kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bafi için bir ev yaptırdılar
Köpekleri Bafi'ye bahçeli ev aldılar

Uyan çifti hayvan barınağında tanıştıkları Bafi'yi çok sevdi. Önce onun için küçük bir kulübe yaptırdılar, sonra da bahçeli bir ev satın aldılar.

Bafi'nin hayatı her sokak köpeği gibi şansızlıklarla başladı. Sonra şansı döndü, hayvan barınağına alındı. İki yaşına geldiğinde Süleyman ve Sevim Uyan tarafından 'evlat edinildi'. Şimdi onun için satın alınan bahçeli bir evde Borçu, Saly ve Pamuk adlı köpeklerle birlikte yaşıyor.


Bafi için bir ev yaptırdılar

Müstakil bir ev alanlar bahçeye bir de köpek yerleştirir. Ancak bu defa tersi oldu, Uyan çifti çok sevdikleri köpekleri için bahçeli bir ev yaptırdı.

Yaklaşık üç yıl önce kuytu bir köşede dünyaya gelen Bafi'nin yaşam mücadelesi sokaktaki diğer hayvanlar gibi başlamıştı. Soğuk, açlık ve tetikte bekleyen başka tehlikeler... Ancak Bafi diğerlerinden şanslıydı. Çünkü henüz 2 buçuk aylıkken Yedikule Hayvan Barınağı'nın güvenli çatısı altında korumaya alındı. Burada sevimliliğiyle hemen dikkat çeken Bafi'nin bir yuva bulması da uzun sürmedi. Artık sıcacık bir evi ve onu çok seven bir ailesi vardı. Ancak bu mutluluğu sadece 6 ay yaşadı. Onu sahiplenen aile bir takım sorunlar yaşayınca Bafi 1 yaşında tekrar barınağa bırakıldı. Bu bunalımı üzerinden zor atan köpeğin imdadına bu kez yeni bir aile yetişti. Onu evlat edinen Süleyman ve Sevim Uyan çifti, önceleri sadece hafta sonları Bafi'nin ziyaretine gelip birlikte birkaç saat geçiriyorlardı. Zamanla ziyaretler sıklaştı. Ardından sık sık barınaktan çıkarıp evlerinde misafir etmeye başladılar sevimli köpeği. Barınakta rahat etmesi için özel bir kulübe yaptırdıkları Bafi'yi bakacak yerleri olmadığı için alamıyorlardı. Ve 1 yıl sonunda Uyan ailesi için bu sevimli köpek o kadar vazgeçilmez bir hal aldı ki, onun mutlu olabileceği bir ev yaptırmaya karar verdiler. Biri 20 biri 15 yaşında iki çocukları olan Sevim ve Süleyman Uyan, Bafi için Foça'da yaptırdıkları mutlu yuvalarını daha sonra iyice genişletmişler. Aileye Bafi'den sonra Borçu, Saly ve Pamuk da katılmış. Hepsinin de sokaktan alınmış muhtaç durumdaki köpekler olduğunu söyleyen Süleyman Uyan, Bafi'nin onlar için bir çıkış noktası olduğunu ekliyor: "Ailece hayvanlara karşı duyarlıyız. Bir gün internette Yedikule Hayvan Barınağı'nın sitesine rastladım. Ardından eşimle oraya gittik. Çok etkilendik. Muhteşem bir yer. 20-25 hayvanın bulunduğu bir koğuşta Bafi'yi bulduk. Bir yıl boyunca sürekli ziyaret ettik. En sonunda onu sahiplenmeye karar verdik. Ancak mutlu olabileceği bir yere ihtiyacı vardı. Hemen Foça'da 10 dönümlük bir arsa aldık ve inşaata başladık."

HEPSİ SOKAKTAN

Bafi için yapılan bu ev Uyan ailesi için de bir keyif noktası olmuş. Uzun zamandır hayalini kurdukları doğal çiftlik yaşamını gerçekleştirme imkanı bulduklarını söyleyen Süleyman Uyan, "Hem biz hem de Bufy çok mutlu. İstanbul-Foça arasındaki 300-400 kilometrelik yolu hemen hemen her hafta gidip geliyorum" diyor. Uyan çiftliğin Bafi dışındaki diğer dört ayaklı sakinleri olan Borçu, Saly ve Pamuk'un hikayelerini ise şöyle anlatıyor: "Terrier cinsi olan Pamuk, belediye tarafından zehirlenmişti. Onu ölümden döndürdük. Borçu ve Saly ise, eski yazlığımızın orada sokağa tek edilmiş bir köpeğin yavruları. Bütün köpeklerimiz artık bizim çocuklarımız gibi. Bir de kedimiz var Mutlu diye. O İstanbul'daki evimizde. Köpeklerimiz ise sürekli Foça'da. Onlar için bakıcı bir aile bulduk. 4 kişilik 2 çocuklu bir aile. Hem köpeklerin hem de arazinin bakımını yapıyorlar. Yani Bufy'den yola çıkılarak yeni bir yuva kuruldu orada." Modayı izleyip binlerce dolar karşılığında köpek sahibi olanların aksine Uyan ailesi sokaktan aldıkları köpekleriyle mutlu bir tablo çiziyor. Süleyman Uyan bütün hayvan sahibi olmak isteyenlere sokak hayvanı tavsiye ediyor: "Pet-shop'ların tercih edilmesini anlayamıyorum. Biz kedimizi de yolda bulduk öyle aldık. Sokak hayvanları biraz sevgi gösterildiğinde gayet sıcak dost olabiliyorlar. Onların korkulacak canlılar değil, minicik bir sevgiyle ne kadar iyi dost olabildiklerini çocuklarımıza anlatmak gerekiyor."

Neslihan Tunç

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Hem papaz hem garson
 Türk kadını modaya kendi kurallarını koymalı
 Eskiye nur yağıyor
 Evlere tiyatro servisi
 Beş şanslı çocuk çikolata fabrikasında
 Haftanın Kitapları
 Sıcaklar onları da tehdit ediyor
 Kısa... Kısa...
 Egomun bana Allah'ı unutturması imkansız
 Meksikalı ressam Frida'nın milyon dolarlık portreleri
 Zihin bahçemize bakmazsak orada dikenler oluşur
 Ünlülerin tarikatını terk eden kadın
 Bir efsanenin sonu
 Amerika'nın 'pop star'ı bizimkiler gibi değil
 Ne yapsan olmuyor gülüm
 Köy düğünlerinden Central Park'a
 Dört mevsim üzerinizde kalsın
 Herkes bu markayı İtalyan zannediyor
 Rus etiketi
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Dolunay
Gece birisi dürtmüş gibi uyanıp, bir çağrı almış...
New Orleans'ta aile sırları, büyü ve dehşet
New Orleans'ta aile sırları, büyü ve dehşet
ABD'nin belki en ilginç yöresi olan New Orleans ve Louisiana'yı tüm...
Fransız usulü bulvar komedisinden perdeye
Fransız usulü bulvar komedisinden perdeye
İstanbul Festivali'nde bu filmi izleyenlerin bazıları pek sevmediler.
Bayan Margarita'nın efsane içkisi
Tekila, portakal likörü ve limon suyu... Ağız kısmı tuza bulanmış bir...
En gürültülü yer Mecidiyeköy
Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde Türkiye'nin birtakım zorunlu...
Hayata hayvanlarla tutundular
Evde 3 kedi, 2 köpek ve 8 aylık bebekleriyle birlikte yaşayan Özlem ve Abdullah...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.