|
|
|
|
|
|
Yemek konusunda iddialı konuşurum
Mesleği olan oyunculuk kadar yemek yapmaya da meraklı Devrim Saltoğlu. Yemek söz konusu olduğunda iddialı laflar kullanmayı seven Saltoğlu, "10 dakikada 10 kişilik ani misafire harika sofralar hazırlayabilirim" diyor.
Asmalı Konak'ın Seyhan Ağa'sı Devrim Saltoğlu, oyunculuktaki başarısıyla tanınmasının yanında mutfağa olan ilgisi ve yeteneği ile de dikkat çekiyor. Önümüzdeki sezon yine kalabalık kadrolu bir aile dizisinde rol almaya hazırlandığını söyleyen, ancak bu konuda şimdilik fazla konuşmayan Saltoğlu, mutfak konusu açıldığında hayli iddialı. 'Tat' konusunda çok hassas olan yakışıklı oyuncu, yediği yemeğin içinde ne olduğunu hemen ayırt edebiliyor. Öyle ki mutfağa girdiğinde evde on kişi bile olsa çok seri hareket ederek harika sofralar hazırlayabildiğini söylüyor.
YAPMADIĞI YOK Damak tadına çok düşkün olan ve kurabiye satın alırken keşfedip ürünlerini çok beğendiği Panex'in işletmecisi olmaya karar veren ünlü oyuncu, yakında profesyonel olarak da yemek işine gireceğini belirtiyor. Yemek yapmaya, Ankara'da İtalyan Dili ve Edebiyatı okuduğu yıllarda; yani ilk kez yalnız yaşamaya başladığı dönemde alışmış Saltoğlu. Ve "Her şeyi bir kere yapacağım" hedefiyle denemediği yemek kalmamış. Buna gece yarısı bir pide açmaktan kazandibi yapmaya kadar pek çok şey de dahilmiş.
FAVORİSİ DOLMA En sevdiği yemek dolma olsa da, ünlü oyuncu için Karadeniz yemeklerinin yeri bir başka. Hafta sonları evinde dostlarıyla kahvaltı keyfi yaparken, konuklarına 'Kuymak', 'Mıhlama' gibi yerel tatlar hazırlamayı ihmal etmeyen Saltoğlu'nun annelerin çocuklarına yumurta yedirebilmeleri için enfes bir önerisi var: Omlete domates suyu katmak. Saltoğlu, böylece omletin pembe bir renk alacağını, bunun da çocuklar için çok eğlenceli olacağını söylüyor. "Birlikte olduğum kadının yemek yapmayı bilmesi gerekmiyor ama öğrenmesi şart" diyen Saltoğlu, eski kız arkadaşlarının hepsinin iyi birer aşçı olduklarını söylüyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|