kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Biri bizi durdursun artık!
Damattan acı itiraf: Kurşunu sıkan bendim!
O kurşun olmasa okula başlayacaktı

Vekili de kurşun sıkıyor cahili de

Kına gecesinde Begüm'ü vuran maganda kurşunu gelin adayı Senem'i de yıktı: "Hayatım karardı".

Begüm'ün çocukluk arkadaşı olan ve aynı üniversitede insan hakları doktorası yapan Senem Özyavuz isyan etti: "Havaya kurşun sıkmayı eğlence sanıyorlar. Bunu milletvekili de yapıyor, cahili de..."

"SİLAHI ATIYORUM"
Begüm'ün babası Hasan Kartal'ın yakın arkadaşı CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da çağrı yaptı: "Meclis açıldığında silahımı ilk ben teslim edeceğim."


Biri bizi durdursun artık!

Her gün, masum insanlar 'serseri kurşunlar'ın kurbanı oluyor. Her kesimden insan, her fırsatta silahına sarılıyor sonuçta da yılda 700 kişi bir hiç uğruna canından oluyor. AB yolundaki Türkiye, maganda terörüne 'dur' diyemiyor.

Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal'ı maganda kurşununa kurban veren acılı baba Hasan Kartal, el bebek gül bebek büyüttükleri kızlarını bir serseri kurşunun alıp götürdüğünü söyleyerek, "Gece üşümesin diye üzerini örttüğüm hayattaki tek varlığımız kızımızı artık hiç uyanmayacağı bir uykuya yatırdık. Bir magandanın kurşunu yüzünden artık onu hiç göremeyeceğiz" diye isyan etti.

'BİTSİN BU TERÖR'
"Biz bu acıya nasıl, ne kadar dayanacağız" diye haykıran acılı baba şunları söyledi: "Ne olur artık Begümler kara toprağa verilmesin. Bitsin artık bu serseri kurşun ve magandalardan kaynaklı ucuz ölümler... Başka Begümler kara toprağa girmesin. Bu işin peşini bırakmayacağız. Begüm'ün katili yakalanacak. Hiçbir ceza bizim yüreğimizi soğutmayacak ama diğerlerine de ders olması için örnek bir ceza verilmeli." Herkesin cebinde cep telefonu gibi tabanca olduğunu söyleyen Kartal, "Milletvekillerinin elinde, şehir eşkıyasının belinde silah var. Topluma örnek olması gereken insanlar eğlenceTalihsiz Begümün babası Hasan Kartal evlat acısıyla haykırdı: Birisi bu teröre son versin artık... Biz onsuz ne yaparız!..yerlerinde silah sıkarsa bu ülkedeki cahiller de 'demek ki eğlenmek için silah sıkmak gerekir' diye düşünüp elini beline atar. Meskûn mahalde silah atmanın cezası var. Peki şimdiye kadar kime ceza verildi? Milletvekilleri cezalandırıldı mı? Hangi maganda bunun cezasını çekti" diye isyan etti.

'ŞİMDİDEN ÖZLEDİM'
Genç kızın babası Hasan Kartal olay olduğu sırada evde maçı seyrediyordu. Eski Malatyasporlu futbolcu babaya kızının yaralandığı ve ameliyatta olduğu telefonla söylendi. Haberi alır almaz hemen hastaneye koşan Hasan Kartal'ı, CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu uzun süre, "Begüm ameliyatta" diye oyaladı. Ancak acı haberi vermek gerekiyordu. Bu görev de Aslanoğlu'na düştü. Gece yarısından sonra kızının öldüğünü öğrenen acılı babanın tüm dünyası başına yıkıldı. Kartal ailesi evlerinin altındaki işyerlerinde başsağlığı dileklerini kabul ederken, kızının ölümünü bir türlü kabullenemeyen ve cenaze toprağa verildikten sonra 4 kez hastaneye kaldırılarak sakinleştirici iğne yapılanYÜREKLERİ DAĞLADI... Acılı baba Hasan Kartalı teskin etmek mümkün olmadı. Begümün çocukluk arkadaşı Senem Özyavuz ise Dayanılır bir acı değil dedi. eczacı anne Nazlı Kartal'ın gözyaşları da dinmiyor. Talihsiz kadının evden yükselen "Canım yavrum, bak daha kaç saat oldu ama seni çok özledim. Biz sensiz ne yaparız" feryatları yürekleri dağlıyor. Acılı annenin, kızının Nazlı Kartal İlköğretim Okulu'na başladığı yıl açtığı eczaneye de BEGÜM adını vermiş. Begüm'ün ilköğretime başladığı gün çekilen fotoğrafı da eczanenin baş köşesinde asılı duruyor. Kapıdaki " Cenaze dolayısıyla kapalıyız" yazısı ise acı gerçeği gözler önüne seriyor.

'HERKES YAPIYOR'
Begüm Kartal'ın kına gecesine katıldığı arkadaşı Senem Özyavuz, SABAH gazetesine konuştu. Özyavuz çok üzgün olduğunu ve çok sevdiği bir arkadaşını yitirdiğini ifade ederek, "O gece kimsede silah yoktu. Muhtemelen oraya ait olmayan, eğlence bilinci gelişmemiş birinin işi bu. Bunu milletvekili de eğitimlisi de eğitimsizi de yapıyor. Biz de ne kadar çok bunun önüne geçmeye çalışırsak çalışalım durduramıyoruz" dedi.

Sırrıberk ARSLAN-Zekeriya KÖSEOĞLU-MALATYA/MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Bıraktığı en kötü miras silahlanma
 Yurtta bayram
 Batman konuşuldu
 Üç terörist yabancı
 Org. Sarıışık: Provokasyona gelinmemeli
 Neredeydiniz?
 İlaçlama uçağının biri tele çarptı, biri suya düştü
 Sınırda ortak operasyon
 Mezuniyet sevinci
YILMAZ ÖZDİL
Törerizm...
Artık gelenek oldu.
Her düğünde biri...
UMUR TALU
Haybeye maganda değil!
Adı çıkmış "maganda"ya, ama...
FATİH ALTAYLI
Değiştirin şu ateşli silahlar yasasını
Haber ...
ERDAL ŞAFAK
Hepimizin hayatı namlunun ucunda
Bireysel silahlanma,...
Katrina yıktı geçti
"Hırçın Kız" Katrina kasırgasının New Orleans'ı vurması bekleniyordu.
'Chirac tribünlere oynuyor'
İşte AB diplomatları Chirac'ın son açıklamaları için bu yorumu...
Balkan mafyası
Balkan mafyası
Sebat-Kayseri maçıyla patlayan bahis skandalının arkasından Balkan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu