kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ahmet Cakar @ SABAH
 

Tromso niyetine Antep

G.Saray'ın UEFA'daki rakibi Tromso... Norveç'in vasat ekiplerinden... Tıpkı Gaziantepspor gibi. En önemli özelliği evinde kötü deplasmanda ise iyi oynaması. G.Saray Tromso'dan iyi bir ekip. Ama futbolda unutmamak lazım ki, hep iyiler kazanmıyor.
Gelelim maça... G.Saray, Antep maçına çıktığında, bir de ne gördük: Sarı-kırmızılılar şimdiye kadar oynadığı sistemden farklı oynuyor. Forvetin hemen arkasındaki İliç yok. Onun yerine daha defansif oynayan Saidou'ya yardımcı olan Ergün var. G.Saray fevkalade bir ilk yarı oynadı. Özellikle Ümit Karan ve Hasan Şaş, bunlara zaman zaman eklenen Altan ile G.Saray üstünlük sağladı. Hakan Şükür bu yarıda gol atmasa da önemli yanıltıcı koşularla Ümit'e pozisyon yaratan adam oldu. Gol de geldi. Ama bundan sonra G.Saray'da anlayamadığımız şeyler başladı. G.Saray öyle bir gol yedi ki; defansın önündeki oyuncular ne yapar, defans bloğu ne yapar anlaşılır gibi değil... Lazarov herkesin yanından geçip golünü attı. G.Antep o dakikaya kadar neredeyse ilk defa geldi ve devreyi berabere bitirdi. İkinci yarıda G.Saray'ın ilk devredeki disiplinini sürdüreceğini düşünüyorduk. Bir de baktık ki, oyun disiplini gitmiş, takıma bir sinir gelmiş. Özellikle Hasan Şaş yine eski alışkanlıklarına dönmüş. Tek başına top oynamak istiyor.

TANRILAR SAHADA
Bu arada tuhaf top kayıpları ve dan dün yapılan ortalar, G.Saray'a yakışmadı. Bu arada futbol tanrıları yine sahaya çıktı. Futbolda sürekli yanlış yapmaya başlayan G.Saray'ı bir kere daha cezalandırdı. G.Antep G.Saray'ın üzerine ikinci defa geldi, Saidou pozisyonda Ergün de orada ama G.Antep defansın arkasına atılan topla ikinci golü buluverdi. Bu dakikadan sonra G.Saray'daki panik ve disiplinsizliğe Gerets de eklendi. Ergün'ü aldı, Hasan Kabze'yi soktu.
Bu dakikalarda Antep biraz akıllı oynasa ya da Lazarov tıpkı Hasan Şaş gibi bencilce hareketlerle takımını sabote etmese Antep farka giderdi. Ama bunların hiçbiri olmadı. Gerets bir defa daha risk aldı. İliç'i de oyuna sürdü. Ve son dakikalardaki karambol golü G.Saray'a 1 puanı getirdi. Dünkü maçtan çıkan ana fikir şu: G.Saraylı oyuncular hep galip oynamak istiyorlar. Gol yiyip de karşılığını veremediklerinde takımın havası gidiyor. Disiplinsizlik ve panik geliyor. Gerets'in ne yapıp yapıp bunlara önlem alması gerek.
Gelelim Arzuman'a ... Tipik bir Türk hakemliği sergiledi. Maç tatlı tatlı giderken o da fevkalade bir performans içinde. Ama Lazarov'un sakatlandığı pozisyon ve sonrasında, Arzuman zor maçların hakemi olamadığını bir kez daha oktaya koydu. Önce Lazarov'un sakatlığına inanmadı. Oyunu sürdürdü.
Tansiyon arttı. Hasan atıldı. Sonra Lazarov'u tedavi ettirdi. Hasan Şaş serbest vuruş kullanacak. 4. hakem Arzuman'ı yanına çağırıyor. Ne o efendim yedek kulübesinden birine sarı kart gösterecek. Arzuman sarı kart gösteriyor. Bu arada Galatasaray oyuna başlıyor. Arzuman hayır atış tekrar diyor. Tansiyon iyice artıyor. Baraj tekrar kurduruyor. Hasan topa vuruyor. Ve top auta gidiyor. Hayır diyor Hasan Şaş'a. Ben düdük çalmadım al sana bir sarı kart.
Hasan Şaş atışı tekrar ediyor. Sormak istiyorum. Tekrarlanan bu atışta gol olsa Antep'in suçu ne? Hatayı yapan Hasan Şaş. Ama sen hatayı yapan Hasan'a ve dolayısıyla Galatasaray'a tekrar bir gol şansı veriyorsun. İşte bu yüzden siz Avrupa'da maç yönetemiyorsunuz.
Bütün bu analiz için zeka gerek. Yoksa kolay maçları sokaktaki simitçi de yönetiyor.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bozmayın G.Saray'ı!   / 24-08-2005
 Metin'in Tokat'ları   / 22-08-2005
 Şike ve bahis   / 17-08-2005
 Bu ne durgunluk   / 14-08-2005
 Hakem değilsin!   / 13-08-2005
 G.Saray yönetimi istifa etmeli mi?   / 10-08-2005
 Beşiktaş'ta sorunlar büyük   / 07-08-2005
 Fenerbahçe şaşırttı   / 06-08-2005
 Fener'e ceza yok mu?   / 03-08-2005
 Ligin favorisi   / 31-07-2005
HINCAL ULUÇ
Bu Savunmaya Rağmen
Galatasaray yine çok...
LEVENT TÜZEMEN
Devşirme bekler!
G.Saray ile Gaziantep birbirleriyle...
AHMET ÇAKAR
Tromso niyetine Antep
G.Saray'ın UEFA'daki rakibi...
GÜRCAN BİLGİÇ
Anelkalı olmak
Şampiyonlar Ligi kuraları çekildikten...
HASAN SAYDAM
Bu koşu seyredilmeli
Bugün Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda...
Bir aydır aranan Türk hacker yakalandı
Bir aydır aranan Türk hacker yakalandı
FBI tarafından takibe alınan ve bugüne kadar 116 ülkede...
Bir elleri 'tetikte' fuarı geziyorlar...
Bir elleri 'tetikte' fuarı geziyorlar...
4'üncü Uluslararası Av ve Doğa Sporları Fuarı meraklıların akınına...
Klimalı bikini
Klimalı bikini
Bikiniyle plajda güneşlenirken sıcaktan şikâyet eden kadınları...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu