kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Oramiral Örnek, görevini Oramiral Karahanoğlu'na devretti
Özkök'ten 30 Ağustos mesajı
Oramiral Örnek, görevini Oramiral Karahanoğlu'na devretti

Oramiral Örnek, görevini Oramiral Karahanoğlu'na devretti

Oramiral Özden Örnek, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevini törenle Oramiral Yener Karahanoğlu'na devretti.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nda düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel
Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Ergin Saygun'un yanı sıra YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Salim Dervişoğlu, emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ile üst düzey komutanlar, eşleri ve bürokratlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi Semra Sezer, komutanlık karargahına gelişlerinde, Oramiral Örnek ve eşi Sevil Örnek tarafından törenle karşılandı.

Sezer'in salonda yerini almasıyla başlayan devir-teslim töreninde,İstiklal Marşı'nın söylenmesinden sonra Oramiral Örnek'in emeklilik, Oramiral Karahanoğlu'nun da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atanma kararnameleri okundu.

ORAMİRAL ÖRNEK'İN KONUŞMASI

Oramiral Örnek, törende yaptığı konuşmada, askeri okuldan 1962 yılında 19 yaşında subay olarak çıktığında, mütevazı sayıda gemileri olan, gemilerini inşa edemeyen, sadece kısa süreli seyir ve tatbikat yapabilen, başkalarının ürettikleri taktikleri kullanan bahriyenin, meslek hayatı boyunca büyük bir değişime uğradığına şahit olduğunu belirtti.

Oramiral Örnek, şöyle konuştu: ''Gururla söylemek isterimki yılların uğraşları sonunda Deniz Kuvvetimiz bir kaç asır sonra tekrar, Akdeniz ve hatta Avrupa'da saygı ile anılan ve herkesin kendisine göre nedeniyle dost olmak istediği bir güç haline geldi. Önceleri çevre denizlerimizde üretilen güvenliklerin bir parçası iken ne mutlu bize ki bugün gücümüz sayesinde kendimiz güvenlik üretebiliyor ve devletimizin dış politikasını üzerine kurabileceği bir deniz gücünü idame ediyoruz.

Taktik ve yönetim alanlarında, silah yapımı, cihaz yapımı, sistem tesisi gibi teknolojinin her alanında artık dışa bağımlılığımız giderek azaldığı gibi, bu konularda Türk sanayiine de öncülük yapabiliyoruz. Ülkemizin her türlü gücünü kendi gereksinimlerimiz yönünde kullanmak için büyük bir iş birliği içersinde hareket ediyoruz. Farkındayızki zafer, sağlam bir ekonomi üzerine kolaylıkla inşa edilebilir.''

Bütün bu konuların Deniz Kuvvetleri personelinin müşterek bir eseri olduğunu vurgulayan Oramiral Örnek, ''gözlerini budaktan esirgemeden her zaman nöbette ve göreve hazır bekleyen ve bekleyecek olan'' bahriyelilerin, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Anayasasının yılmaz bekçileri olduklarını kaydetti.

Oramiral Örnek, ''Sadece askeri görevlerini yapmakla kalmadılar, laik fikirleri ve Atatürk devrim ve ilkelerine bağlı davranışları ile her zaman örnek bir vatandaş olduklarını ve olacaklarını tüm topluma kabul ettirdiler'' dedi.

DENİZCİLİK İDEALİ

Türk denizcilik gücünün hak ettiği yere gelmesini ve ülkenin dünyanın sayılı denizci ülkelerinden birisi olmasını bir ideal olarak görmekle kalmadığını, bütün yasal yetkilerini de bu yönde kullandığını belirten Oramiral Örnek, ''Üzülerek söylemek isterim ki Ulu Önderin ''Denizciliği, Türk'ün milli ülküsü olarak benimsemeli ve en kısa zamanda başarmalıyız'' direktifine rağmen, bu ideale ulaşmaktan uzağız. Özellikle son yıllarda ulusumuzun, arzu ettiğimiz denizcilik hedefine doğru hızla ilerlediğini memnuniyetle takip etmemiz tek tesellimizdir'' diye konuştu.

Türkiye'nin gemi inşa kapasitesinin dünya çapında bir konuma geldiğini ifade eden Oramiral Örnek, mega yat inşasında dünyada dördüncü sırada, kimyasal tanker üretiminde ise Avrupa'da birinci sırada yer aldığını kaydetti.

Uluslararası gemi ve liman güvenliği alanında dünya standartlarına ulaşma yolunda süratle büyük mesafe katedildiğini vurgulayan Oramiral Örnek, AB kara listesindeki gemi sayısının da hızla azaldığını, geçen yıl 75'e düşen rakamın, bu yıl 25 olmasının ve 2 yıl içinde de beyaz listeye geçilmesinin hedeflendiğini öğrenmekten memnuniyet duyduğunu anlattı.

Oramiral Örnek, konuşmasını, ''Bir Bahriyeli olarak son sözlerimde asker, sivil tüm denizcilere uygun rüzgarlar ve sakin denizler diliyorum. Türkiye Cumhuriyetinin bahtı ve yolu her zaman açık olsun. Zaman, 'Ne mutlu ki Türküm' demek zamanıdır'' sözleriyle tamamladı. Oramiral Örnek'in konuşması sırasında eşi Sevil Örnek ile oğlu Tolga Örnek'in duygulandıkları görüldü.

Daha sonra video görüntüsü eşliğinde Oramiral Örnek'in forsu arya edildi ve Oramiral Karahanoğlu'nun forsu toka edildi. Oramiral Örnek, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı birlik sembolünü Oramiral Karahanoğlu'na takmasının ardından Oramiral Karahanoğlu da komutanlık forsunu Oramiral Örnek'e takdim etti.

Oramiral Karahanoğlu'na görevi devralmasının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, Milli Savunma Bakanı Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Büyükanıt, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Türkeri ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Karahanoğlu birer şilt verdi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Merkel'den Türkiye mektubu
 Irak olmadı, Avrupa olsun
 'Şarkı söylemek yeter dansı görmek istiyorum'
 Baydemir ve 6 yönetici için soruşturma izni
MAHMUT ÖVÜR
CE Belgesi alacak parti yok!
Daha önce gündeme...
MUHARREM SARIKAYA
Beklentilerin umutsuzluğu
TOBB Başkanı Rifat...
YAVUZ DONAT
Gazi'nin gözyaşları
Akşam vaktiydi, içimizden Konya'yı...
İnsanın yaşı gözünde saklı
Bilim adamları, vücuttaki organların yaşlanma sürecini aydınlattı.
Minik oğlunun hayatı çalındı
Geçtiğimiz yıl sahibi olduğu kuyumcu dükkânı soyulan Ersin Yıldırım,...
O yasak Avrupa'ya 'uyum' için kaldırıldı
O yasak Avrupa'ya 'uyum' için kaldırıldı
Ersoy'a sahne yasağı getiren düzenleme, Erdoğan'ın başbakanlık yolunu...
Havada nöbet değişimi yapıldı
Havada nöbet değişimi yapıldı
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına, görevini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu