kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
  » Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türkiye'nin hem ucuz hem de cimri dizelleri
Türkiye'nin hem ucuz hem de cimri dizelleri
Fiat'ın İdea'sı 31 bin 400 YTL
Ödenen fazla para iki yılda geri kazanılıyor

Hem ucuz hem cimri dizel araçlar

Yakıt cimrisi dizel araçlar Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de gözde oldu. Dizellerin payı yüzde 3'ten 23'lere kadar çıktı. Sizler için ucuz dizel otomobillerin listesini ve özelliklerini araştırdık.


Türkiye'nin hem ucuz hem de cimri dizelleri

Türkiye'de 2000 yılında dizel otomobillerin payı sadece yüzde 2 iken 4 yıl sonra yüzde 23'e çıktı. Dizel araçlar yakıtta yüzde 30 tasarruf sağlıyor.

Ekonomik krizler insanların otomobil satın alırken önceliklerini değiştirdi. Şimdi az yakan otomobiller yani dizeller gözde. Öyle ki 4 yıl önce yani 2000 yılında Türkiye'de bulunan otomobiller içinde dizellerin payı sadece yüzde 2 iken bugün bu oran yüzde 23'ü aştı bile. Çünkü dizel araçlar benzinli araçlara göre yüzde 30 yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu yüzde Avrupalılar dizelin sırrını çok daha önceden keşfetmiş. Avrupa'da satılan her 100 aracın 30'u dizel. Avusturya Lüksemburg, Belçika ve Fransa'da bu oran yüzde 60'lara kadar çıkıyor. Benzinli modellere göre biraz pahalı olsalar da dizel otomobiller kullanırken cebinizin dostu oluyor. Ortalama 2 yılda dizel otomobil için ödediğiniz ek para yakıt tasarrufu ile geri kazanılıyor. Geri kalan yıllara ise gideceğiniz yere en ucuz maliyetle ulaşmanın keyfi kalıyor. Türkiye'de dizel otomobillere 26 ile 30 bin YTL'ye sahip olabiliyorsunuz. İşte size çeşitli ve ucuz dizel seçenekleri ve özellikleri:

Fiesta'da indirim de var
Ford Fiesta Comfort 1.4 Duratorq'un liste fiyatı 30 bin 760 YTL. Ancak araç peşin alındığında 27 bin 366 YTL'ye mal edilebiliyor. Fiesta'nın standart donanımları arasında elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, klima, yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon, elektrikli ön camlar, fasılası ayarlanabilir cam silecekleri, far yükseklik ayarı, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, asimetrik katlanabilir arka koltuk, içeriden açılabilir bagaj kapağı, direksiyondan kumandalı radyo/kaset çalar deri kaplı direksiyon simidi, dijital saat, kademeli sönen iç aydınlatma, devir göstergesi ikaz ışığı, bagaj aydınlatması, konsolda bardak/bozuk para gözü, sürücü ve ön yolcu hava yastıkları, aktif gergili ön emniyet kemerleri, darbe anında katlanabilen direksiyon kolonu, immobilizer, uzaktan kumandalı merkezi kilit bulunuyor.

Getz 4.2 litre yakıyor
Hyundai Getz'in yakıt tüketiminde avantaj sağlayan 1.5 CRDi turbo dizel versiyonu 26 bin 120 YTL'lik anahtar teslim fiyatıyla da sınıfında oldukça iddialı. 1493 cc'lik silindir hacmine sahip olan motor, 4000 d/d'de 82 beygir maksimum güç ve 2000 d/d gibi düşük bir devirde 19.5 kgm (191 Nm) maksimum tork üretiyor. Hyundai Getz 1.5 CRDi, 100 km'deki ortalama 5.0 litre yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor. Oldukça tutumlu olan Getz 1.5 CRDi, şehiriçinde 100 km'de 6.3 litre ve şehirdışında da 4.2 litrelik tüketime sahip. 1198 kg boş ağırlığı bulunan otomobil 0-100 km/s hızlanmasını, standart olarak sunulan beş ileri manuel vitesiyle 13.9 saniyede gerçekleştirirken 170 km/s'lik maksimum hıza ulaşabiliyor. Rakiplerine göre zengin bir donanıma sahip olan Hyundai Getz 1.5 CRDi'da güvenlik adına ABS, sürücü ve yolcu hava yastığı, EBD Elektronik Kontrollü Fren Kuvvet Dağılımı), ISOFIX çocuk koltuğu bağlantısı, darbe anında katlanan direksiyon mili, immobilizer, yükseklik ayarlı ön emniyet kemerleri, üç noktadan bağlantılı arka emniyet kemerleri ve stop lambalı arka spoyler standart olarak sunuluyor.

Fabia 30 bin 960 lira
Skoda'nın dizel aracı Fabia Special, 30 bin 960 liraya satılıyor. Şehir içinde 100 kilometrede 5.6, şehir dışında ise 4 litre. Fabia, sürücü ve ön yolcu hava yastığı, ABS, MSR, immobilizer, yol bilgisayarı, uzaktan kumandalı merkezi kilit, klima, radyo kaset çalar, hirdolik direksiyon standart olarak bulunuyor. Araçta otomotik klima ile soğutulma özelliğine sahip torpido gözü de buluyor.

Dış dizaynı yenilendi
Clio Symbol Faz 3 ise iç ve dış tasarımında yapılan gelişmelerin yanı sıra 80 beygir gücünde yeni common rail dizel motor seçeneği ile dikkat çekiyor. Clio Symbol Faz 3'de tasarımda birçok yenilik yapıldı. Bu yenilikler arasında yeni arka stop lambaları, yeni jant kapakları ve yeni gövde renkleri dikkat çekiyor. Yeni renkler olarak Clio Symbol Faz 3'te Megane Sedan'da bulunan Ateş Kırmızı, Çağla Yeşili, Angora Beji ve Duman Gri renkleri kullanılıyor. İç tasarımda ise yeni koltuk kumaşları ve yeni gösterge tablosu yapılan yenilikler arasında yer alıyor. Authentique versiyonunda Clio HB'de kullanılan Toucan koltuk kumaşları kullanılıyor, Expression ve Dynamique versiyonlarında ise yeni Dots koltuk kumaşı sunuluyor. Megane ailesinden esinlenerek tasarlanan yeni gösterge tablolarında açık gri fon kullanımı yaygınlaştırıldı.
DİĞER OTO FİNANS HABERLERİ
 183 bin araç incelendi
 Dunlop lastikte garanti
 Polo'da cazip kampanya
 Soylu-Cengiz PEP ile otomotivi AB'ye taşıyacak
 Faizde 2000 yılını da geçtik: Yüzde 1.70
 Renault, Bursalı Megane'la Avrupa'da zirveye oturdu
 Türkiye'den iki Hyundai servisi dünyada ilk 10'da
 Auto Katalog 2005 piyasada
 Jeep Cherokee yeni görüntüsü ile artık daha sportif
 VW, lüks marka ile patlama yaptı
 Trafik kazalarının yüzde 16'sı uykusuzluktan oldu
 Sorento yılın en çok satan 4x4'ü
 Oto satışları Cumhuriyet rekoru kırdı
 Varan, yolcularını Otokar'la taşıyacak
 ABD'de satılan her 10 aracın 3'ü Asyalı
 Gözünü şimdi İran pazarına dikti
 Mercedes Vito'yu yeniden yarattılar
 Dumankaya'ya Toyota'dan ödül!
 Kuruşla 40 yıl öncesine döndük
    Otomobil Yazarları
    Otomobil Dünyası
  » Oto Finans
'Zor seçim'e yasal engel
'Zor seçim'e yasal engel
Sağlık Bakanlığı tüp bebekte üçten fazla embriyo naklini resmen...
İnanılmaz baba
İnanılmaz baba
İki çocuğuyla Marmaris'e tatile gelen İngiliz turist Paul...
'Bana saldırın'
İsrail'in Gazze'den çekilme planına direniş kızıştı. 60 kişi...
Eylemcilerin ismini FBI'ya ordu verdirmemiş
Ordu istihbarattan Yarbay Shaffer, 11 Eylül saldırılarının lideri...
CHP'li vekillerden Kürt sorunu sürprizi
1- Genel af çıkarılmalı 2- Öcalan da yararlanmalı 3- DEHAP muhatap alınmalı ...
Mumcu: Sorunun çözülmesi için TBMM toplanmalı
ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, "Kürt sorunu''...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.