kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Pilot olmak istedim tesadüfen model oldum
Pilot olmak istedim tesadüfen model oldum
'HALA BİR KIZ ARKADAŞIM YOK'

Pilot olmak istedim tesadüfen model oldum

Rahman Görede henüz 22 yaşında, ancak şimdiden Donna Karan, Prada ve Pierre Cardin gibi dünyaca ünlü markaların modelliğini yapıyor. Kısa bir süre içinde Paris ve İtalya'daki billboardları süsleyecek olan Görede, "Aslında her şey bir tesadüf ile başladı" dese de, kariyer yolundaki hızlı adımlarını dünyaca ünlü bir top model olmak için attığı aşikar....

Herkes onun küçük bir çocukken çok yakışıklı olduğu konusunda hem fikirdi. Zaten onun da gözü hep yükseklerdeydi... Ancak o zamanlar gönlü top model olmakta değil, astronot ya da pilot olmaktaydı. Her şey bir tesadüfle başladı. Aklında model olmak yokken üniversite eğitimi almak için Alanya'dan geldiği İstanbul'da ailesinden para almaması gerektiğini düşünüyor ve bunun için de part-time iş arıyordu. Kuzeninin ısrarları ile bir gün kendini Neşe Erberk ajansta buldu genç model:

'HİÇBİR BEKLENTİM OLMADAN BAŞLADIM'
"O zaman babaannemin yanında kalıyordum. Kuzenim bir gün beni aldı ve ajansa götürdü. Orada fotoğraflarım çekildi. Hiçbir beklentim yoktu. Ta ki Neşe Erberk beni arayana kadar. Sonra ilk işimi aldım." 'Modelliğe ihtiyacım olduğu için başladım' diyen Görede, "Kimseye özenmedim bugüne dek. Modelliği de hiç düşünmüyordum Ne zaman ki Milano'ya gittim, orada birkaç isim gördüm, firmaların o mankenlere nasıl davrandığını, nasıl ön plana çıkardığını gördüm, işte bu işin o zaman gerçekten bir meslek olduğunu anladım. O zaman mesleğe özendim. Bu işe gerekli özen gösterildiğinde gerçek bir meslek olduğunu anladım" diye anlatıyor o zamanki düşüncelerini. Prada, DKNY ve Pierre Cardin gibi ünlü markaların modeli olmasını da şansa bağlıyor genç model: "Her sabah ajansım bana bir liste verir. O listede ise o gün görüşeceğin firmaların adı yazar. Benim listemde de tesadüfen bu markalar vardı. Gittim, opsiyon aldım ama aranacağımı düşünmüyordum. Bir de Orta Doğu'dan gelen modellere pek sıcak bakmıyorlar. Yani ben Türk olduğumu söylediğimde yüz ifadeleri değişiyor. Bu yüzden umutsuzdum. Ancak tam da o sırada olumlu yanıt geldi." Genç model, yurt dışında şartların Türkiye'dekinden farklı olduğunu, aynı işe neredeyse bin modellin gittiğini ve çok az şans olduğunu da sözlerine ekliyor ve şöyle devam ediyor: "Bu işte sabır gerekir. Hiç beklemediğiniz bir anda Armani'nin kataloğunu çekersiniz ve bir anda üne kavuşursunuz. Ben kendime inanıyorum. Oradaki profesyonellik kendime güvenimi getirdi."

MODELLİK BURADA KAZANDIRMIYOR
Modelliğin Türkiye'de para kazandırmadığını söyleyen Görede "Burada öncellikle erkek modellere 'gay' diye bakılıyor. Bu Türkiye'de bir önyargı. Ayrıca Türkiye'de eğer şöhret olduysan bir takım defilelere ve tanıtımlara gidiyorsun. İşte bu yüzden benim amacım yurt dışında başarılı işlere imza atmak. Çünkü bu iş dışarıda böyle yürümüyor" diyor. Türkiye'de gelecek dizi tekliflerine sıcak bakmadığını ancak gelecek teklife göre kararını değiştirebileceğini söyleyen genç model, "Ben parasızlığın ne demek olduğunu biliyorum. Türkiye'de bu işler böyle yürüyorsa benim de verilecek ücrete bakmam çok doğal" diyor.

ÖYKÜ YAZICIOĞLU

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Son günlerin yükselen trendleri
 Seren yine kapris yaptı ve 50 bin doları kaptı...
 Derdi bitmiyor
 Ustalar veliahtlarını beğendi
 Anlaşma rekabete yenildi
 Türk usulü animasyon geliyor
 Düğün artık çok kolay
 Raflardaki kitaplar
 Ne durumdasınız
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Yoğurtlu bulgur salatası
Bulgur,...
Bir yastıkta 50 yıl!
Bir yastıkta 50 yıl!
Soyak İnşaat'ın patronu Yılmaz Soyak ile eşi Bilge Hanım, 50'nci...
En çok istenilen!
En çok istenilen!
Louis Vuitton, birkaç ay önce New York'ta dünyadaki en büyük...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.