kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Meral Okay'ın çifte heyecanı
Meral Okay'ın çifte heyecanı

'Körfez Ateşi' adlı dizinin hazırlıklarıyla uğraşan Meral Okay'ın eski dizileri yeniden kıymete bindi. 'İkinci Bahar' reyting listesinin üst sıralarından inmezken 'Asmalı Konak' da Yunanistan'da yayımlanmaya başladı.

O"İkinci Bahar"ın Kasap Melahat'i, "Yeditepe İstanbul"un Havva'sı... Aynı zamanda yayımlandığı dönem fırtınalar koparan Asmalı Konak'ın öykü yazarı... Meral Okay'dan bahsediyoruz. Şu sıralar proje danışmanlığını yaptığı "Körfez Ateşi" adlı dizinin çalışmalarını sürdüren Okay farklı mutluluklar da yaşıyor: Yıllar önce Kasap Melahat'i canlandırdığı 'İkinci Bahar'ın yıldızının yeniden parlaması ve 'Asmalı Konak'ın Yunanistan'da yayımlanmaya başlaması Okay'ı çok mutlu etti. Meral Okay'la TV dizileri üzerine konuştuk.

İYİ HİKAYE İŞ YAPAR
* Yıllar önce sizin de rol aldığınız İkinci Bahar atv'de tekrar yayımlanmaya başladı. Neler hissediyorsunuz?
Tekrarlarını ilgiyle izliyorum. Herkes gerçekten çok tatlı. Genç arkadaşlarım o kadar bebek, o kadar gençlermiş ki orada... Hepimiz gençmişiz gerçi. Çok heyecan verici. Hem o günleri hatırlıyorum hem de o zamanki oyunculuklara bakıyorum. Ama şunu söyleyeyim: İyi hikaye her zaman iyi hikayedir. İkinci Bahar iyi bir hikâyeydi. Yapımcısı ve oyuncuları gerçekten iyiydi. Ortaya iyi bir iş çıkınca zaman çok fazla problem olmuyor. İkinci Bahar zamana dayanıklı bir iş oldu. Her iş o kadar dayanıklı olmaz.
* Öyküsü size ait olan "Asmalı Konak" da Yunanistan'da yayımlanmaya başladı? Bu nasıl bir duygu? Bundan dolayı da çok heyecan duydum. İnşallah burada gördüğü ilgiyi orada da görür. Bu hepimizi çok gururlandırır. "Yabancı Damat" ve arkasından "Asmalı Konak" iyi yollar açtı. Şimdi dizilerin tekrarları orada yayımlanıyor. İnşallah birlikte ortak yapımlar üretilir. Çünkü birbirimize çok benziyoruz.
* İkinci Bahar'da ve Yeditepe İstanbul'da hep kamera önündeydiniz. Fakat son yıllarda sizi kamera arkasında görüyoruz... Aslında ben eski yerime geri döndüm. Beni kamera arkasından, önüne koymuşlardı. Benim ait olduğum yer kamera arkası. Orası daha iyi.
* Tekrar kamera önüne geçmeyi düşünüyor musunuz? Hayır. Hiç öyle bir şey düşünmüyorum. Ama bilemem, yarın öbür gün çok güzel bir proje olur, çok heyecanlanırım 'hadi yapalım' derim. Aslında oyunculuk hiç aklımda olan bir şey değildi. Halen de yok.
* Peki yeni projeniz "Körfez Ateşi"ni bir de sizden dinleyebilir miyiz? Dizi, Türkiye'nin en önemli meselelerinden biri olan petrol kaçakçılığını konu alıyor.
* Çok derin ve tehlikeli bir konuya girmişsiniz... Bu yaptığımız işte bir vatandaş olarak sorumluluk hissediyoruz. Türkiye'- de yıllardır devam eden uyuşturucu kaçakçılığının yerini artık petrol kaçakçılığı aldı. İşin içinde büyük paralar dönüyor. Bunu bu sistem içerisinden beslenen insanlar paylaşıyorlar. Şimdi bunu nasıl yok sayabiliriz. Hükümet de 'Burada bir yangın var. Bunu söndüreceğiz' diyor. Bu konu ile ilgili yasalar çıkıyor. Bu davalarla ilgili belgeler yayınlandıkça dudaklarım uçukluyor. Gerçekte hayatın içerisinde bunlar var.

MUSTAFA KIZIL - MAGAZİN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Sinema filmi gibi klipler
 Festivallik bir film yaptık!
 Oyunculuk tecrübem tartışılmamalı
 Hababam öncesi 'Maskeli Beşler'
Amerika'da 'Kuzey'den esecek Türk
Amerika'da 'Kuzey'den esecek Türk
11 Eylül saldırılarından sonra Müslümanlar'a bakışı değişen...
Kadının serüveninden yansıyanlar
Kadının serüveninden yansıyanlar
Bir Kadının Kanser Serüvenin Yansımaları' konulu resim yarışması,...
Marmara depreminin 6. yıldönümü
6 yılda bir arpa boyu yol gidebildik
1999 yılında...
“Hataları yok saymak büyük devletlere asla yakışmaz”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kürt sorunu''nun bu milletin bir...
Londra'da terör dehşeti
El Kaide, New York, İstanbul ve Madrid'den sonra Londra'yı da 4...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.