kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece ? nerede ne yapmalı
7 gün 7 gece ? nerede ne yapmalı

13 Ağustos Cumartesi
Anadolu mutfağı
Anadolu mutfağının da çok çeşitli ve ne kadar lezzetli olduğunu anlamak için uygun bir yer. Pembe duvarlarda, çerçeveler içinde kilimler asılı. Klimalı bir yer. Alt ve üst katı var. Her iki katta 8-9 masa mevcut. Sol duvarda boydan boya minderli bir sedir. Tam karşı duvarda tilki kürkü asılı. Girişte tavandan yayık sarkıyor. Turistik görünmesine rağmen özgün bir yer. Garsonlar çok ilgili ve saygılı. Ünlü Anadolu misafirperverliğini hissediyorsunuz. Turistlerden ziyade köy mutfağına özlem duyanlar ya da bu yemeklerin tadına bakmak isteyenler için. Dekorasyonu sevgiyle yaptıkları belli. Neler yok ki; kanat soslu, sebzeli kebap, horhor kebap 5-7 lira arası. Köy çorbaları; ayranlı köy çorbası, yuvarlama köy çorbası 2 lira 75 kuruş. Bunun dışında elde açılmış mantı, babuko, çoban köftesi, siron sarma, köy usulü keşkek, kesme, haşlama içli köfte, turşu kavurma gibi özel ürünler var. Gözlemeleri de harika, 3-5 lira arası. Adı: Ana Mantı Gözleme ve Ev Yemekleri. Ebuziya Caddesi No. 70,
Bakırköy-İstanbul.
Tel: (0212) 571 93 92.
Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin hangi dizelerinde yer almalı? Sedat Umran: "Dalgalar makaslar gibi açılıp kapanırken / güneş durmaksızın ray döşer denize"

14 Ağustos Pazar
Viyana'dan gelen konuk
Viyanalılar arasında çok popüler bir grup; The Davis Entertainment Group. Bu grubun solisti Robert Reifer, geçtiğimiz günlerde Smart TV'de program yapmak üzere İstanbul'daydı. Robert, aslında hukukçu ama parasını televizyon için program yaparak kazanıyor. Boş zamanlarında ise müzik yapıyor. "Türk kadınları hakkında ne düşünüyorsun?" sorusuna şöyle cevap verdi: "Çok hoşlar ama herhalde geleneklerine aşırı bağlı olduklarından sanırım biraz tutuklar." The Davis Entertainment Group'un popüler bir şarkısından bazı dizeler. Şarkının adı: "Good to see you" (Sizi görmek ne güzel). So good to see you / cause we never gonna make it without you / we would never take it without you / cause all we ever did was for you. Türkçe'si: Sizi görmek ne güzel / çünkü asla hiçbir şeyi sizsiz yapmayacağız. / Siz olmadan hiçbir şeyi yapmayacağız / ne yaptıysak sizin için yaptık. Söylence bilgisi: Burgazada'da, Martha Koyu adını, orada bir taş evde yaşayan ve koyda yıllarca denize çıplak giren ve sonra da 75 yaşında intihar eden bir hanımdan alıyor.

15 Ağustos Pazartesi
Gölge ile güneş arasındaki vapur
İstanbul dokusu fotoğrafı için: 19.20'de iskeleye vapur yanaşıyor. Ortaköy'den gelip Sarıyer yönüne doğru giden. Tam bu saatte güneş batarken Boğaz'ın yarısı gölge, yarısı güneşli oluyor. Eğer "Kolej" durağının yanındaki ilk banka oturursanız, vapur tam önünüzden yarısı gölgede, yarısı güneşte geçiyor bu saatlerde. Siyah-beyaz fotoğraf çekmek için ideal açı. Beyaz şehir hatları vapurunun tam arkasında, uzakta Vaniköy Camisi. Minarenin yarısı ağaçların koyu yeşil yapraklar tarafından gizlenmiş durumda.
Arnavutköy. Rüzgarlı noktalar mini haritası bilgisi:
1. Beşiktaş Şairler Parkı.
2. Burgazada, Kalpazankaya.
3. Galata, Gündoğdu Kahvehanesi önü.
4. Selimiye, İngiliz Mezarlığı giriş kapısı.
5. Yeşilköy Çiroz tarafı.
6. Rumeli feneri, Garipçe köyü kıyısı.
7. Üsküdar, Fethi Paşa Korusu


16 Ağustos Salı
Çömlek 2
Taş fırın kebap ve lahmacun salonu. Cumartesi pazar günleri çiğ köfte bulunuyor. Duvarlar pembe. Lahmacunlar taş fırında ve odun ateşinde yapılıyor. Bu yüzden çok lezzetli. 3 tane motosikletleri var, bunlarla dışarıya servis yapıyorlar. Fırın dürüm 6 lira, kanat 4 lira. Pide çeşitleri de var. Salonları 100 kişilik. Özel yemeklere de uygun. Kazım Karabekir Cad. Hayat Sitesi.
Tel: (0212) 446 18 03.
Yayla/Tuzla.
Kahvaltı keyfi bilgisi: Bostancı tren istasyonundaki "İstasyon Cafe"de saat 07.00-13.00 arası çeşitli kahvaltılar var: Menemen, omlet, tost, poğaça. Klasik kahvaltı tabağı 5 lira.

17 Ağustos Çarşamba
Gemilerin içini görmek
Adı: Mihribat Restoran. Tam aşağınızda Kanlıca Koyu zor görünüyor. Yeşil çam ağaçları arasından. Yukarıdan, tepeden upuzun uzanan Boğaz'ı izleme keyfi. Geçen büyük gemilerin içi, güverteleri görünüyor. Siz yukarıda kalıyorsunuz. Bir ay evvel açılan bir restoran. Çam ağaçları altında, büyük, geniş bir bahçe. Sedirler, çiçekler. Mihrabat Korusu'nda. Patates tavalı 2 tost, beş çay, bir su, 23 lira. Boğazyolu üzerindeki camiden karşıya girdiğinizde. Halk Ekmek'in yanından. İleride sağda. Mihribat Caddesi'nde.
Tel: (0216) 425 86 16.
Kanlıca. Günlük bilgisi: 17 Ağustos 1942. Cesare Pavese. "Bakarsınız, kulak kabarttığınız bir konuşma sizi durdurur, sizi doğrudan doğruya size söylenmiş sözlerden daha çok ilgilendirir, daha çok duygulandırır."

18 Ağustos Perşembe
Oyuncak yolcu gemileri
İngiliz Kilisesi'nin kulesinin sivri ucu, oturma hizanızın altında. Uzun, yüksek bir eski apartmanın çatısı. Duvarlar bar gibi. Uzun sandalyelere oturduğunuzda karşınızda kent. Sol taraftaki manzara; Fransız Okulu Papillon, Galatasaray Lisesi, İlkyardım Hastanesi'nin arka kısmı, Cihangir Firuzağa Camii Minaresi, İtalyan Hastanesi, Kız Kulesi... Panoramik manzara. Geceleri DJ Serkan. 19.00'dan sonra için rezervasyon gerekiyor. Çatıdan merdivenlerle çıkılan yerde kaptan köşkü gibi dört kişilik bir masa da var. Gökyüzüne değdi değecek. Bir espresso, bir Türk kahvesi 9 lira. Kahvaltı, 16 lira. Adı: Leb-i Derya.
Tel: (0212) 293 49 89. Kumbaracı Yokuşu.
Tünel. Sokak istatistikleri bilgisi: Yer: Gül Baba Çocuk Parkı ve civarı. Tophane. Zaman: Geçen hafta bugün saat 16.00. Sokakta oynayan çocuk sayısı: 7. Parkta oynayan çocuk sayısı: 0.

19 Ağustos Cuma
Zenci Simit Evi
Sirkeciden tren. Sınıra kadar. Öğrenci 7 lira. Tam 12 lira. 3 buçuk saat sonra Muratlı'dan geçiyor. Eğer Muratlı'da inerseniz, meydanda Atatürk heykelinin karşısında. Mavi Köşe Köfte. Çay 20 kuruş. Adı nereden geliyor? Eskiden 1950'lerde bu köşede mavi boyalı bir ev varmış. Kuytu, gizli bir kasaba. Simitçi dükkanı da bulunuyor. Adı: Zenci Simit Evi. Tabelada resim de var. Sol tarafta küpeli iri dudaklı bir Arap kızı. Tekirdağ'a minibüsler kalkıyor. 2 lira. Yarım saat sonra Tekirdağ'dasınız.
Muratlı. Doğa bilgisi: Kışın kar yağdığında, bir hafta boyunca yerden kalkmıyormuş burada.

Semra AKTAŞ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Marduk bekleniyordu Lila geldi
 MS olduğumu doktorlar anlamadı, ben tahmin ettim
 Türki ressamlar anavatanda buluştu
 Formula 1'in Türk kızları
 'Bu meslek kadınlara göre değil'
 Akciğer kanseri herkesi tehdit ediyor
 Meme kanserinde ümit veren tedavi
 Tarkan'ın kaslı vücudu şampiyona emanet
 Tatilde nasıl beslenmeliyiz?
 Bu sergiyi gezenler kimono giyiyor
 Süper Kuşlar İzmir'de
 Biletinizi hemen alın
 'Maskeler'i kaçırmayın
 Yüzde 70 indirim başladı
 50 yıldır bitmeyen balayı
 Gençlik elden gidiyor
 Geleceğin siyasetçileri
 Muhalif dergi Leman hazine teşviği almış
 Genetik okudu ama korku filmi çekiyor
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Randevusuna sadık bir bakan
Geçen pazar sabahı saat...
ALİ POYRAZOĞLU
Kurulu düzen hapishanesinden firar
Olduğu yerden uzağa...
FİLİZ AKIN
Mini tur mavi
Çok yakın dostlarımız iki haftalık mavi...
Şarapta misket üzüm farkı
Anavatanı Anadolu olan misket üzümünden yapılan şaraplar dünyanın belli başlı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.