kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Loş ışıkta yemek yemeyin yemekte televizyonu kapatın
Loş ışıkta yemek yemeyin yemekte televizyonu kapatın

Kilo probleminiz var ve denemediğiniz diyet tipi kalmadı. Üstelik sürekli rejim yapmaktan da bıktınız. Bu 40 tüyo, hem yaptığınız diyetin hızlı sonuç vermesini sağlayacak, hem de diyete ara vermek istediğinizde formda kalmanıza yardımcı olacak.

Fazla kilolar herkesin derdi. Yaşınız, boyunuz ya da cinsiyetiniz ne olursa olsun fazla kilo sorununuz varsa, İngiltere'nin ünlü gazetesi Mirror'ın diyet yapanlara sunduğu 40 öneriye göz atmanızda yarar var. Bu önerilerle forma girmeniz çok daha kolay olacak...

1 Kahvaltıyı atlamayın
Diyet yapanlar çoğunlukla kahvaltıyı atlayarak öğle saatine kadar aç kalmayı tercih eder. Ancak böyle çok daha hızlı kilo verildiğini düşünmek yanlıştır. Yapılan araştırmalar, günün en önemli öğünü kabul edilen kahvaltının atlanması durumunda, günün geri kalanında çok daha fazla kalori alındığını gösteriyor.

2 Yemek yerken dik oturun
Avustralyalı bilim adamları daha çabuk doymak istiyorsanız, yemek yerken mutlaka dik oturmak gerektiğini savunuyor. Çünkü dik oturulduğunda yenen yemek mideye daha hızlı ulaşıyor ve beyne doyma sinyali daha çabuk gidiyor.

3 Kendinize zaman verin
Beyninizin midenizin dolu olduğunu algılaması 20 dakika gibi bir süreyi alır. Bu yüzden yemeğiniz bittiğinde hemen kendinizi tatlılara daldırmayın. Yemek yedikten 20 dakika sonra hala açlık hissediyorsanız o zaman tatlı yiyin.

4 İçecekler de kalorilidir
Meyve sularının ya da kola gibi içeceklerin de kalorili olduğunu unutmayın. Bu tür sıvıları aşırı tüketmek yerine sadece suyu tercih edin.

5 Greyfurt zayıflatır
Araştırmalar 12 hafta boyunca öğünlerden önce yarım greyfurt yiyen ya da greyfurt suyu içenlerin ortalama bir buçuk kilo verdiği saptandı.

6 Akşam yemeği için giyinin
Diyet uzmanı Janette Barber, "Özellikle beli sıkı kıyafetler giyerseniz, kıyafet karnınızı sıkmasın diye çok fazla yemek yiyemezsiniz" diyor.

7 Aydınlıkta yiyin
Kaliforniya Üniversitesi uzmanları, "Loş ışıkta yemek yemeyin" uyarısında bulunuyor. Çünkü yapılan araştırmalara göre bu durum yemek süresini çok daha fazla uzatıyor.

8 Bedavalardan uzak durun
"Bir alana bir bedava" önerisi sunan restoranlardan uzak durun, bu tür mönüler çok daha fazla kilo almanıza neden olacaktır.

9 Kahvaltıda yumurta yiyin
Kahvaltıda haşlanmış ya da sahanda yumurta yerseniz, gün boyu kendinizi çok daha fazla tok hissedersiniz.

10 Güneşlenin
Uzmanlar, güneş ışığının beyni depresyondan uzak tuttuğunu ve kişinin kendini daha az aç hissetmesine neden olduğunu savunuyor. Güneşli bir havada 20 dakika yürüyüş yapmanız iştahınızı kapatabilir.

11 Kuruyemiş yiyin
Bir araştırmaya göre (Journal of Obesity) badem ve fındık kilo vermeye yardımcı oluyor. Cips ya da çerez yerine badem veya fındık yiyin.

12 Yemeklerinize baharat katın
Sarmısak, zencefil, karabiber ya da kırmızı biber.. Yemeklerinize baharat katın. Bu yağları daha fazla yakmanıza yardımcı olur. Baharatlı yemeklerin verildiği bir deney grubunda diğerlerine oranla yedikten sonra ekstra 45 kalori yaktıkları görüldü.

13 Süt için
Her sabah öğlen yemeğine kadar çok fazla acıkmamak için ılık bir büyük bardak süt için. Bu sizi tok tutacaktır.

14 Kan şekerine dikkat
Bitki uzmanı Stuart Fitzsimmons, "Eğer şekerli şeyler yemek istiyorsanız yemeklerinize biraz 'Fenugreek' otu katın" diyor. Bu ot sayesinde kan şekeriniz düşmeyecek.

15 Çorba için
Kremalı ya da değil ana öğünlerden önce çorba içmeye özen gösterin. Penn Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre eğer böyle yaparsanız günde 100 kalori daha az almış olursunuz.

16 Yerken için
Boş mideye içerseniz kan şekeriniz birden düşeceğinden kendinizi çok daha fazla aç hissedersiniz, eğer alkol tüketeceksiniz bunu yemek yerken yapın.

17 Balık tüketin
Minnesota'da bulunan Mayo Clinic'in yaptığı bir araştırmaya göre Afrika'da sürekli balıkla beslenen kabilelerde kandaki düşük leptin seviyesi yüzünden iştahları çok daha az oluyor.

18 Kahverengi beslenin
Kepekli ekmek, pirinç gibi tahıllı karbonhidratlarla beslenin. Beyaz ekmek ya da pirinç kahverengiye oranla daha fazla kalori içerdiğinden daha fazla kilo almanıza neden olur.

19 Gülün
Uzmanlar 15 dakika gülmenin 40 kalori yaktığını söylüyor. Bol bol kahkaha atın.

20 Protein önemli
Yüksek protein içeren Atkins türü diyetlerde protein size daha çok tokluk hissi verir. Günde yüzde 20 mg.daha fazla protein alırsanız kiloları daha hızlı yakmaya başlarsınız.

21 Düzenli uyuyun
Araştırmalar düzensiz uyuyanlarda iştahı kontrol eden hormonlarında bir bozukluk olduğunu gösteriyor. Eğer uykusuz bir gece geçirirseniz ertesi gün daha fazla yemek yemek istersiniz. Geceleri düzenli uyumaya özen gösterin.

22 Katı değil sıvı
Katı yağlardan uzak durun bunun yerine zeytinyağını tercih edin, kolestrol bakımından çok yüksek değerlere sahip olan katı yağlar kalbe özellikle çok zararlıdır. Ama zeytinyağının da yüksek kaloriye sahip olduğunu unutmayın.

23 Yerken televizyonu kapatın
Televizyon karşısında otururken mutlaka bir şeyler atıştırmak isteriz, eğer böyle bir huyunuz varsa televizyon karşısında yemek yemeyin.

24 Süt ürünlerini tüketin
Her gün bol bol peynir, yoğurt ya da diğer süt ürünlerini tüketin, araştırmalar bu ürünlerin kilo vermenize ve yağ yakmanıza yardımcı olduğunu gösteriyor. Bu ürünleri tüketirken yağsız olanları almaya özen gösterin.

25 Strese hayır
'Eat Fat, Get Thin' kitabının yazarı Barry Groves'a göre stresliyken kandaki hormonlarınız sayesinde vücudunuz çok daha fazla yağ depolar. Yerken ve yedikten sonra sakinleşmeye özen gösterin.

26 Küçük tabaklarda yiyin
Öğünlerinizi küçük tabaklarda yiyin. Uzmanlara göre küçük tabaklarda yemek yediğiniz zaman doyma hissine daha kolay ulaşıyorsunuz.

27 Yemeğin rengi önemli
Neden hiç restoran zincirlerinin logolarında sarı rengi tercih ettiklerini düşünmüş müydünüz? Çünkü sarı renk iştah açma özelliğine sahip. Eğer mutfak duvarlarınız sarı renge boyalıysa bu sizin beslenme tarzınızda da etkili demektir. Mutfak duvarlarınızı maviye boyayın ve yemek tabaklarınızı mavi renkte seçin. Mavi beyine iştah kapatıcı sinyaller gönderir.

28 Kahvenizi değiştirin
Cappucino gibi bir kahve yerine sade kahve için. Çünkü arada 300 kalori var.

29 Çikolatadan keyif alın
Çikolatakoliklere müjde! Uzmanlar tüketilen çikolatanın antioksidan özelliklere sahip olmasının kalbe çok faydalı olduğuna dikkat çekiyor. Sütlü çikolata yerine bitter çikolatayı tercih edin. Bitter çikolatalar düşük yağ oranına sahipti.

30 İki bisküvi az yiyin
Amerikalı bilim adamlarına göre yaşlandıkça yılda ortalama 1 kilo alıyoruz. Eğer diyetinizden iki bisküviye eş değer 100 kaloriyi eksiltirseniz kilo almanın önüne geçersiniz.

31 Yeşil çay için
Eğer çay içmeyi seviyorsanız siyah çay yerine yeşil çay için. Metabolizmanızın çalışmasını hızlandıran yeşil çay, aynı zamanda idrar söktürücü özelliğe de sahiptir.

32 Fıstık ezmesi daha sağlıklı
Bir dilim tost ekmeği üzerine tereyağ yerine 10 gr fıstık ezmesi sürüp yediğinizde 4 gr daha az doymuş yağ tüketmiş olacaksınız. Bu da 12 kalori daha az almış olduğunuz anlamına geliyor. Ayrıca fıstık ezmesi yediğinizde kalbe faydalı olan mineral potasyumdan 70 gr. daha fazla almış olacaksınız.

33 Klimayı düşürün
Araştırmalar yüksek ısıda çalışan klimalı evler ya da işyerlerinde kalori yakmanın daha az olduğuna dikkat çekiyor.

34 Yerken kendinizi izleyin
Yemek masanızın karşısına bir ayna koyun. Amerikalı beslenme uzmanları ayna karşısında yemek yiyenlerin yemeyenlere oranla yüzde 32 daha az yağlı yiyecekleri tercih ettiğini ortaya koyuyor.

35 Klasik müzik dinleyin
Yemek yerken klasik müzik dinleyin klasik müzik yemek yeme oranınızı düşürür. Yavaş yavaş yediğinizde beyniniz midenize doyduğu sinyalini daha çabuk gönderir.

36 Gece karbonhidrat yemeyin
Geceleri metabolizmanızın yavaşladığını ve vücudunuzun daha çok yağ depoladığını biliyorsunuz. Geceleri açlık hissettiğinizde karbonhidratlı gıdalar yerine meyve suyu veya meyve tercih edin.

37 Yulaf yiyin
Müsli yerine yulaf lapasını tercih edin. Yulaf lapası sizi çok daha fazla tok tutar.

38 Atıştırın
Eğer akşam yemeğe çıkacaksanız yemeğe çıkmadan bir saat önce bir kase yoğurt yiyerek gidin. Bu sayede açlık hissiniz azalır ve enerji seviyenizi yüksekte tutar.

39 Ana öğün yeter
Yemeklerde ana öğünlerde doyun ki tatlıya yer kalmasın. Bol kalorili bir tatlı yerine ana yemeğinizle sofradan kalkın.

40 Partner desteği şart
Pittsburgh Üniversitesi uzmanlarının yaptığı bir araştırmaya göre bir arkadaşı ya da eşiyle birlikte zayıflayanların tek zayıflayanlara oranla yüzde 95 daha başarılı olduğunu gösteriyor.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Özür dilerim sayın Zorlu, neredeyse sizi öldürüyordum
 41 çift aynı anda evlendi
 Farklı zevklere yönelik tasarımlar
 Rahatlama terapileri yarın başlıyor
 2000'li yılların Nostradamus'u
 Arayan buluyor...
 Dekorasyondaki Son Trendler
 Rengarenk kahvaltı sofraları
 Konforlu banyo keyfi
 Elite'le bahçe keyfi...
 Hayatımızı kolaylaştıran 'Çekmeceler'
 Demirdöküm'den sessiz kombiler
 Kimse ondan vazgeçemiyor
 Cerrah olmak kolay değil
 Erkeklere özel Vogue geliyor özel
 Bu kez acımasız kraliçe olacak
 Paparazzilerin gözdesi
 60'lı yılları hatırlatıyor
HAKAN & UTKU
Formula-1'i sokaktaki adama sorduk
Bir organizasyonun...
AYŞE TÜTER
Böğürtlenli puf
Böğürtlen, limon kabuğu, şeker, limon...
'Fobi nedeniyle her gün test yaptıranlar var'
'Fobi nedeniyle her gün test yaptıranlar var'
AIDS, insanların yüzleşmekten en çok korktuğu hastalıklardan biri.
Şahan atv için gün sayıyor
Şahan atv için gün sayıyor
"Dikkat Şahan Çıkabilir"le ve reklamlarda yarattığı tiplemelerle tüm...
Fashion TV yenilenen yüzünü defilede tanıttı
Fashion TV yenilenen yüzünü defilede tanıttı
Dünyada milyonlarca takipçisi olan Fashion TV, yenilenen yüzünü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.