Şarap ve balık...
Osman Müftüoğlu'nun bu millete yaptığı "zulmü", devri iktidarında, sabahtan akşama günde 24 saat radyodan klasik müzik çaldıran İsmet Paşa yapmamıştı vallahi... Adam çıktı, "Kırmızı şarap antioksidandır... Kalbe ve kansere karşı koruyucudur..." buyurdu, artık akşamları yemek bana haram oldu... Neden derseniz, akşam nereye gitsem sağım, solum, önüm, arkam kırmızı kadeh dolu masalarla çevrili... Herkesin önünde büyük balon bardaklard a yarım bardak kırmızı şarap duruyor... Misal 4 kişilik bir masada, 4 balon bardak kırmızı şarap, ortalarında da bir mum...
ÖKSÜRÜK ŞURUBU Fikir gayet romantik!.. Kırmızının güzelliği, mumun aleviyle hoş bir sada oluşturuyor yeryüzü denilen bu gökkubbenin altında... Lakin, önemli bir sorun var!.. Kimsenin bu kırmızı şarabı, afiyetle içmek gibi bir derdi yok.. Daha çok aksesuvar niyetine bulunmakta, kırmızı şarap masalarda... İçerlerken de yüzlerine bakıyorum, ilaç içer gibi içiyor bu meredi millet... Hani, çocuk anjin olur, enfeksiyon ciğerlere iner... Öksürür durur... Osman Mütftüoğlu benzeri doktor amcası öksürük şurubu verir, yemeklerden sonra bir kaşık, tedavi niyetine... Annesi de gidilen yerde şurubu kaşığa koyar çocuğa verir... Hani çocuğun yüzünü bir ekşitmesi vardır... Allah sizi inandırsın bizim Osman Müftüoğlu müridi şarap içicilerimiz de aynen öyle... Masalara bakıyorum, kırmızı şaraptan başka bir Allah'ın kulu da başka bir içki istememiş... Ne de olsa şeyhleri Mütfüoğlu'na yaranacaklar... "İşte..." diyecekler, "Ben antiaging yapıyorum... Akşamları da bir kaşık, pardon bir balon bardak kırmızı şarap alıyorum"... Bir süre sonra farkettim ki, masalarda aksesuvar niyetine duran şaraplar, içimlik değil, tadımlık...
"ŞARABIN YANINA COLA" Ahali, esas içeceğini şarabın yanında istiyor!.. Su, soda, utanmasalar kırmızı şarabın yanında bir de kola isteyecekler... Allah taksiratını affetsin Osman Müftüoğlu... Bu şarap denilen şeyin iyi olduğu fikri, Fransızlar'ın kalp hastalığına daha az yakalanmasından sonra ortaya çıktı... Baktılar, sabah akşam, şarap şişesinin dibinde yaşayan Fransız milleti pek kalp hastası olmamakta... Nasıl oluyor derken, kırmızı şarabın, kalbi koruyan maddeler içerdiğini ve antioksidan olduğunu ortaya çıkardılar... Esas antioksidan olan siyah üzüm... Çevremde, öksürük şurubu içer gibi, kırmızı şarap içen aziz Türk Milleti'nin, kendilerini Beyaz Türk addeden bazı fertlerine, söylemek isterim ki; "Öksürük şurubu gibi, yüzünüzü ekşitmek zorunda kalarak, yudumladığınız kırmızı şarabı içmek zorunda değilsiniz... Yemek sonrası, isteyeceğiniz üzüm, yüzünüzdeki ekşimeyi keser, hem yüzünüzü hem de damağınızı tatlandırır..." Aklıma çocukken, yanıbaşımızdaki inşaatta çalışan işçiler geliyor... Aslan gibi koca bir ekmeği, elleriyle yarar, salkım salkım üzümlerle beraber taam ederlerdi... Garipler, meğer yıllar sonra ortaya çıkacak, Müftüoğlu isimli kırmızı şarap şeyhine nazire yaparlarmış... Tabii, restoran ve gece kulübü sahipleri durumdan çok memnun...
ŞİŞESİ 50 MİLYON Şarabın şişesini 50 milyondan aşağı okutmuyorlar... Şarabına göre, bu rakam 2 milyara kadar çıkıyor... Önceki gün, aklını kaybetmemiş birileri çıktı da açıkladı gerçeği: "Bugüne kadar alkollü içki içmemişseniz, sağlıklı olacağım diye, kırmızı şarap tüketmek zorunda değilsiniz... Üzüm yemeniz daha yararlı " Hay bu sözü söyleyen aklıyla bin yaşasın!.. Yazık günah kardeşim, öksürük şurubu gibi kırmızı şarap içmeye!.. Hem dinen günah... Hem çektikleri eziyet açısından kendilerine günah!.. Hem de kimse kusuruma bakmasın güzelim kırmızı şaraba günah!..
BALIKSIZ TÜRKLER Şarabı, rakıya sollatan milletim bir de baktım ki, yanıbaşındaki Yunanlı'nın üçte biri kadar balık yemiyor... Antalya Üniversitesi Profesörü Burhan Özkan, bizim milletin yılda sadece 7.5 kilo balık yediğini söylemiş... Avrupa'da yanıbaşımızdaki Yunanistan'da, Yorgo'lar yılda 23.5 kilo balık yiyor... 8 bin 333 kilometre sahili olan Türkiye'nin 3 katı balığı, hiç denizi olmayan İsviçre de Avusturya da tüketiyor... Bu Beyaz Türkler'e mucizevi bir şey söyleme zamanı geldi: "Ey Ulu Beyaz Türkler... Yüzünüzü ekşitmeden kırmızı şarap içmek istiyorsanız, yanında balık yiyebilirsiniz... Artık Fransızlar balıkla, soğuk kırmızı şarabı içiyorlar... Siz beni dinleyin... Öyle yapın... Daha bir "in" olursunuz... Afiyet olsun...
|