kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hakan & Utku @ SABAH
 
Uykusuz bir gece...
Örgütlü Toplum
Tarihte Bugün

Uykusuz bir gece...

(Yine bir gece yarısı, yine bir yatak odası ve yine yatakta uyuyamayıp oturan, dahası karısını da uyandıran bir adam.) - Nimet! - Hıııı...

- Nimeeeettt kalk... - Ya ne var Recai? Yine ne var ya?

- Benim 1981 yılında gri bir takım elbisem var mıydı, yok muydu? - İnanmıyorum. Beni bunu sormak için uyandırmadın di mi Recai? 'İçeride uzaylılar var' de, 'Artık akıllı bir adam olmaya karar verdim' de, hatta 'Galatasaray sonunda yabancı transferi yapmış' de... Bak ona bile inanıp uyanırım ama gri takım elbise ne ya?

- Cevap ver Nimet? Çok önemli. Var mıydı? - Allah seni bildiği gibi yapsın e mi Recai. Saat sabahın 3'ü ve bana 24 sene evvelki takım elbiseni soruyorsun. Sünnet kıyafetini de anlatayım mı?

- Onun konuyla bir ilgisi yok. Ama gri takım elbise çok önemli Nimet. Solun geleceği için önemli. - Türk solunu bu gece kurtarmasak olmuyor mu Recai?

- Olmaz Nimet. Deniz Baykal'ın başı dertte. Bülent Ersoy'un iddiaları çok ciddi. - Biliyoruz da bunun senin gri takım elbisenle ne alakası var be adam?

- Bülent Ersoy, "Deniz bey görüşme sırasında gri takım elbiseliydi. Ofisindeydik" diyor. Acaba karıştırıyor mu? O kişi benimdir belki. - Ayol neyi karıştıracak? Senin Deniz Bey'e benzer bi yanın mı var? Meteoroloji uydusundan bakan bile sizi karıştırmaz. Ayrıca o zaman işin yoktu ki, ofisin nasıl olsun be abuk herif?! Ama ben yine de seni o zaman seviyordum. Neden? Çünkü böyle saçma sapan sorularla gece uykumun içine etmiyordun.

- Hâlâ saçma sapan diyorsun ya. Eğer bu teklif bana yapıldıysa Deniz Bey kurtulacak anlasana. - Sen balatayı tam sıyırdın Recai ha. Ya koskoca Bülent Ersoy neden gelip sana sahne yasağımı kaldır desin? Adam mı kalmadı? Hem tut ki dedi, nasıl kaldıracaksın? Sen daha alt kattakiler taşınırken yardım olsun diye bir buzdolabını kaldıramadıydın. Üstüne üstlük belini incitip bir ay da hastanede yattıydın hatırlasana.

- Onu hatırlıyorum da Bülent Ersoy'la yaptığımız görüşmeyi hatırlamıyorum. - Ne mutlu, keşke ben de unutabilsem. - Neyi? - Seninle evlendiğim o kara günü. Bak mesela o gün senin üzerinde siyah bir takım vardı. Hani babamdan borç alıp almıştın. Benim üzerimde de...

- Hatırlıyorum işte. Beyaz bir elbise vardı galiba. - Biz normal insanlar ona gelinlik diyoruz Recai. Ama rengini hatırlaman büyük incelik. Böylesi bir detay nasıl aklında kalmış hayret.

- Sonra düğünümüzde ilk dansımızı hangi şarkıyla yaptığımızı da hatırlıyorum. "Bir Tanrı'yı bir de beni sakın unutma." - Vay be.

- O şarkı kimin şarkısı hatırlıyor musun peki Nimet? - Tabii hatırlıyorum. Ben senin gibi salak mıyım. O şarkı Bülent Ersoy'un şarkısıydı.

- Aha!!! İşte bu. Hikaye tamamlandı. O bendim Nimet. İşaretler beni gösteriyor. Bülent Ersoy'un 100 milyon teklif ettiği gri takım elbiseli bendim. Görüşme ofisimde oldu. Ve Deniz Baykal yanımızda değildi. Bu ne demek? - Sen manyaksın demek. Benim de başım yanmış demek.

- Deniz Bey aklandı demek Nimet, Deniz Bey aklandı demek. - İyi. Gözümüz aydın. Solu kurtardığına göre soluna dönüp yatar mısın artık Recai?

- Yatmak mı? Ne yatması Nimet?! Zaman yatmak zamanı değil. Çabuk kalk basını çağıralım. Basın toplantısı düzenlemem lazım. O bendim demem lazım. Ağlama Nimetim ağlama. Gülmek günü bugün, gülmek nihahahahaha!!!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 O görüşmenin tutanakları   / 26-08-2005
 Erman Hocam'a derman olmaya geldik   / 25-08-2005
 Biz evleniyoruz   / 24-08-2005
 Formula-1'i sokaktaki adama sorduk   / 23-08-2005
 'Tikli Hakyarı'nı kim koruyacak   / 22-08-2005
 Formula-1 kayıtdışıları   / 19-08-2005
 Reklam haberleri   / 18-08-2005
 FB yönetimi gururla itiraz eder!   / 17-08-2005
 Sıcağı sıcağına notlar   / 16-08-2005
 CaddebosDON diyalogları   / 15-08-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Erkekler tatlı kız istemezmiş
Bu erkekler hem "Bana...
HAKAN & UTKU
Uykusuz bir gece...
(Yine bir gece yarısı, yine bir...
AYŞE TÜTER
Üzümlü bisküvi
Un, nişasta, margarin, yumurta, toz...
Çocuğunuzu eğitmeye okul çağından önce başlayın
Çocuğunuzu eğitmeye okul çağından önce başlayın
Kişinin tüm hayatını şekillendirecek ilk adımlardan biri olan ilkokul...
Bodrum son demlerini yaşıyor
Bodrum son demlerini yaşıyor
Son partiler bunlar...
Güney'in eylül keyfi
...
Çocuklar için söyledi
Çocuklar için söyledi
Gülben Ergen, önceki gece Sarıyer Belediyesi'nin düzenlediği toplu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.