kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
“İŞTE KADIN KİMLİĞİM” Ersoy, gazeteci Emin Çölaçan’ın kendisiyle ilgili ‘erkekten dönme kadın’ ifadesine karşı, basın toplantısında nüfus cüzdanını kameralara göstererek “Bu kimliği Türkiye Cumhuriyeti verdi” dedi.
Susurluk kazası gibi
7 yıllık yasak
Ayaz: Geldi geçti şuraya buraya çekmek manasız
Baykal: Dava açacağım

12 Eylül'ün Susurluk'u

Sanatçı Ersoy dünkü basın açıklamasında yeni iddialar ortaya attı: "O dönemde Fahrettin Aslan'dan ayrılıp Osman Kavran'ın gazinosuna geçecektim. Aslan'ın Vali Nevzat Ayaz ve Emniyet Müdürü Şükrü Balcı ile arası çok iyiydi. Yasağı o koydurttu."

"ŞAHİDİ VAR MI?"
Tartışma Ersoy'un "Baykal sahne yasağımı kaldırtmak için para istedi" sözüyle başladı. Baykal, "Böyle bir şey yok" dedi. Ersoy, "Görüşmemize İnci Baba aracılık etti. Mehmet Özüak yanımdaydı. Baykal'ın şahidi var mı" diye sordu.


Susurluk kazası gibi

Bülent Ersoy sahne yasağıyla Baykal dışında, dönemin Valisi Ayaz, gazinocu Aslan, İnci Baba ve eski Emniyetçi Balcı'yı ilişkilendirdi.

Türk Sanat Müziği'nin ünlü sesi Bülent Ersoy, 12 Eylül döneminde kendisine sahne yasağı konmasıyla ilgili şok iddialarda bulundu. Dönemin Emniyet Müdürü, İstanbul Valisi, yasaklı olan siyasi lider, mafya babası ve gazinocuları arka arka sıralayan Ersoy'un iddiaları, "Susurluk kazası" gibi gündemi sarstı. Show TV'de yayınlanan Can'lı Hayat programında hayatını anlatan Ersoy, programın geçen hafta yapılan çekiminde "Şu anda bir partinin genel başkanı olan kişi, sahne yasağımı kaldırmak için benden 100 milyon lira istedi" açıklamasıyla büyük yankı uyandırdı. Ersoy isim vermedi, ancak iddialar üzerine DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar söz konusu liderin kendisi olmadığını belirtti ve bir de ipucu gösterdi, "sağ parti lideri olduğunu söyleyemem." Gözler CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a çevrildi, ancak Baykal, kendi partisinden de tepkilere rağmen suskunluğunu korudu ve nihayet dün bir gazeteye, o dönemde avukatlık yaptığını, Bülent Ersoy'un sahne yasağını kaldırmak için kendisini aradığını, sadece 2 dakika telefonla konuştuğunu, paranın lafının dahi edilmediğini söyledi. Ersoy bunun üzerine, her şeyi açıklayacağını ilan etti ve dün basın toplantısıyla, Baykal'ı şöyle yalanladı:

CUMA GÜNÜYDÜ...
Deniz Bey ile Ankara'da bir ofiste görüştük. Bir Cuma günü, saat 14:00'te görüştük. Deniz Bey'in üzerinde gri bir takım vardı. Bu kadar ayrıntıyı hatırlıyorsam, bugünün 1 trilyonu eden 100 milyon istediğini de hatırlayabilirim. Ben görüşmeye çek defterimle birlikte gittim. Eğer Deniz Bey bana sahne yasağımın kaldırılması yönünde garanti verseydi ben 100 değil, 200 milyon lira vermeye bile razıydım. Zaten ben o parayı sahneye çıktıktan sonra nasıl olsa telafi edebilirdim." Gazetecilerin soruları üzerine, Baykal'ın kendisinden istediği 100 milyon liranın nasıl kullanılacağını bilmediğini, tek amacının sahne yasağının kaldırılması olduğunu belirten Bülent Ersoy, Baykal'la görüşmesi için randevuyu yeraltı dünyasının o dönem önemli isimlerinden olan İnci Baba'nın aldığını söyledi. Baykal'la görüşmede yanlarında söz yazarı Mehmet Yüzüak'ın da olduğunu kaydeden Bülent Ersoy, "Deniz Baykal benden rüşvet istedi" şeklinde açıklama yapmadığını vurguladı, dile getirilen 100 milyon liranın avukatlık için mi, yoksa sahne yasağının kalıdırılması için çeşitli kişilere dağıtılmak için mi kullanılacağını bilmediğini kaydetti. Baykal'ın kendisine yüklü miktarda tazminat davası açacağını açıkladığı hatırlatılınca Bülent Ersoy'un yanıtı şöyle oldu: "Benim şahidim var, söz yazarı Mehmet Yüzüak, yanımdaydı. Sayın Baykal kimi şahit gösterecek?"

AYAZ ROL OYNADI
Ersoy, kendisine sahne yasağı konulmasıyla ilgili de dönemin İstanbul Valisi Nevzat Ayaz'ı suçladı: "Bana yasak konmadan önce Fahrettin Arslan beni kendi gazinosunda sahneye çıkarmak istiyordu. Ben Fahrettin Arslan'ın sahnesinde değil Osman Kavran'ın gazinosunda sahneye çıkmak istiyordum. O zamanın İstanbul Valisi Nevzat Ayaz'ın, Fahrettin Arslan'ın gazinosunda masası vardı. Bana sahne yasağının konmasında Nevzat Ayaz ve Şükrü Balcı önemli rol oynamıştır."

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Eşi Kadriye'nin gadrine uğradı
 Cerrah'tan ilginç öneri
 'Ayaklar baş oluyor'
 Özkök: TSK'da ayrımcılık yok
 Mossad ajanları silah sokmuş
 Demirel'in 'suikastçısı' eczane açtı
 Türk Eğitim-Sen velileri korkuttu
 OKS tercihi için okula dava açtı
 20 bin sözleşmeli öğretmen alınacak
 Yurtlara başvuru sonuçları açıklandı
 Güneydoğu'da dam' bilançosu
 Esin için 172 bin Euro harcandı
 Geyik avı bedeli 8 bin 300 YTL
 Belek'te orman katliamı mahkemelik oldu
 İdem köyünün altı mozaiklerle kaplı
 Düzeltme
YILMAZ ÖZDİL
12 Eylül'ün Televole Susurluğu
Nedir kardeşim bu Deniz...
ALİ KIRCA
Durum!
Dün memleketimizin konuştuğu konu artan terör...
ÖMER LÜTFİ METE
Milli Güvensizlik Kavşağı'nda bölücüye 'pozitif'...
FATİH ALTAYLI
Amirine şantaj yapan vatandaşa ne yapar!
Dün gazeteleri...
ERDAL ŞAFAK
Mütekait Ali Amca sizi gözetliyor
İSTANBUL Emniyet...
Artık istenmeyen adam
Irak'tan askerleri çekebileceği yolundaki sözleri, Savunma Bakanı...
İşe girmek için Kaf Dağı'na tırmandılar
Masallardaki padişah, Kaf Dağı'ndaki hazineyi isterdi. Günümüzde de...
Bir Galatasaray klasiği
Bir Galatasaray klasiği
G.Saray Heinz'ın bonservis bedelinin ödeme vadelerindeki sorunu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu