kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'İsrail gemilerini vurmayı planladık'
İsrail hükümeti seyahat uyarısını geri aldı
El Kaide Irak'ın Ankara Büyükelçiliği'nde mi?..
Emniyet'in yalanlamasına tepki
Çakal Carlos da onu istemişti

Bombacı kafeste

El Kaide bombacısı Sakra nezarethane camına çıktı; her şeyi anlattı: Bir tonluk bomba ile saldıracaktım....

HEDEF İSRAİLLİLER'Dİ
Suriyeli terörist Sakra, dün mahkemeye çıkarıldı. "El bombacı" camdan bağıra bağıra gazetecilere demeç verdi. "Denizde İsrail turist gemisini vuracaktık. Türkler bu saldırıdan hiç zarar görmeyecekti. Sadece İsrailliler ölecekti... Eylemi cuma bugün) yapacaktım" dedi...

SAVCIYA KONUŞMADI
Sakra, Felluce'de misyonerlik faaliyeti yürüten hahamlara tepki olarak eylem yaptığını savundu... Örgüt bağlantısını ise reddetti. Camdan konuşan Sakra, savcı karşısında susma hakkını kullandı. Tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne götürüldü.

'Türkiye ile ilgisi yok!'
Sakra'nın avukatı Osman Karahan "Müvekkilim eylemi uluslararası sularda yapacaktı. Bu olayda Türkiye ile ilgili bir şey yok" dedi. Sakra'nın eylemleri kabul ettiğinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu: "Bir kişinin bir fiili kabul etmesiyle, eylemi kabul etmesi arasında fark vardır..."


'İsrail gemilerini vurmayı planladık'

El Kaide yöneticisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Suriyeli Luai Sakra, adliyeye götürülüşünde "İsrail gemilerini vuracaktık" diye bağırdı Sakra, adliyede konulduğu nezarethanenin camından da dışarıya bağırmaya devam etti: "Arkadaşlarım yarım kalan işi tamamlar".

Antalya'da İsrail turist gemisine bomba yüklü yatla saldırı hazırlığı yaptıkları iddia edilen Suriyeli Luai Sakra, "terör örgütü üyeliği" iddiasıyla dün çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. El Kaide'nin üst düzey yöneticisi ve Zerkavi'nin yardımcısı olduğu öne sürülen Sakra, İstanbul Adliyesi'nin Beşiktaş'taki binasının bahçesinde ve doktor kontrolüne götürülüşü sırasında gazetecilere, "Denizde İsrail gemilerini vuracaktık. Eylemi cuma günü yapacaktım. Türk siviller zarar görmeyecekti, sadece İsrailliler'i vuracaktık. Türkiye ve Müslümanlar ile bir sorunumuz yok. Allahuekber!.." diye bağırdı. 2003'te İstanbul'da HSBC Bankası Genel Müdürlüğü ve İngiliz Konsolosluğu'na düzenlenen bombalı saldırılara ilişkin sürdürülen operasyonlar kapsamında, 6 Ağustos'ta Diyarbakır'da gözaltına alınan Luai Sakra'nın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki işlemleri tamamlandı. Sakra dün sabah saat 08.30'da yoğun güvenlik önlemleri altında Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

'10 ABD ASKERİ ÖLDÜRDÜM'
Bu ayın başında Suriye üzerinden karayoluyla Türkiye'ye giriş yaptığı belirlenen ve Antalya Konyaaltı'nda yakalanan Sakra, adliyeye getirildikten sonra nezarethaneye alındı. Luai Sakra, burada tutulduğu sırada da bahçeye bakan küçük pencereden dışarıya doğru bağırmaya devam etti. Sakra, "Arkadaşlarım İsrail gemilerini vuracaktı. Pişman değilim... Ben istişare eylemi yapacaktım. Alanya'ya gelen gemilere eylem yapacaktık. İsrail gemilerini vuracaktık. 1 tonluk bomba hazırlamıştım" dedi. Sakra, gübre formülü bombayı da kendisinin imal ettiğini öne sürdü. Türkiye'ye yardımcısı ve adamlarıyla birlikte girdiğini söyleyen Sakra, "Benim vasıflarıma sahip arkadaşlarım yarım kalan işleri tamamlar. İsrail karasularında eylem yapacağız"dedi. Bu sırada polisler Sakra'yı pencereden aşağı indirdi. Adliye koridorlarında da eylemlerine devam eden Sakra, "Felluce'de kendi elimle 10 Amerikan askeri öldürdüm. Yaşasın İslam" diye bağırdı. Sakra, savcı Zekeriya Öz'e ifade verdi. Luai Sakra doktor kontrolüne giriş ve çıkışlarında da bağırmaya devam etti.

'SUSMA HAKKI'NI KULLANDI
Adliye bahçesine her çıkarılışında basın mensuplarını görür görmez çeşitli iddialarda bulunan Luai Sakra, yanında avukatları Osman Karahan ve İlhami Sayan bulunduğu halde savcı karşısında susma hakkını kullandı. Bunun üzerine Sakra, ifadesi alınmadan, Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tutuklanması istemiyle sevk edildi. Mahkeme, Luai Sakra'yı 'terör örgütü üyesi olmak' iddiasıyla tutukladı. Kararının ardından Sakra, Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi. Sakra, polis aracına bindirilirken Felluce'de İsrailli hahamların, 'Müslümanları öldüren cennete gider' yönünde propaganda yaptığını bu yüzden bireysel olarak eylem yaptığını söyledi. Öte yandan Suriye sınırında ele geçirilen ve örgütün kuryesi olduğu öne sürülen Hamed Obysi'nin de polise 500 YTL rüşvet teklif etmesi nedeniyle şüphe çektiği öğrenildi.

TUFAN'A YERLEŞTİRECEKTİ
Sakra'nın eylem için Antalya Limanı'na yakın bölgede bir daire ve 50 ila 150 bin dolar arasında satılan sürat teknelerinden satın aldığı ortaya çıktı. "Tufan" ismine tescil ettirilen teknenin 1 tona yakın bombayı taşıyabileceği belirtildi. Sakra'nın Konyaaltı'nda daire dışında Kemer ilçesinde de sahile yakın bir yerden villa kiraladığı öne sürüldü.

Semra PELEK - Ferit ZENGİN - MERKEZ / İSTANBUL


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Yaşayan tarih yıkılıyor mu?..
 Bebeklerin katili 'şartlar'
 700 milyon dolara 52 helikopter alınacak
 'Burada çok mutluyum'
 Muhtardan AK Parti'ye 'su bağışı'
 PTT'den adaklık bayrak hizmeti
 Kesilen kol için doktora ceza
 Profesörün korneası iki kişiye ışık oldu
 Gazioğlu için tören
 Sınırda kaçak operasyonu
 Kibrit kutularına A-1 patlayıcı
 Onlar Munzur'da gecelerin şafağı...
 Sağlık Bakanı: Meyvesini toplarız
YILMAZ ÖZDİL
Ev alma komşu al
"Komşuluk öldü" derdik.
ÖMER LÜTFİ METE
Bölücülüğe vaziyet etmek (II)
Kurum veya birey olarak...
FATİH ALTAYLI
Bu iş Kıbrıs'a dönmesin
Başbakan "Kronikleşmiş"...
ERDAL ŞAFAK
PKK'yı IRA gibi bitirmek
Başbakan Erdoğan'ın bugün...
Fransa, veto kıskacına aldı
Fransa, Türkiye konusunda Rumlar'a müzakereleri "veto edin" baskısı...
"İmajı çizilmesin" diye Blair'i reddetti
İngiltere Başbakanı Tony Blair'in ünlü İngiliz şarkıcıları konutunda...
Vaduz'un bittiği an
Vaduz'un bittiği an
Beşiktaş, UEFA Kupası 2. ön eleme turu ilk maçında Vaduz'u Okan'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu