlıyorlar. Formula Uno yani Formula 1, İtalyanca'dan geliyor. Formula Una ise yine Formula 1 anlamında ama erkek değil de, "dişi" anlamını taşıyor. Red Bull Racing'in -Formula 1'in yüzde 90'ı erkeklerden oluşan bir organizasyon olduğu için- en azından padok alanına renk ve kadın estetiği katmak amacıyla geliştirdiği Formula Una projesi, her ülkede büyük ilgi gördü. Hem organizasyon, hem pilotlar hem de VIP davetliler Formula Una'lardan çok memnunlar. 19-20-21 ağustos günlerinde İstanbul'da düzenlenen Formula 1 yarışında görev alacak Türk Formula Una'lar da seçildi. İki ay önce duyurulan seçmelere 35 kişi başvurmuş. Ön elemelerden sonra kızlarla birebir görüşmeler yapılmış. Motorsporları ve özellikle de Formula 1 konusundaki bilgileri sınanmış. Konuşma, davranış ve genel kültürleri değerlendirilmiş. Tabii görüntüleri de göz önünde bulundurulmuş. Sonunda 10 kız belirlenmiş. Red Bull İletişim Direktörü Serpil Çubukçu "Görüntülerinin yanı sıra kafalarını da kullanan, tarzları olan kızlar seçmeye çalıştık" diyor. Çubukçu, seçilen kızların görevlerini de şöyle özetliyor: "Kızlar, perşembe günü sadece Formula 1 çalışanlarının katıldığı partiden başlayarak kapanış partisinin sonuna kadar VIP davetli gibi organizasyonun içinde olacak. Her gün sabah 09.00'da padok alanına gidip VIP davetlilerle birlikte yarışları izleyecekler. Gerek açılış, kapanış ve özel partilerde gerekse yarış sırasında hem takımların yetkilileri, hem pilotlar hem de VIP davetlilerle bol bol sohbet edecekler. Sohbetlerinde Türkiye'yi, Türk kültürünü, Türk kadınını anlatmaya çalışacaklar."

GİZLİ JÜRİ EN İYİSİNİ SEÇECEK
Formula Una kızlarının çok şanslı olduğunu, yarışı en iyi yerden izleyip pilotlarla bile tanışma fırsatı bulacaklarını belirten Çubukçu'ya kızların özel bir kıyafeti olup olmayacağını soruyoruz; "Kızlar tarzlarını yansıtan, kendi tercih ettikleri kıyafetlerle padok alanına gidecekler. Sadece boyunlarında Formula Una kızları olduklarını gösteren bir bant olacak." Bu arada F1 organizasyon yetkilileri, ünlü kişiler ve pilotlardan oluşan gizli bir jüri, 4 gün boyunca Formula Una'ları izleyecek. Genç kızların stiline, esprilerine, sıcak davranışlarına göre aralarından bir kişiyi seçecek. Seçilen Formula Una, sezonun son yarışı olan Şangay Grand Prix'sine diğer ülkelerden seçilen Formula Una'larla birlikte davet edilecek. Seçilen Türk Formula Una'ların en küçüğü 20, en büyüğü ise 27 yaşında. Hepsi ya üniversite öğrencisi ya da yeni mezun. Birçoğu da çalışıyor. İçlerinde iki oyuncu var. Televizyon dizilerinde oynayan, eski manken Eylem Şenkal da bu kızlardan biri. Diğeri ise Teoman'ın Balans ve Manevra adlı filminde oynayan Selma Merter. Türk Formula Una'ların hepsi, meraklı oldukları Formula 1 organizasyonunu yerinde görecekleri, pilotlarla tanışacakları, araçları yakından görecekleri ve de yarışı en iyi yerden izleyecekleri için hem çok mutlular hem de çok heyecanlılar. Ve yine hepsi Türkiye hakkındaki yanlış imajı düzeltmeyi misyon edinmişler; "Türk kadının ne kadar çağdaş olduğunu göstererek önyargıları değiştireceğiz" diyorlar.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 En gürültülü yer Mecidiyeköy
 Hayata hayvanlarla tutundular
 İstanbul Park'ta 'güneş' hızıyla yarışacaklar
 'Türkçe düşünen' yazarın notları
 Karayollarına göre mıcırlar serbest sürücüler kusurlu
 Kim Bu Kültür Baronları?
 Bu çocuğa dikkat edin
 Beyonce'yi korkutuyor
 Sevgiliye sanal takip
 Bomba peşinde koşup kızımavakit ayıramıyorum
 Şatoda tüyler ürpertici gezi
 Festival coşkusuna ortak olun
 Fas'ı merak edenlere
 Anderson'ın şovu
 Yerinizi şimdiden ayırtın
 Denizin bereketi her eve girecek
 Avşar, kızına nasıl bir evlilik önerecek?
 Haftanın Kitapları
 Dışarı Çıkmadan Önce
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Hepsi bende baş ağrısı yapıyor
Bülent Ersoy şan şöhret...
SUNAY AKIN
Kız Kulesi'ndeki babaanne!
Amerika'nın Chicago kentinde,...
ALİ POYRAZOĞLU
Zihnimizin müzesi
Zihin arada bir kendine ziyafet çeker.
Bayan Margarita'nın efsane içkisi
Tekila, portakal likörü ve limon suyu... Ağız kısmı tuza bulanmış bir kadehte...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.