kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Geretz: Tereddüt etmedim

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, Galatasaray'a gelişindeki en önemli etkenlerden birinin heyecan ihtiyacı olduğunu söyledi.

TRT televizyonunda yayınlanan Futbol Vizyon programına konuk olarak katılan Eric Gerets, Almanya'da çalıştırdığı Wolfsburg takımında değişen menajer sonrası sorunlar yaşamaya başladığını belirterek, ''Daha fazla o takımda görev yapamayacağım gözüküyordu. Ben de Galatasaray'dan gelen teklifi kabul ettim'' dedi.

Sarı-kırmızılı takıma gelirken hiçbir tereddüt yaşamadığını anlatan Gerets, ''Galatasaray'ı tanıyordum. Zaten Yunanistan veya Türkiye'de çalışmak kafamdaydı. Çünkü benim de bu heyecana ihtiyacım vardı. Bilhassa seyirci açısından. Onların
ne kadar ateşli olduğunu biliyordum. Türkiye'ye maç yapmaya gelirken de korkuyordum.

Seyircimizin ateşli halini görünce ne kadar doğru karar verdiğimi tekrar anladım'' diye konuştu.

'HAGİ'YLE GÖRÜŞMEDİM'

Gerets, Galatasaray'ın başına geldiğinde eski teknik direktör Gheorghe Hagi ile bir görüşmesinin olup olmadığının sorulması üzerine,''Ben Hagi'yle görüşmedim ama bana böyle bir teklifi oldu. Sormak istediğim bir şeyler olursa arayabileceğimi iletti. Eski takım arkadaşım Popescu'yla görüştüm ama sadece dostça fikir alışverişi yaptık'' derken, Rumen teknik adamdan nasıl bir takım devraldığıyla ilgi yöneltilen bir soruya ise, ''Galatasaray takımı geçen sezon da çok disiplinliydi ve kaliteli bir takımdı. Benden daha önceki meslektaşımı eleştirmemi beklemeyin. Bana kötü bir takım devrettiği imajını vermem kesinlikle mümkün değil'' cevabını verdi.

'ILIÇ'TEN BEKLENTİMİZ YÜKSEK'

Konyaspor karşısında attığı 2 golle takımını galibiyete taşıyan vetransferi konusundaki tereddütleri ortadan kaldıran Sasha Iliç'ten beklentilerinin yüksek olduğunu ifade eden Belçikalı teknik adam, ''Konyaspor maçında çok önemli goller attı. Ama daha iyi şeyler de yapması gerekiyor. Bekletilerimiz fazla. Forvet oyuncularımızla birbirlerine alışmaları gerekiyor. Bu konuda çalışmamız lazım. Iliç'inkalitesini önümüze koyduğumuzda, özellikle kaliteli forvetlerimiz olduğunu da düşünürsek, onun bu oyuncuları daha çok pozisyona sokmasını ve onlara ölü paslar atmasını bekliyoruz. Bu kapasitesi olanbir oyuncu'' şeklinde konuştu.

'OYUN KURUCU DEĞİL, SOL KANAT İHTİYACIMIZ VAR'

Eric Gerets, takımda oyun kurucu bir orta saha mı, yoksa bir sol kanat oyuncusuna mı ihtiyacı olduğu şeklinde yöneltilen bir soru üzerine, sözlerine şöyle devam etti:

''Oyun kurucu bir orta saha bize kesinlikle gerekmiyor. Zaten bir tane var ve ikincisi fazla olur. Bize sol kanat oyuncusu gerekiyor ve o oyuncu da kaliteli olmak zorunda. Mevkiinde tehlikeli pozisyonlar yaratabilecek kapasitede biri olmalı. En az Altan seviyesinde olmalı ki rekabete girebilsinler. Çünkü o da çok kaliteli bir futbolcu. Halenben o umudu taşıyorum. Belki bir transfer daha gerçekleşecektir. Transferi kapatmak gibi bir düşüncemiz olmadı. Eğer yapamazsak bu kadroyla devam edeceğiz.''

Kadrosunda son derece kaliteli futbolculara sahip olduğuna dikkat çeken Gerets, ''Tabii hedeflerimiz de yüksek. Ne kadar kaliteli futbolcu kadromuza katılırsa, şansımız o kadar artar'' dedi.

'LİSTEMDEKİ İLK İSİM INSUA'YDI'

Sezon öncesi Galatasaray'ın transer gündeminde birçok yıldız futbolcunun isminin geçtiğinin hatırlatılması üzerine sarı-kırmızılı teknik adam, ''Adı geçen isimler arasında tabii ilgilendiklerimiz vardı. Ama bu isimler kaliteli oyuncular ve birçok teklif alıyorlardı.Tercihlerini de başka takımlardan yana kullandılar. Benim listemin ilksırasında Arjantinli oyuncu Insua vardı. Ayrıca Pires için de iyi bir çalışma yapmıştım ama olmadı'' diye konuştu.

'HASAN ŞAŞ'LA ÇALIŞMAK ZEVK VERİCİ'

Eric Gerets, geride kalan iki sezonda pek varlık gösterememesine karşın bu sezon kendisiyle yeniden yükselişe geçen Hasan Şaş'a da övgüler yağdırdı.

Sözlerine esprili bir şekilde, ''İnşallah bizi izlemiyordur. Çünküçok fazla övmemeliyim'' diyerek başlayan Gerets, ''Zaten onu çok iyi bir futbolcu olarak hatırlıyorum. Sonra ne oldu bilmiyorum ama şimdikidurumundan memnunum. Zaten sevilecek bir futbolcu karakterine sahip. Onunla çok daha güzel günlerimiz olacağına eminim. Hasan'la çalışmak zevk verici. İyi olduğunda, disipline ve oyun felsefemize uyduğunda bize katkısını gösterdi'' şeklinde konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 F.Bahçe'ye 1 maç seyircisi oynama cezası
 Beşiktaş, Liechtenstein'a gitti
 Kamu elini çeksin
 Tarihi transfer
 Aranan kan
 Para out başarı in
 Aktuğ tedavi etti
 TFF ile F.Bahçe'nin zamanaşımı savaşı
 Dünyanın en hızlı kadını
 Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşmak istemem
 Yıldızlar'a dev tören
 Eşref Apak stilini arıyor
 Denizli alışamadı
 Rusya ringi süpürdü
 Alaçatı'da sörf şöleni
 Kerem de Beşiktaşlı
 Minderde üç altın
 Gülşah'ın yerine Hülya
 Vestel memnun oldu
 Skoko Ada yolunda
 Süper Lig Panaroması
 Okuyun oynayın kazanın!
 Pana kaybetmez
 Eski dostlar Dinamo'da
 Rapid çok şanslı!
 Anderlecht ağır basıyor
ÖMER ÜRÜNDÜL
G.Saray makine gibi
G.Saray ligin ilk maçında 3 puan...
MURAT DEMİRYAS
Eylül'de gel
Süper Lig'de yeni sezon "sıcak"...
'Bebek ölümleri salgın olabilir'
'Bebek ölümleri salgın olabilir'
Prof. Dr. Haluk Eraksoy'a göre, son aylarda yaşanan bebek ölümleri...
Yabancı özel okulların taban puanları belli oldu
Yabancı özel okulların taban puanları belli oldu
1-3 Mayıs arasında kayıt işlemleri tamamlanan özel okullarda...
Çocuklar sesine bayılacak
Çocuklar sesine bayılacak
Mankenlikten oyunculuğa terfi eden ABD'li güzel Josie Maran'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu