kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balcicek Pamir @ SABAH
 
Süs havuzuna girmek yasak
Görüntünün gücü

Süs havuzuna girmek yasak

Adı üstünde süs havuzu diyenlere cevap: Niye ayaklarımızı sokamıyoruz? Yoksa siz "Çimlere basmayın" diyenlerden misiniz?

A (11) arkadaşları ile Merkez Park'a gitti. Parktaki havuza giren çocukları güvenlik görevlisi döverek havuzdan çıkardı. Kolu kırılan Özkan Oğuz'un babası Ali Oğuz, oğlunu hastaneye götürdükten sonra güvenlik elemanlarıyla tartıştı. Oğuz parkın güvenliğini sağlayan şirketten davacı oldu. Çocuğun kolunu kıran görevli bulunamadı.

***

İstanbul Şişli'de Binali Deniz 39) ve Emrah Eren (28) araçlarıyla bir kavşakta karşı karşıya geldi. Birbirlerine yol vermeyen iki adam arasında kavga çıktı. Deniz, Eren'in parmağını ısırmaya başladı. Eren'in yardımına gelenlerden biri Binali Deniz'in ayağına hızla vurup parmaklarını kırdı. Acıya dayanamayan Deniz, daha güçlü ısırınca Eren'in parmağı koptu. Kopan parmak çok yıprandığı için yerine dikilemedi.

***

Manisa Sarıgöl'ün Ahmetağa köyünde oturan Kamil Erbay 19) yaya olarak Hacıaliler köyüne giderken bir büfenin önünde içki içen Süleyman A.'ya (33) yol sordu. Süleyman A. sinirlendi, Erbay ise korktu ve koşarak uzaklaşmaya başladı. Ancak alkollü adam yanındaki ruhsatsız tabancayla Erbay'ın arkasından el ateş etti. Erbay öldü, Süleyman A. gözaltına alındı.

***

Suç işleme oranı en düşük iller arasında yer alan Afyonkarahisar'da yolda kızıyla yürüyen Mehmet Gürdağ'ın cebinden el çabukluğuyla parasını çalan yankesicilerden Erol Tosun (34) polis kovalamacasında yakalandı. Çevrede oluşan kalabalık hırsızlık olayını duyunca polislere Ne olursunuz 5 dakika bize bırakın da dövelim" diye yalvardı. Polis halkı güçlükle ikna edip zanlıyı götürdü.

***

Yukarıdaki haberler geçen haftadan seçmeler. Sadece gazetelere ilk göz attığımda not aldıklarım. Farkında mısınız kavgaların çoğu sudan sebeplerden. Biri çocuk havuza girdi diye sinirlenmiş. Bu arada niye süs havuzlarına çocuklar giremez onu da anlamam. Dünyanın her tarafında insanlar bu havuzları yüzmek değil ama serinlemek için kullanır. Hatta dünyanın en romantik filmlerinde hep bir çeşme ya da süs havuzuna ayaklarını sokan aşık çift sahnesi vardır. Bizde niye yok yani? Hani bizde "Çimlere basmayınız" diye bir ibare vardır ya. Onu da anlamam. Niye basmıyorum kardeşim? Çim basmak için değil midir? Öteki haber daha da vahim. "Yol vermedi" diye adamın parmağını ısırarak koparmış. İnsan bir yol uğruna arabadan inip karşıdakinin parmağını dişler mi? Ya öbürü? Yol sorana sinirlenmiş. Biraz içkiliymiş. Tipini beğenmedi herhalde. Arkasından ateş edip öldürmüş. Sonuncu örneğe hiçbir şey diyemiyorum. Aslında bu örnek toplum olarak ne kadar saldırganlaştığımızın resmidir. Toplanıp kapkaççıyı dövmek için polise yalvaran bir halktan bahsediyorum. Düşünebiliyor musunuz? Korkunç bir noktaya doğru gidiyoruz. İş sorunu, parasızlık, yaşam şartları gibi bahaneler üretmeyelim lütfen. Hepsinin etkisini biliyorum. Ama bu nedir söyler misiniz? Gün geçtikçe etrafımızdan nefret eden bir toplum haline geliyoruz. Yol sorana, yol vermeyene, havuza giren çocuğa, hatta bir insanın tipine bile sinirlenebiliyoruz. Sonra? Sonra şiddet geliyor. Nedense birden "Katil Doğanlar" isimli filmi hatırladım.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ailesine düşkün diyorlar ama sevgilisine ne demeli?   / 07-08-2005
 Zor iştir selam vermek   / 31-07-2005
 Bir gölün kaç rengi olur?   / 24-07-2005
 Fakir ama onurlu manikürcüyle kaynak ustasının aşkı   / 17-07-2005
 İçki servisini başlatın yoksa herkes alkolik olacak   / 10-07-2005
 Aşk ve nefret. İnce bir çizgi...   / 03-07-2005
 Erzurum'dan Harvard'a   / 26-06-2005
 Ben evinize aşık oldum   / 19-06-2005
 Bu bir aşk hikayesidir   / 12-06-2005
 Cep telefonu fırlatma yarışması   / 05-06-2005
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Süs havuzuna girmek yasak
Adı üstünde süs havuzu...
MEHMET ALTAN
Kediler insanı delirtir mi?
Asabi birisiyle karşılaşınca...
REFİK DURBAŞ
Tokat'ın hali, "Kardelen"
Tokat'ta Çekenli iş merkezi...
KAZIM KANAT
Bir kaşıkta 20 mantı olmalı yoksa o kız evde...
Pistteki hız onlara yetmiyor
Pistteki hız onlara yetmiyor
Dünyada en çok kazanan sporcuların başında gelen Formula 1'in...
Denizi olmayan şehri kim sever ki!
Denizi olmayan şehri kim sever ki!
İstanbul kendini sürekli Ankara ile kıyaslar ve üstünlük kurar. Oysa...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.