kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türkiye'de müzik battı yurtdışına gidiyorum
Türkiye'de müzik battı yurtdışına gidiyorum
Tarkan 60'ında dans edemeyecek
Kariyerim ömür boyu sürmeli

Türkiye'de müzik battı yurtdışına gidiyorum

Uzun zamandır kayıplarda olan şarkıcı Ege, 21 Eylül'de de Paris Olympia'da Gipsy Kings'in kurucusu Chico'nun yeni grubu Chico&Gypsies ile bir konser verecek. Yakın bir zamanda da Fransa'da 'Best of Ege' albümünü çıkaracak olan Ege, "Müzik sektörü battı, artık yurtdışında müzik yapacağım" dedi.

Son iki yıldır kayıplarda olan Ege, ortaya çıktı. 1995 yılında 'Senden Uzak' adlı ilk albümünden 2001'deki 'Sonsuza Kadar'a dek 5 albüm çıkaran ve bu sürede yaklaşık 500 konser veren Ege, meğer sadece Türkiye'de kayıpmış... Şarkıcı, yurtdışında son bir yılda; Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kendisine verdiği görev konserleriyle birlikte 30 konser vermiş. Peki Ege artık Türkiye'de neden konser veremiyor? Bu yaman çelişkinin nedenini Ege'ye sorduk...

KİMSENİN KAPISINA GİTMEM

* Son bir yılda yurtdışında 30 konser verdiniz ama Türkiye'de hiç! Bu çelişkinin nedeni nedir? Yoksa Türkiye'de yapacaklarınız mı bitti?
Hayır, Türkiye'de yapacaklarım neden bitsin? Türkiye'de konser vermememle ilgili benim yapabileceğim bir şey yok. Ben de gidip Rumeli'de Açıkhava'da konser vermek istiyorum ama olmuyor... Sorun değil, ben de hayranlarımla başka platformlarda buluşurum...

* Neden Rumeli'de veya Açıkhava'da konser veremiyorsunuz? 2000'den bu yana Türkiye'de konser organizasyonlarının şekilleri değişti. Belli organizatörler, belli sanatçılara konser verdiriyor. Ben gidip de kimsenin kapısını "Bana konser verdirin" diye çalmam. Çalışmak isteyen gelir, konser veririm.

BEN ÜRETMEYE GİDİYORUM

* Dinleyici kitlenizin kalmadığı düşünülüyor olabilir mi?
İki yıl önce çıkan 'Sonsuza Kadar' ve daha önceki albümlerimdeki şarkılar hâlâ radyolarda istek alıyor. Şarkıları istek alan bir sanatçının izleyici kitlesinin kalmadığını düşünmek doğru mu?

* "Türkiye'de yapacaklarım bitmedi" diyorsunuz ama yurtdışına yerleşeceksiniz... Ben zaten yılın 7 ayı yurtdışında yaşıyorum. Yurtdışında daha verimli olacağımı düşünüyorum. İşte size en gündemdeki örnek; Rumeli veya Açıkhava'da konser veremiyorum! Müzik sektörü battı. Bu şartlarda ben Türkiye'de nasıl kendimi ifade edebilirim...

* Savaşlarda savaşanlardan çok, kaçanlar ölür ama... Evet, doğru ama ben kaçmıyorum. Aksine savaşmaya gidiyorum. Hem de savaşmaya değecek, riske girecek bir savaşa gidiyorum. Gerilla taktiği bir savaştan meydan savaşına katılmaya gidiyorum. Bence meydan savaşlarında savaşmak daha onurlu. Ben üretmeye gidiyorum...

* Türkiye'de üretmenize neler engel oluyor? Benim üçüncü albümümün maliyeti 170 bin dolardı. Son albümümün ise 80 bin dolar. Bayramdan önce çıkaracağım albümün maliyeti ise sadece 40 bin dolar. Müzik ucuzladı. Ucuz işler beni tatmin etmiyor.

DÜNYA DEVLERİNİ KAÇIRDIK!

* Albümünüzün maliyeti ucuzlayınca, sizin besteleriniz kalitesiz mi oluyor?
Benim bestelerim aynı. Fakat, eskiden bir aranjör 10 bin dolara iş yaparken şimdi iki bin dolara yapıyor. İndirim yaptığından değil, mecbur kaldığı için. Adam işini, 10 bin dolar kazanırken yaptığı gibi yapmıyor. Bu durumda bestelerim hak ettikleri itinayı görmüyorlar ve iş ucuzluyor.

* Sizce sorun ne? Yılda 110 milyon albüm satıyorduk, dünyanın müzik devleri de bu büyük pastadan pay almak için geldiler. Sonra bunları suistimal ettik, adamlar da gitti. Şimdi yılda üç buçuk milyon albüm satıyoruz. Müzik sektörü yüzde 97 daralmışken, ben konser veremezken neden burada durayım?

* Müzik devleri sizce nasıl suistimal edildi? Çankaya'nın çıplağına, Kumkapı'nın katiline, mankene, dansöze albüm yapıldı. Adamlar şaştı yaptıklarımıza. Müzik sektörünün batacağını gördüler ve resmen kaçtılar. Korsan ve MP3'ler de etkili ama sektörü biraz da kendimiz batırdık.

MEHMET ÇALIŞKAN - MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Bitirmeseydim 'aptal' derlerdi
 Emniyet'ten ders aldı
 İzmir'in üzüm bağlarında geçen bir aşk hikâyesi
 Yatak odasıyla ilgili her şey bu sitede
 Korunmasız sekse hayır: Keyfiniz zehre dönüşmesin
 Nasıl kaybedersiniz?
 Terapist kayıtları sırrı çözecek mi?
 'Baba' karakteri zirveyi çok sevdi
 Ayakkabı delisi Vali!
 Evini satıyor
 Yeni aşk arıyor
 42. Troia Uluslararası Festivali bugün başlıyor
HAKAN & UTKU
Tarihten bir yaprak
- Hünkarım Haliç'i zincirlerle...
AYŞE TÜTER
Fırfır poğaça
Fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayın.
Her gün nar suyu için ilaca elinizi sürmeyin
Her gün nar suyu için ilaca elinizi sürmeyin
Kolesterol yüksekliği, enfarktüsten inmeye dek birçok ciddi sağlık...
Sıkıldıkça yaptırıyor!
Sıkıldıkça yaptırıyor!
Ülkemizin estetik harikası kadınlarından biri olan Hande...
Bir acayip dedikodu!
Bir acayip dedikodu!
Sosyetiklerin randevu alabilmek için aylarca peşinden koştuğu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.