kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tolon: "Terörle mücadele devletin işi"

1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulus devlet olarak kurulduğunu belirterek, ''Bunu 82 yıl sonra yeni baştan değerlendiriyor olmak, kanaatimce doğru değildir'' dedi.

Yüksek Askeri Şura kararları uyarınca 30 Ağustos tarihi itibariyle emekliye ayrılacak olan Orgeneral Tolon, İstanbul Valisi Muammer Güler'i makamında ziyaret etti.

Valiliğe gelişinde polis mangası tarafından törenle karşılanan Orgeneral Tolon, valilik makamında Vilayet Şeref Defteri'ni imzaladı. Orgeneral Hurşit Tolon, ziyareti sırasında
yaptığı konuşmada, 30 Ağustos 2005 tarihinde emekliye ayrılacağını hatırlatarak, bir veda ziyaretinde bulunduğunu bildirdi. Orgeneral Tolon, ''Her devlet görevi gibi sıralı ve süreli bir görev yaptık. Ay sonunda, yarım asırlık görev süremi tamamlayıp emekli oluyorum'' dedi.

İstanbul'da görev yaptığı sürede Vali Muammer Güler ile çok yakın işbirliği ve dostluk içinde çalıştıklarını anlatan Orgeneral Tolon, Vali Güler'e teşekkür etti.

İstanbul Valisi Güler de, Orgeneral Hurşit Tolon ile görev süresi boyunca çok koordineli ve güzel bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydederek, kendisine teşekkür etti ve bundan sonraki hayatında mutluluklar diledi.

Orgeneral Tolon'u Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yarım asırlık üstün performansından dolayı kutladığını da ifade eden Güler, 17 Ağustos Marmara depreminde Kocaeli'de Kolordu Komutanı olan Orgeneral Tolon'un, oradaki tecrübeleriyle İstanbul'da deprem hazırlıkları konusunda da önemli katkılarda bulunduğunu kaydetti.

''Allah korusun, bir deprem felaketiyle bir daha karşılaşmak ve 1999'u asla yaşamak istemem'' diyen 1. Ordu Komutanı Orgeneral Tolon da, aradan geçen sürede gerek kamu kurum ve kuruluşları, gerekse sivil kuruluşlar ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin depreme hazırlık konusunda gerekli çalışmaları koordineli olarak yapmaya devam ettiklerini söyledi.

ORGENERAL TOLON, SORULARI YANITLADI


Orgeneral Hurşit Tolon, daha sonra basın mensuplarının ''güvenlik ve terör'' konusundaki sorularını yanıtladı. Türkiye'nin çeyrek asırdır terörle mücadele ettiğini hatırlatan Orgeneral Tolon, şöyle dedi:

''Anlaşılıyor ki, bir süre daha bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunda, ulus devlet olarak kurulmuştur. Kuruluş formasyonu böyledir. Bunu 82 yıl sonra yeni baştan değerlendiriyor olmak kanaatimce doğru değildir.''

Orgeneral Tolon, terörle mücadele ile teröristle mücadelenin birbirine asla karıştırılmaması gerektiğini belirterek, pek çok kişinin bunu karıştırdığı söyledi. Terörle mücadelenin devletin sorumluluğunda olduğunu ifade eden Orgeneral Tolon, devletin bütün kurum ve kuruluşlarının terörle mücadelede görev aldıklarını kaydetti.

''Teröristle mücadelenin terörle mücadelenin sadece bir bölümü olduğunu'' dile getiren Orgeneral Tolon, teröristle mücadelenin güvenlik güçlerinin bir sorumluluğu olduğunu bildirdi.

Orgeneral Tolon, güvenlik güçlerinin yıllardır büyük fedakarlıkla, cesaretle ve canı pahasına bu hizmetleri en güzel şekilde sürdürdüğünü vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

''Güvenlik güçleri, bu mücadeleyi pek çok kere yerine getirerek noktalamıştır. Ama zaman içinde birtakım girişimler ve dış etkiler sebebiyle sönmüş olan bu olay, yeniden alevlenmiştir. Türk halkının sağduyusu ve kararlılığı, devletin alacağı önlemlerle bu olaylardan da çıkılacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri, Afganistan, Somali ve Bosna-Hersek'te, dünyaya terörle mücadelede her türlü desteği vermiştir. Bütün dünyaya diyoruz ki, gelin bizim başımıza musallat olan terörü desteklemeyin ve bizim size sağladığımız desteği siz de bize sağlayın.''
1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, yaklaşık yarım saat süren ziyaretinin ardından İstanbul Valisi Muammer Güler tarafından törenle uğurlandı.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 DEHAP, DTH'ye katılıyor
 Patronlardan Diyarbakır için destek sözü
 Muhalefet liderleri Hacıbektaş'ta buluştu
 Karadeniz'de evlenecek gençlere Çernobil testi
 DEHAP 'Yeni süreç başladı' dedi kendini feshedip Zana'ya...
 Telekulak için iptal davası
 Barış İslam'la sağlanır'
YAVUZ DONAT
Yorum... Analiz... İstihbarat
Geçenlerde Singapur'da,...
Gökyüzünü sevip gökyüzünde öldüler
Gökyüzüne sevdalı iki genç planör pilotu, Neslihan Temizer ve Ferdi...
İki dakikada Piyer Loti!
Eylül ayında tamamlanması planlanan teleferik projesi sayesinde...
Diyarbakır açılımının ilk somut adımı atıldı
Diyarbakır açılımının ilk somut adımı atıldı
Başbakan'ın "Kürt sorunu" ifadesinden sonra RTÜK yerel radyo ve...
Şöyle bir hissettiler
Şöyle bir hissettiler
Japonya'nın kuzeyinde, merkez üssü Büyük Okyanus'ta bulunan 7.2...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu