kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dışarı Çıkmadan Önce
Dışarı Çıkmadan Önce

27 Ağustos Cumartesi
Terzioğlu Sokak
1 - 4 Eylül arasında sokakta resim sergisi. Sardunyalı, beyaz badanalı, mavi kapılı bir sokak. Adı, Terzioğlu. Ressam İsmet Değirmenci, 20 civarında eserini sergiliyor. Fiyatları 500 YTL ile bin 500 YTL arası. "Neden resim yapıyorsun?" sorusuna yanıtı: "Karmakarışık dünyada kendimi tedavi etmek için, direnmek için." Serginin adı, Akdeniz metaforları.
Tel: (0537) 783 45 95.
Kaş. Gece bilgisi: Siz uyurken neler oluyor? Hemşireler, doktorlar, polisler, taksiciler, pilotlar, muhabirler ve birçokları. Tülin, Evren, Ender, Mehtap, Bülent, Serdar, Yücel, Engin, Ramazan, Fatoş... Hepsi bir TV kanalında gece 3'lere 4'lere kadar çalışıyor, cumartesi pazar demeden, aralıksız. Sabaha doğru eve gidiyorlar ve aynı gün öğleden sonra iş başı yapıyorlar.

28 Ağustos Pazar
Çanakkale'ye yolculuk altyazıları
1.
Keşan sonrası solda karşımıza çıkan Korudağ Dinlenme Tesisleri'nde büyük yaşlı bir pembe + toz gri çiçekli Gülibrişim ağacının altında Saroz Körfezi'ni izleme imkanı. Hediyelik eşya olarak hasır ve sepet ya da Çorum leblebisi almak mümkün.
2. Lapseki'den Çanakkale'ye gelirken 18 kilometre kala Yapıldak Deresi yanında/köşesinde sahici bahçe domatesleri ve sebzeleri satılıyor.
3. Bir kamyon, 17 NC 641, arkasındaki yazı: Gülen yüzlerin sahte dostlukları. Ekonomik bilgi: Sarıyer - Kilyos minibüsü 1.25 lira.

29 Ağustos Pazartesi
Göl manzarası
Adı, Lale Otel. 5 bin metrekarelik yemyeşil bir alanda kurulmuş. Göle girmeye müsait ve üzerinde güneşlenebileceğiniz ahşap bir iskele var. Özel yemek tavsiyesi; eritilmiş peynir ve kiremitte kaşarlı mantar. Arabasız birkaç gün geçirmek isterseniz mükemmel bir fırsat. Haydarpaşa - Adapazarı trenine bindikten sonra Sapanca durağında iniliyor. Otel de hemen 100 metre sonra, gölün kıyısında. Ayrıca restoranı ve barı var. Hizmet samimi ve hızlı. Sapanca'nın kalabalık sahil şeridinin hemen yanı başında olmasına rağmen sakin ve sessiz. Otel, sanki bir spor ve adrenalin merkezi haline getirilmiş. İstersen kapının önüne park edilmiş kros motosikletlerinden birine atla, Kartepe sırtlarında, dere yataklarında, Pamukova düzlüklerinde birkaç saatlik tura çık. Ya da iskeleye bağlı katamarana atla, Sapanca Gölü'nün tertemiz sularında kendini rüzgara bırak. Su kayağı imkanı da var. Kanolar ise kıyıda sıralanmış, kürek çekmek isteyenleri bekliyor.
Sapanca Göl Kenarı. Tel: (0264) 582 89 30.

30 Ağustos Salı
Katibim Kültür ve Sanat Şenliği
Bu yıl 17'ncisi düzenleniyor. Bugün başlıyor. Şenlik altı gün sürecek. Ahırkapı Büyük Roman Orkestrası, halk oyunları ekipleri, sporcular, palyaçolar, Nasrettin Hoca, Hacivat Karagöz karakterlerinin de yer alacağı renkli bir yürüyüş yapılacak. Festivalde yer alan sanatçılardan bazıları; Funda Arar, Volkan Konak, Ahmet Özhan, Selahattin Alpay, Muazzez Ersoy, Ahmet Özhan, Yunanistanlı grup En Chondais, Azerbaycanlı sanatçı Azerin. Festival, Üsküdar Meydanı'nda başlayarak, çeşitli semtlerde devam edecek. Tüm etkinlikler ücretsiz. Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin hangi dizelerinde yer almalı? Behçet Necatigil. "Yaz yine öylesine biter / Daldan dala sorumsuz / Sonbahar yağmurları başlayınca / Yine kötümser olursunuz"

31 Ağustos
Çarşamba Çamların altındaki rüzgar
İki kilometreden uzun kumsal. Berrak deniz. Yeşilse, altı kum. Maviyse altı derin. Çamlık Plaj ve Kamping. Yamacın üstünde yol kenarında, 25 masa. Çay kahve keyfi, çam ağaçları arasında, Bozcaada'ya karşı. Zemin kaldırım taşları. Sabah erken gazete bulunuyor. Büfe + bakkal da var. Çadır kurulabiliyor. Devamlı güzel rüzgarlı.
Tel: (0286) 647 02 68. Ezine Gülpınar arasında yer alıyor. Tavaklı iskelesi.
Çanakkale. Güzel bilgi: Bozcaada'nın karşısındaki Tavaklı Koyu sonunda bulunan evdeki sevimli/arsız beyaz minik pekinese köpeğin adı, Köpük.

1 Eylül Perşembe
30 yıllık yolculuk
Adalar, Kalamış Koyu ve Fenerbahçe burnuna karşı nostalji. Abba, Donna Summer, Gloria Gaynor, Tom Jones, Madonna, Michael Jackson, Depeche Mode, A-Ha, Duran Duran, Snap, Mc Hammer gibi 70'lerin, 80'lerin ve 90'ların nostaljik sanatçılarını özleyenler için. Ayrıca Nilüfer, Ajda Pekkan, Erkin Koray'ın şarkılarını dinleme imkanı. Nerede mi? Moda Teras'taki "Moda Oldies" partisinde. Parçalar, Mabbas'ın zengin arşivinden. 22.00- 02.00 arası. Moda Teras'ın bahçesinde çamlar arasında nikah da yapabilirsiniz. Mektep Sokak No:7/9 Moda,
Kadıköy. Tel: (0216) 338 70 40. Sokak istatistikleri bilgisi: Zaman, geçen hafta bugün, 16.30. Yer: Karaköy-Kızkulesi- Sirkeci üçgeni. Denizdeki şehir hatları vapuru sayısı: 4. Yolcu motoru: 3. Büyük gemi: 1.

2 Eylül Cuma
İmren Lokantası
Ana çarşının sonunda. Denize doğru yürürken. Çok eski bir kuruluş. 50 yıldan fazla. Aile işletmesi. Baba oğul. Servis titiz ve dikkatli, lezzetler çok iyi. Fırında makarna bir örnek.
Çeşme. Tel: (0232) 712 76 20. Fırsat bilgisi: Ezine, Kavaklı iskelesi. Koyun sonunda denize çok yakın, iki katlı dört odalı, bahçeli satılık ev. Meali Erkin.
Tel: (0536) 845 38 83

Semra AKTAŞ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 En gürültülü yer Mecidiyeköy
 Hayata hayvanlarla tutundular
 İstanbul Park'ta 'güneş' hızıyla yarışacaklar
 'Türkçe düşünen' yazarın notları
 Karayollarına göre mıcırlar serbest sürücüler kusurlu
 Kim Bu Kültür Baronları?
 Bu çocuğa dikkat edin
 Beyonce'yi korkutuyor
 Sevgiliye sanal takip
 Bomba peşinde koşup kızımavakit ayıramıyorum
 Şatoda tüyler ürpertici gezi
 Festival coşkusuna ortak olun
 Fas'ı merak edenlere
 Anderson'ın şovu
 Yerinizi şimdiden ayırtın
 Denizin bereketi her eve girecek
 Avşar, kızına nasıl bir evlilik önerecek?
 Haftanın Kitapları
 ABD askerlerinin yüzükleri Ankara'dan
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Hepsi bende baş ağrısı yapıyor
Bülent Ersoy şan şöhret...
SUNAY AKIN
Kız Kulesi'ndeki babaanne!
Amerika'nın Chicago kentinde,...
ALİ POYRAZOĞLU
Zihnimizin müzesi
Zihin arada bir kendine ziyafet çeker.
Bayan Margarita'nın efsane içkisi
Tekila, portakal likörü ve limon suyu... Ağız kısmı tuza bulanmış bir kadehte...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.