kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yunan televizyonları: Uçakta İngiliz ve Alman turistler vardı
Rum yolcu uçağı Atina'da düştü: 121 ölü

Rum yolcu uçağı Atina'da düştü: 121 ölü

Bir Rum yolcu uçağının Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kuzeyinde düştüğü bildirildi. Uçakta 115 yolcu ve 6 mürettebat bulunduğu belirtildi. Yunan polisi, düşen uçaktan kurtulan olmadığını açıkladı..

Atina havaalanı kontrol kulesinden bir yetkili AFP'ye yaptığı açıklamada, Larnaka'dan kalkan 115 yolcu ve 6 kişilik mürettebatı bulunan uçağın Atina'nın kuzeydoğusunda bir dağa çarptığını söyledi.

ENKAZINA ULAŞILDI

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kuzeyindeki Grammatikos bölgesinde düşen Rum uçağının enkazına ulaşıldığı, ancak herhangi bir yaşam belirtisine henüz rastlanmadığı bildirildi.

Yunan televizyonları, uçağın kuyruk kısmının haricinde, tüm gövdenin parçalara ayrıldığını, daha önce söndürülen yangının tekrar
alevlendiğini ve kontrol altına alınmaya çalışıldığını duyurdular. Uçakta bulunan 6 kişilik mürettebat ile 115 yolcunun tümünün ilk belirlemelere göre Kıbrıslı Rumlar olduklarını kaydeden televizyonlar, söz konusu uçağın geçmişte teknik arızalar verdiğini, seferden alıkonulması gerekirken bunun yapılmadığını belirttiler. Kıbrıs Rum Kesimi İlios havayollarına ait, Larnaka-Atina-Selanik seferi yapmakta olan 737 Boing tipi uçakta 6'sı mürettebat olmak üzere 121 kişi bulunuyordu.

YUNAN POLİSİ: KURTULAN YOK

Yunan polisi, Atina yakınlarında düşen uçaktan kurtulan olmadığını açıkladı. Bir polis sözcüsü, ''Tek bir yaşayan bile olduğuna dair bilgi yok'' dedi. Sivil Koruma İdaresi Başkanı Panagiotis Fourlas da, özel kurtarma ekiplerinin cesetleri toplamaya başladığını söyledi. Rum havayolu şirketi İlios'a ait 115 yolcu ve 6 kişilik mürettebatı bulunan yolcu uçağı Atina'nın kuzeyindeki bir dağlık bölgeye düşmüştü.

UÇAĞIN KONTROL KULESİYLE İRTİBATININ NE ZAMAN KESİLDİĞİ ARAŞTIRILIYOR

Yunanistan'da, Larnaka-Atina seferi yaparken Atina yakınlarında düşen Kıbrıs Rum kesimi İlios havayollarına ait yolcu uçağının kontrol kulesiyle irtibatının ne zaman kesildiği araştırılıyor. Atina Havaalanı Basın bürosu yetkilileri, ZU 522 uçuş sayılı, içinde 115 yolcu ile 6 kişilik mürettebat bulunan Boeing 737 tipi uçağın normal koşullar altında sabah saat 10.45'te Atina'ya inmesinin beklendiğini, ancak Yunanistan hava sahasına girdikten sonra kuleyle irtibatının kesildiğini kaydettiler.

Yetkililer, uçak ile kule arasındaki diyaloğun ne zaman kesilmiş olduğuna dair araştırmanın sürdüğünü belirttiler. Bu arada, Yunan televizyonları, basınç kaybı yaşadığı sanılan uçaktaki 121 kişinin havadayken ölmüş olabileceklerini kaydettikleri haber bültenlerinde, uçağın düştüğü alanın yerleşim birimlerinden sadece 2 kilometre uzakta olduğunu, bunun ise daha büyük bir faciadan kılpayı kurtulunduğu anlamına geldiğini belirttiler.

Televizyonlar, söz konusu uçağın geçen yıl Varşova-Larnaka seferi yaptığı sırada basınç kaybı sorunuyla karşı karşıya kaldığının belirlendiğini, Larnaka'ya inişten sonra çok sayıda yolcunun solunum sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldığını duyurdular.

TAHMİNLERE GÖRE UÇAKTA 80 KADAR ÇOCUK BULUNUYORDU

Yunan televizyonları, uçakta 80 kadar çocuğun bulunduğu tahminlerine de yer verdiler. Uçağın düştüğü alanda çıkan 4 ayrı yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını bildiren televizyonlar, bu yangınların olası bulguları yok etmesinin yanı sıra arama-kurtarma çalışmalarını da güçleştirdiğini kaydettiler. Öte yandan, uçağı düşen havayolu şirketi İlios, gerek Atina, gerekse Larnaka'daki basın büroları aracılığıyla henüz herhangi bir açıklamada bulunmadı.

KLİMA SİSTEMİNDE ARIZA OLDUĞU SANILIYOR

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kuzeyindeki Grammatikos bölgesinde düşen, Larnaka-Atina-Selanik seferi yapmakta olan uçağın klima sisteminde arıza olduğu sanılıyor. Yunan medyasının verdiği bilgiye göre, Larnaka'daki havaalanı yetkilileri, kalkışından hemen sonra uçağın fazla ısındığına dair bilgi aldıklarını, klima sisteminde arıza nedeniyle zehirli gaz sızıntısının yolcu ve görevlileri bayıltmış olabileceğini söylediler. Kıbrıs Rum kesiminin İlios havayollarına ait 737 Boing tipi uçak hakkında Atina havalanından bilgi alınamaması, Yunan basınının sıkıntısı haline geldi.
Yunan televizyonları, havaalanının basın bürosunun kapalı olduğunu ve yekililerin bilgi vermediğini bildirdiler. Bu arada, Grammatikos yakınlarındaki yerleşim alanında bulunan insanların uçağın düşmesiyle birlikte çıkan ufak çaplı yangını kontrol altına aldıkları ve kurtarma çalışmalarını başlattıkları kaydedildi. Öte yandan, askeri yetkililer ve itfaiye ekiplerinin olay yerine ulaştıkları belirtildi.
Olay yerine henüz ulaşamayan televizyonlar, yabancı ajanslara dayandırdıkları haberlerinde, uçağın düşüşünden bir saat kadar önce kontrol kulesiyle irtibatının kesildiğini duyurdular.

UÇAK HAVALANDIRMA SİSTEMİNDEKİ ARIZADAN DOLAYI BAKIMA ALINMIŞ

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kuzeyindeki Grammatikos bölgesinde düşen Rum uçağının, havalandırma sistemindeki arızadan dolayı bir süre önce bakıma alındığı bildirildi.

Rum radyosunun haberine göre, kazanın ardından Larnaka Havaalanı'na giden Kıbrıs Rum yönetimi Ulaştırma Bakanı Haris Thrasu, uçağın havalandırma sistemindeki arıza nedeniyle bakım gördüğünü ve seferlerine henüz birkaç gün önce yeniden başladığını söyledi.

Uçak pilotunun Yunan hava sahasına girmeden kısa süre önce Rum Hava Trafik Kontrol Merkezi ile temasa geçerek, havalandırma sisteminde arıza olduğunu haber verdiği ve daha sonra uçakla bağlantının kesildiği belirtildi.

PAPADOPULOS TATİLİNİ YARIDA KESTİ

Bu arada, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos'un, kaza haberini aldıktan sonra tatilini yarıda keserek, konuya ilişkin detaylı bilgi almak üzere Larnaka Havaalanı'na gittiği kaydedildi. Kıbrıs Rum kesimindeki İlios havayollarına ait, Larnaka-Atina-Selanik seferi yapmakta olan 737 Boing tipi uçakta 6'sı mürettebat üyesi olmak üzere 121 kişi bulunuyordu.

YUNAN GENEL KURMAY BAŞKANLIĞI: KORSANLARIN EYLEMİ SÖZ KONUSU OLABİLİR

Kıbrıs Rum havayolları İlios'a ait bir yolcu uçağının Atina'nın kuzeydoğusuna düşmesine hava korsanlığı eyleminin yol açmış olabileceği bildirildi.

Yunan Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Gerasimos Kalpoyannakis, AFP'ye yaptığı açıklamada, ''Hava korsanlarının eylemi söz konusu olabilir. Bu, ihtimal dışı değil'' dedi. Düşmeden önce uçağa eşlik eden Yunan jetlerinin pilotlarının, pilot kabininde gördükleri durumun hiç de normal olmadığını söyledikleri belirtildi.

F-16 pilotlarının, yolcu uçağının pilotlarını hareketsiz ve iki büklüm gördüklerini rapor ettikleri kaydedildi. Larnaka'dan Atina'ya gelmekteyken düşen uçakta 121 kişi bulunuyordu.

YUNAN KAMU DÜZENİ BAKANI: UÇAĞIN KAÇIRILDIĞINA DAİR BİR İŞARET YOK

Yunanistan Kamu Düzeni Bakanlığı'nın, Atina yakınlarında düşen Rum uçağının kaçırıldığına dair bir işarete sahip olmadığı bildirildi. Yunan tevizyonları, Bakanlık yetkililerinin, uçakla kontrol kulesi arasındaki temas süresince uçağın kaçırıldığına dair yardım çağrısı alınmadığını belirttiklerini duyurdu.

Bu arada, uçağın termostadıyla ilgili arızalar yaşandığını ve son olarak iki ay önce aynı sorunla bakıma alındığını kaydeden televizyonlar, Larnaka havaanından alınan ilk bilgilerin, kokpitte basınç kaybı yaşandığı yönünde olduğunu belirttiler. Televizyonlar, Yunan hava sahasına girdikten sonra alışılmışın dışında seyreden uçakta basınç kaybı nedeniyle pilotların baygın halde olduklarının, otomatik pilotaja bağlanan uçağın ise bir süre sonra yakıt yetersizliği nedeniyle düştüğünün sanıldığını bildirdiler.

YOLCUNUN MESAJI

Öte yandan, uçağın düşmesinden önce bir yolcunun kuzenine gönderdiği bir cep telefonu mesajında, ''donduklarını'' yazdığı bildirildi. Yunan televizyonlarının haberine göre, söz konusu yolcu, mesajında, ''Pilot mosmor oldu. Elveda kuzen, donuyoruz'' diye yazdı.

UÇAKTA TÜRK YOLCU OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kuzeyinde bu sabah düşen, Kıbrıs Rum kesimi İlios havayollarına ait uçakta Türk yolcu olup olmadığının araştırılmakta olduğu öğrenildi. AA muhabirinin Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'nden edindiği bilgiye göre, Büyükelçilik yetkililerinin Yunan makamları nezdinde bu yönde yaptıkları araştırmada henüz herhangi bir bilgiye ulaşılamadı. Büyükelçiliğin, yolcu listesinin öğrenilmesi için Yunan makamlarıyla sürekli irtibatta olduğu belirtildi. Kıbrıs Rum yönetiminin Atina'daki büyükelçilik yetkilileri de, yolcu listesinin henüz açıklık kazanmadığını, bu koşullar altında uçakta Türk yolcu bulunup bulunmadığına dair bilgileri olmadığı kaydettiler. Öte yandan, düşen uçağın şirketi İlios'un yetkilileri, basına yaptıkları açıklamada, Larnaka'dan havalandığı saat olan 09.45'den 20 dakika sonra kontrol kulesiyle irtibatı kesilen uçağın düşüş nedenini bilmediklerini söylediler. Bu arada, Yunan televizyonları, uçağın kara kutularının yerinin saptandığını bildirdiler.

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Irak'ta saldırı: 3 ABD askeri öldü
 İsrail'in 38 yıllık işgali sona eriyor
 Peru'da kaza: 14 ölü
 Meksika'da 5,4'lük deprem
 İran'da yeni kabine meclise sunuldu
 Tehlikeli vurgu
 Tarihi çekilme 24 saat sonra başlıyor
 Ramadi'de ABD ateşi: 8'i çocuk 15 sivil öldü
 "İran'a karşı tüm seçenekler masada"
 Irak artık 'Federal'
 "Nefes alamıyorum enkazda sıkıştım"
 İtalya'nın güneyinde uçak düştü: 2 ölü
 Ne kadar çok bira o kadar çok oy!
 İşle aşkı birbirine karıştırdı
 Sevgilisinin eski eşine bakıyor...
 Hip-hop yıldızına şıklık ödülü
 İnternette kütüphane hayal oldu
SOLİ ÖZEL
Açılım
Bu ülkeyi çok sevdiklerini söyleyip yazanların...
1 puanda istikrar: 2-2
1 puanda istikrar: 2-2
Fenerbahçe yönetimi "İstikrar için Daum'la devam" demişti.
Her yer Saracoğlu
Her yer Saracoğlu
Takımla ilk randevusunu ertelemek zorunda kalan Fenerbahçeliler,...
İktidar ve muhalefeti 'Has' nikâhı buluşturdu
İktidar ve muhalefeti 'Has' nikâhı buluşturdu
Hayırseverliğiyle bilinen ünlü işadamı Kadir Has'ın oğlu Nuri Has'ın...
Şimdi de Elazığ'da tuzak
Bingöl ve Tunceli'den sonra Elazığ Valisinin de yolu üzerine mayınlı...
'Ajanbüs' gece kuşlarının peşinde
Beşiktaş futbol takımının yönetimi gece hayatı olan yıldız...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu