Sarmısaklı pilav
ISITILMIŞ tereyağına sarmısak ve yeşil biberi ilave edin, orta ateşte karıştırarak 1-2 dakika soteleyin. Salçayı katın, karıştırarak 1-2 dakika daha soteleyin. Suyu ekleyin, kaynama noktasına kadar ısıtın, bulgur, taze sarmısak ve tuzu katıp harmanlayın ve kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzerine kırmızıbiber serperek servis yapın.
(4 kişilik) * 2.5 su bardağı bulgur * 2 çorba kaşığı tereyağı * 4 diş sarmısak (iri doğranmış) * 1 çorba kaşığı salça * 3 su bardağı su (kaynar) * 1 demet taze sarmısak (ince kıyılmış) * Tuz, kırmızı pul biber (arzu edilen miktarda)
|