kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Saklamanın püf noktaları
Denizin bereketi her eve girecek
Saklamanın püf noktaları

Saklamanın püf noktaları

Dondurulacak balığın taze olması gerekir. Balıkları dondurmadan önce tuzlamakta fayda var. Çünkü tuz etin diriliğini korur. Balıkları donmuş olarak muhafaza ederken dikkat edilecek önemli çözülmüş balıkları tekrar dondurmamaktır. Balıklar, kış aylarında oda sıcaklığında (20 derece) tazeliğini yitirmeden 20 saat durabilir. Yazın bu süre kısalır. Buzdolabının + 5 derecelik bölümünde 3 gün, ısısı 0 ila 5 derece olan buzluklarda 14 gün saklanabilir. Daha uzun süreli saklamalar muhakkak derin dondurucusu -18 derecelik oan buzdolaplarında ya da bağımsız dondurucularda yapılabilir. Derin dondurucuda saklama süresi hamsi, sardalya gibi küçük balıklar için 3 ay, her biri 1 kilodan büyük balıklar için ise 6 ila 8 aydır. Balıkların dondurulmadan önce temizlenmesi gerekir. Ancak hamsi ve sardalya gibi balıklar temizlenmeden saklanmalıdır.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 En gürültülü yer Mecidiyeköy
 Hayata hayvanlarla tutundular
 İstanbul Park'ta 'güneş' hızıyla yarışacaklar
 'Türkçe düşünen' yazarın notları
 Karayollarına göre mıcırlar serbest sürücüler kusurlu
 Kim Bu Kültür Baronları?
 Bu çocuğa dikkat edin
 Beyonce'yi korkutuyor
 Sevgiliye sanal takip
 Bomba peşinde koşup kızımavakit ayıramıyorum
 Şatoda tüyler ürpertici gezi
 Festival coşkusuna ortak olun
 Fas'ı merak edenlere
 Anderson'ın şovu
 Yerinizi şimdiden ayırtın
 Avşar, kızına nasıl bir evlilik önerecek?
 Haftanın Kitapları
 Dışarı Çıkmadan Önce
 ABD askerlerinin yüzükleri Ankara'dan
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Hepsi bende baş ağrısı yapıyor
Bülent Ersoy şan şöhret...
SUNAY AKIN
Kız Kulesi'ndeki babaanne!
Amerika'nın Chicago kentinde,...
ALİ POYRAZOĞLU
Zihnimizin müzesi
Zihin arada bir kendine ziyafet çeker.
Bayan Margarita'nın efsane içkisi
Tekila, portakal likörü ve limon suyu... Ağız kısmı tuza bulanmış bir kadehte...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.