kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Orgazm olamama artık tarihe karışıyor
Her türlü hastalık gibi bunun da tedavisi var!
Çevre koşulları cinsel isteği etkiliyor
Orgazm herkese göre değişir
Orgazm olmayı öğrenmek mümkün

Orgazm olamama artık tarihe karışıyor

Pek çok kadın orgazm olamıyor. Hatta olamamanın sıkıntısını bir kenara bırakın, bir de rol yapmak zorunda kalıyor. Artık bu önemli sorundan kurtulma zamanı...

Yaşamda kalabilmek yani ölmemek için doğuştan varolan bazı yeteneklerimiz ve hislerimiz vardır, bunlar sonradan öğrenilmez, değiştirilemez şeylerdir. Hayvanlarda bunlara "içgüdü" diyoruz, insanlardakine ise "dürtü" adını veriyoruz. Dürtüler bilinçaltından gelir. Çok kabaca bir örnek verirsek, yeni doğmuş bir bebeğin meme emmeyi bilmesi veya acıkınca ağlaması bir dürtüdür. Ve cinsellik de bir dürtüdür, hayatın ve de neslin devamını sağlamak için varolan bir dürtüdür. Ama cinsellik ikincil bir dürtüdür...

CİNSELLİK DE İHTİYAÇ
Birincil dürtüler kişinin o gün için yaşamda kalmasını sağlayan dürtülerdir ki; bunlar yemek, su içmek, uyumak gibi yapılması gereken, yapılmazsa kişinin hayatını kaybetmesine neden olacak dürtülerdir. Canlıların hayatta kalmaktan haz duyduklarını ve her şeyi bunun için yaptıklarını biliyoruz. Gerçek olan bir şey var, o da her canlının sonunda öleceği. Ama biz yaşamaktan, bu dünyada olmaktan mutluyuz ve daha uzun kalmak istiyoruz, bunun için ne yapabiliriz?

KİŞİYE GÖRE DEĞİŞİR
Yapabileceğiniz tek şey ama tek şey bir şeyler üretip sizden sonraya bırakmak. Bunun da en doğru, basit ve de tatminkâr yolu bedeninizden bir parça üretmek ve bunu sizden sonraya bırakmak, yani çocuk sahibi olmaktır. Sahip olunan çocukla, canlı bedeninden olan bir parçanın kendinden sonra da dünyada kalacağını bilir, bir huzur, mutluluk duyar ve de dürtülerini tatmin eder. Neden torunların şimdi insanın kendi çocuklarından daha fazla sevildiği hakkında bir fikriniz oluştu mu? Çünkü torun o kişinin kendinden sonra dünyada kalacak, ama kendi çocuğundan daha fazla dünyada kalacak parçasıdır, garantisidir. Bu yüzden insanlar kendi çocuklarını kendileri gibi görüp, yapamadıkları şeyleri onların üzerinden yaşamayı isterler ve kendi istediklerinin dışında hareket etmesinden mutlu olmazlar.Kabul edemedikleri şey çocuklarının da bir beyni ve de hisleri olduğudur, sorun da burada yaşanır. Cinsellik de dürtüdür, ikincil öneme sahip bir dürtüdür, amacı neslin devamını sağlamaktır. Peki neden cinsellik yaşarız?

Üremek için
Zevk için
İletişim, paylaşım
olduğu içinYapılması gerekli olduğuna
inandığımız bir şeydir, ne kadar çok sıklıkta yapılırsa o kadar iyi olduğu öğretilir veya öğrenilir. Bazen gelen maillerde veya telefonda sorulur, "Ben haftada şu kadar seks yapıyorum yeterli mi?" diye... Neden bana "Günde 3 veya 4 öğün yiyorum, yeterli mi?" diye sormuyorsunuz? Acıkınca yiyorsunuz, seks de acıkınca yapılır, sayısı standardı yoktur, bizse bazı tabularda sıkışıp sekse bazı gereklilikler yüklemişizdir.

CİNSEL ARZU NEDİR?
Cinsel arzu kişinin karşı cinsle ilişkiye girme arzusu olup, bedensel (hormonal) problemi olmayan herkeste mevcuttur. Ne zaman cinsel arzu duyarız sorusunu yukarıda anlattığımız konuların ışığında şöyle tanımlayalım isterseniz: Bedensel olarak yeterli olgunluğa erişmiş kadın veya erkek o gününü yaşamsal olarak garantiye aldığında cinsel arzu duyar. Cinsel arzu kavramı kişiden kişiye ve toplumdan topluma değişmekle beraber genel anlamda "bir eşle seks ilişkisine girmeyi istemek" olarak açıklanabilir.

ÇEVRE ETKİLİYOR
Ne kadar isteğin yeterli olduğu, ne kadarının az olduğu kadından kadına değişir. Bizim toplumumuzda kadınların istek ile ilgili sıkıntılarını çeşitli gruplarda incelemek gerçekçi ve faydalı olacaktır. Erkekler ve kadınlar kabaca aynı ölçüde cinsel istek duyarlar ama yetiştirilme şartları, içinde bulunulan koşullar, aile baskısı, ahlaki ve de dini etkiler kadınların bu isteklerini baskılamalarına, başka kanallara yönlendirmelerine veya gösterememelerine neden olur. Bu yüzden bu konuda rahat olan erkekler genelde cinsel ilişki arzusunu kadınlardan daha sık duyarlar. Bir kadın olarak eşinizin seksi sizden daha sık ve de daha fazla arzu etmesi, sizin seks isteği yönünden bir probleminiz olduğu anlamına gelmez.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Kendi Kendine Yetme Sanatı
 Damar İltihapları Kalp Krizini Tetikliyor
 Orgazm Olamama Artık Tarihe Karışıyor
 Doktora Danışmadan Tedaviye Karar Vermeyin
 Her Gün Nar Suyu İçin İlaca Elinizi Sürmeyin
 Sık Yapılan Hatalar:
 Sigara İyi Kolesterolü Düşüren En Önemli Faktörlerden Biri...
 Refleksolojiyle Ayaklarınızı Şımartın
 Gözünüzü Ekrana Bakarak Test Edin
 Gözle İlgili Bildikleriniz Yanlış Olabilir!
 Basit Bir Göz Muayenesiyle Her Hastalık Teşhis Edilebilir
 'tek Gözünde Kayma Olan Bebekleri Doktora Götürün
 Kataraktın İlaçla Tedavisi Yok, Tek Çözüm Ameliyat
 10 Dakika İçinde Gözlüksüz Hayat
Dondurmayı hangi çocuk sevmez...
Dondurmayı hangi çocuk sevmez...
Hemen her çocuğun severek yediği dondurma, bilindiğinin aksine hasta...
Kadınca itiraflar
Kadınca itiraflar
Beyler, işte size 'bir türlü çözemediğiniz' kadınlar hakkında...
Masal gibi düğün
Masal gibi düğün
Milli Takım Antrenörü Mehmet Özdilek'in düğünü; spor, sanat ve iş...
Kimi su gibi biliyor kimi ezbere okuyor
Kimi su gibi biliyor kimi ezbere okuyor
Popçuların bir kısmı lisede aldığı eğitimle, bazıları da özel ders...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.