kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Genetik okudu ama korku filmi çekiyor
Bu Türk Japonları çok korkutacak

Yaşamını Japonya'da sürdüren Hasan Karacadağ, pek çok filmiyle ödül aldı. Son filmi "Dabbe"de de kıyamete beş kala neler olacağını anlatıyor. Çekimleri Selçuk'ta gerçekleşen film ekimde gösterimde. Karacadağ, korku sinemasında çığır açacağını iddia ediyor.


Genetik okudu ama korku filmi çekiyor

Filmleriyle Japonya'da sayısız ödül alan genç yönetmen Hasan Karacadağ'ın kıyamete beş kala neler olduğunu anlatan "Dabbe" adlı korku filmi, ekim ayında vizyona girecek.

Televizyonlara çektiği mistik dizilerle tanıdığımız ve 10 yıldır Japonya'da yaşayan genç yönetmen Hasan Karacadağ, "Dabbe" adındaki filminin son rötuşlarını yapıyor. Kıyametin internetten yayılacağı teması üzerine kurulu filmin özünde bilgisayardan insanlara geçen bir virüs ve toplu intiharlar yer alıyor. 1999 yılında İstanbul Film Festivali'nde özel gösterimde yer alan "Hummadruz" isimli bilim kurgu filmiyle de adından söz ettiren Karacadağ, renkli kişiliği ve farklı ilgi alanlarıyla da dikkat çekiyor. Lise yıllarında fizik alanında ulusal ve uluslararası olimpiyatlarda sayısız derecesi olan Karacadağ üniversitede genetik okumuş. Çocukluğundan itibaren Japon kültürüne ilgisi onu lise yıllarında Japonca öğrenmeye itmiş. Üniversite eğitimini Japonya'da tamamlayan Karacadağ, daha sonra da eski göz ağrısı olan sinema eğitimi almaya karar vermiş. Japonya'daki televizyonlara dizi, belgesel, kısa film ve reklam filmleri çeken Karacadağ'ın, Ertuğrul zırhlısını konu alan belgeseli ve kısa filmleriyle Japonya'da sayısız ödülleri var. En son 2003 yılında Japon Kültür Bakanlığı tarafından yılda bir kez verilen ve ülkenin en prestijli ödülü kabul edilen "Bunkacho" yu kazanmış. Yine Japonya'da yayınlanan "Duhan" isimli korku romanıyla ödüller almış. Yaklaşık bir yıldır da sanat yönetmeni olan Japon eşiyle hayatları "Dabbe" isimli korku filminin çekimleri dolayısıyla Türkiye-Japonya hattında geçiyor. Kıyamet alametinin internetten yayılacağını anlatan film, Selçuk'ta tarihi ve turistik bölgelerde çekilmiş. Filmde rol alan Kaan Girgin'in ortaklarından olduğu 24 Kare Prodüksiyon'un desteklediği filmin çekimleri tamamlanmış ve şu an animasyonlar üzerinde çalışılıyor.

TÜRKİYE'DE BİR İLK
Filmin korku sinemasında yeni bir çığır açacağını söyleyen Karacadağ, Türkiye'de şimdiye kadar bu tarz bir film çekilmediğini iddia ediyor. Film aslında bir kıyamet senaryosu üzerine kurulu. Dabbe, adını dört kutsal kitapta anlatılan ve Kuran'da Dabbet- ül Arz olarak tabir edilen bölümden alıyor. Dabbe, aslında kıyamete yakın bir zamanda çıkacağına inanılan bir varlık. "Kıyametin 50 yıl içinde gerçekleşeceğine inanıyorum" diyen genç yönetmen Hasan Karacadağ, kıyamete beş kala neler olacağını çarpıcı bir dille anlatmaya çalışmış. Filmde Ümit Acar, Serdar Özer, Ebru Aykaç, Serhat Yiğit gibi deneyimli sinema ve tiyatro sanatçıları rol alıyor. "Star sineması yapmıyorum" diyen Karacadağ, oyuncunun bir korku filminde en önemli öğe olduğunu da özellikle vurguluyor. "Dabbe" aslında 'kıyamet üçlemesi' diye anılan serinin ilk filmi. Yine kıyametle ilgili senaryolar içeren ikinci ve üçüncü devam filmleri de kendi içlerinde bağımsız hikayeler üzerine kurulu. İlk filmde Amerika, ikinci filmde Türkiye ve üçüncüsünde de dünyanın yok oluşu işlenecek. Konularını dini kitaplardaki gerçeklere dayandıran Karacadağ, "Bazıları Kuran'da korku öğesi olmadığını söyler, ama var. Örneğin cehennemi öyle tarif eder ki onu ayrıntısıyla kafanızda canlandırırsınız" diyor. Dini konularda yeni filmler çekmek istediğini de anlatan genç yönetmen, "Bazı konular sanki bazı insanların tekelinde. Örneğin neden peygamberimizin hayatını anlatan tek bir film var? Bu konu bazı insanların tekelinde" diyor.

Aynur ERDEM

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Marduk bekleniyordu Lila geldi
 MS olduğumu doktorlar anlamadı, ben tahmin ettim
 Türki ressamlar anavatanda buluştu
 Formula 1'in Türk kızları
 'Bu meslek kadınlara göre değil'
 Akciğer kanseri herkesi tehdit ediyor
 Meme kanserinde ümit veren tedavi
 Tarkan'ın kaslı vücudu şampiyona emanet
 Tatilde nasıl beslenmeliyiz?
 Bu sergiyi gezenler kimono giyiyor
 Süper Kuşlar İzmir'de
 Biletinizi hemen alın
 'Maskeler'i kaçırmayın
 7 gün 7 gece ? nerede ne yapmalı
 Yüzde 70 indirim başladı
 50 yıldır bitmeyen balayı
 Gençlik elden gidiyor
 Geleceğin siyasetçileri
 Muhalif dergi Leman hazine teşviği almış
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Randevusuna sadık bir bakan
Geçen pazar sabahı saat...
ALİ POYRAZOĞLU
Kurulu düzen hapishanesinden firar
Olduğu yerden uzağa...
FİLİZ AKIN
Mini tur mavi
Çok yakın dostlarımız iki haftalık mavi...
Şarapta misket üzüm farkı
Anavatanı Anadolu olan misket üzümünden yapılan şaraplar dünyanın belli başlı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.