kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan, işadamlarına yatırım çağrısında bulundu
Demokrasi sözü, birlik ve refah mesajı
Başbakan'ın Diyarbakır konuşmasında okuduğu şiir
Erdoğan: "Kürt sorunu Türkiye'nin sorunu"
"Demokratik sürecin geriye doğru işlemesine izin vermeyeceğiz"
"Güneydoğu'ya 2 yılda 2 katrilyon 319 trilyon lira destek yapıldı"
Erdoğan, işadamlarına yatırım çağrısında bulundu
Erdoğan, kan davalı aileleri barıştırdı

Erdoğan, işadamlarına yatırım çağrısında bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işadamlarından ''Kılıçlarını bileyip bölgeye yatırım yapmalarını'' isteyerek, ''Terörü hep beraber yenmemiz lazım, terörü demokrasiyle çözme gayreti içinde olmamız lazım'' dedi. Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'daki temasları çerçevesinde Class Otel'de işadamları ile bir araya geldi, sorunlarını dinledi.

Erdoğan, yemekli toplantının ardından işadamlarına yönelik olarak yaptığı konuşmada, bugün bölgenin sorunlarını çözme konusunda bir yol araştırmak için bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye'nin
geleceğini birlikte paylaşmak, herhangi bir ayrımcılığa düşmeden başarıyı yakalayabilmek için herkese sorumluluk düştüğünü ifade eden Erdoğan, sivil toplum örgütlerinden, düşünce dünyasının temsilcilerine kadar toplumun her katmanının bu mücadelede yerinin olması gerektiğini söyledi. Bu adım atılırken, bu gelecek
hazırlanırken bir kişinin önüne konulacak taşın o kişinin düşmesine, yaralanmasına değil, ülkenin zarar görmesine neden olacağını ifade eden Erdoğan, ''Şunu iyi anlamamız lazım. Herşey Türkiye için, her birimiz kalkındığında Türkiye kalkınacak. Diyarbakırlı işadamı kardeşim güçlü olursa buralara yatırım yapar, herkes kalkınır'' diye konuştu.


Teşvik Yasası ile yatırımcıya sağlanan olanakları da anlatan Erdoğan, işadamlarına dönerek, Batı'da bulunan zengin işadamının Diyarbakır'a yatırım yapmama nedenini sordu.

Erdoğan'ın şu ana kadar bölgeye bu yasadan yararlanarak bir tek yatırım yapılmadığını ifade etmesi üzerine bir işadamı, kendisinin yatırım yaptığını söyledi. Yatırımın bitip bitmediğini soran ve ''Hayır'' yanıtını alan Erdoğan, ''Sorun neyse bunu hep beraber aşacaklarını'' belirterek, devletin tüm imkanlarını sunmaya gayret gösterdiğini ifade etti. Erdoğan, sorunlar aşılınca bölgede ''Ben işsizim'' diyenlerin de sayısının azalacağını bildirerek, ''Biz fabrika kuran devlet anlayışından ayrılıyoruz. Devlet, düzenleyen, denetleyen, ufuk veren anlayışta olmalı'' dedi.

ÖZELLEŞTİRME KARŞITLARI

Sözü özelleştirme uygulamalarına da getiren Başbakan Erdoğan, anamuhalefet partisi CHP ve Meclis dışındaki bazı partilerin buna karşı çıktığını anımsatarak, ''Bunlar kendileri ile çelişki içinde. Bunlar devlet yatırım yaptığında da bunun önüne set çekmek isteyenlerdi'' diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'de bugün özelleştirme kapsamındaki kurumlara talip olanların dünya devi kuruluşlar olduğunu, yapılan protokoller gereği özelleştirilen kurumlara dünyadaki son teknolojiyi getirdiklerini anlattı.

BANKAMATİK MEMURLUĞU

Başbakan Erdoğan, devlette de iş üretmeden ''Bankamatik memurluğu yapan'' pek çok insanı iktidara geldikten sonra gördüklerini ifade etti. Başbakan Erdoğan, ''Artık eskisi gibi yan gelip yatarak maaş alma dönemi olmayacak. İşe gelmeyip maaş alan çok. Biz göreve geldiğimizde bunu da gördük. Bakıyorsunuz bankamatikten maaş alıyor, biz bunların nelerini gördük, nelerini dışladık'' dedi.

Diyarbakır'daki surların çevresindeki yapıların mutlaka yıkılması gerektiğini belirten Erdoğan, bunun turizme büyük katkı sağlayacağını söyledi. Tarihin önemine işaret eden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Diyarbakır nüfus açısından Türkiye'nin 10'uncu büyük şehri. Ama kişi başına bin 350 dolar ile 54'üncü sırada. Burada bir tezat olduğu aşikar. Bana Silvan Barajı'nın temelinin atılması talebi geldi. Birbirimizi aldatmayalım, bunu hep söylerler, ama ben sizi aldatamam. Silvan Barajı'nın daha projesi yok ki temelini atalım. Ben gelip de 'Atacağım' mı diyeyim. Bu sadece güzel bir palavra atmak olur, onu da ben yapamam. Şu anda Silvan ile ilgili kararı almak için
proje çalışmalarının yapılması, ardından uygulama ihalesinin kararını vermemiz gerekir ki bu rakamlar da ufak rakamlar değil.''

''NİYE İDEOLOJİK YAKLAŞIYORSUN?''

Bir işadamının ''Siz parayı bulursunuz'' demesi üzerine Erdoğan, ''Bizi tabu haline getirmeyin'' karşılığını verdi. Erdoğan daha sonra duble yol çalışmaları hakkında da bilgi verdiği konuşmasında, Dicle Üniversitesi'nin öğrenci kapasitesinin artırılması talepleri üzerine şunları söyledi:

''Bu konu bizimle alakalı bir konu değil. Bu konu tamamiyle bir YÖK meselesidir. Üniversitenin kendi yönetimi kararını alacak, eğer fakülte kuracaksa bunun kararını aldıktan sonra YÖK'e gidecek. YÖK'ten sonra bize gelecek, iş bize geldikten sonra kolay. Çünkü biz bu noktadaki sıkıntıyı biliyoruz. Niye, 10 öğrenciden bir tanesi üniversiteye giden bir ülkede siyasetçi kalkıp bunun iki, üç olmasını istemez mi? Ama karşımızda öyle bir yapı var ki bu yapı diyor ki 'Bize para verin, biz de kaliteyi yükseltelim.' Sen kaliteyi yükseltmeyi şu
andaki imkanlarla rahatlıkla yapabilirsin. Öğretim üyesi noktasında ise elindeki öğretim üyesini tutamıyorsun. Önce buna bak. Niye ideolojik yaklaşıyorsun? İdeolojik yaklaştığın sürece burada öğretim üyesi kalmaz. Gelip, 'Ben fakülte kurmak istiyorum' diye müracaat edenler oluyor, bunlara bakmıyorsun. Nereden geldiğine, kiminle geldiğine bakıyorsun. Nereden geldiğine, kiminle geldiğine baktığın sürece elindeki pozitiflik ortadan kalkar. Bunu böyle bilin.''

''TERÖRÜ DEMOKRASİYLE ÇÖZME GAYRETİ''


Diyarbakır'ın içme suyu sorununa da değinen Erdoğan, yıl sonuna kadar bunun da çözüleceği müjdesini verdi. Başbakan Erdoğan, bölgeye doktor, öğretmen gibi elemanları göndermede sıkıntı çekildiğini ifade ederek, bu yönde devletin teşvik edici adımlar atmasına karşın bu kişilerin bölgeyi tercih etmediğini söyledi. İşadamlarına ''Onun için terörü hep beraber yenmemiz lazım'' diye seslenen Erdoğan, terörü demokrasiyle çözme gayreti içinde olmaları gerektiğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, basının da terörle mücadelede kendilerine yardımcısı olması gerektiğini ifade ederek, ''Bazı olayları çarşaf çarşaf yayınlamak bize bir şey kazandırmaz, tam aksine kaybettirir'' dedi.

Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili sorunların da en kısa sürede aşılacağını bildiren Başbakan Erdoğan, işadamlarından bölgeye yatırım yapmalarını istedi ve sözlerini ''İşadamlarımız kılıçlarını bilesinler'' diyerek tamamladı.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Başbakan 'Demokratikleşme manifestosunu' açıklayacak
 Hekim sayısı arttırılmalı
 Erdoğan'ı bekleyen Diyarbakır
 Şehit yakınları da mesajdan umutlu
 Diyalog, sevgi ve merhamet
 'Kürt sorunu' sözü AK Parti'li milliyetçileri rahatsız etti
 Baykal: Demokrasi ile olmaz
 Ağar: Reformlar sürmeli
 Kan davalı başkanlar Erdoğan'ın hatırına bugün barışacaklar
YAVUZ DONAT
Topyekûn mücadele
Adalet Bakanı Cemil Çiçek "Devlet...
En zor kararla gelen mutluluk
İkiz bekleyen çift birini yaşatmak için diğer bebeğin ölümüne razı...
Ciner Grubu'ndan ilköğretim okulu
Silopi'nin Beşiktaş Köyü'nde yaptırılan 5 derslikli okul, Vali...
'İsrail gemilerini vurmayı planladık'
'İsrail gemilerini vurmayı planladık'
El Kaide yöneticisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Suriyeli Luai Sakra,...
Yaşayan tarih yıkılıyor mu?..
Yaşayan tarih yıkılıyor mu?..
Turizm Bakanı Koç'un, İstanbul'un kültür ve sanat merkezlerinden...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu