kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan, Diyarbakır yolcusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Ağustos Cuma günü Diyarbakır'a giderek bazı etkinliklerde bulunacak.

Başbakanlık Sözcüsü Mehmet Akif Beki, Başbakanlık'ta yaptığı toplantıda, Erdoğan'ın, haftalık temasları hakkında bilgi verdi.Beki'nin verdiği bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, ''terörle mücadele konusundaki görüşlerini almak üzere bir grup aydınla'' Çarşamba günü bir araya gelecek.

Bir süre önce bildiri yayınlayan ve terör örgütü PKK'ya 'Silah bırakma' çağrısı yapan Gencay Gürsoy başkanlığındaki heyet ile yapılacak görüşmede, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı AbdullahGül, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, TBMM İnsan Hakları Komisyonu
Başkanı Mehmet Elkatmış, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Vahit Bıçakve Erdoğan'ın danışmanları da hazır bulunacak.Görüşmeye yönelik bilgi veren Sözcü Beki, randevu talebinin heyetten geldiğini, Başbakan Erdoğan'ın talebi üzerine aydınlar heyetinin 6 kişiden 12'ye çıkarıldığını söyledi.

Beki, toplantıda Başbakan Erdoğan'ın aydınların terörle mücadele konusundaki görüşlerini dinleyeceğini belirterek, ''Sayın Başbakan terörle mücadele konusunda ortak toplumsal iradenin oluşturulması gereğine inanıyor. Terörün toplumsal zemininin ve dayanaklarının ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyor'' dedi.

DİYARBAKIR GEZİSİ


Beki, Başbakan Erdoğan'ın, Cuma günü yapacağı Diyarbakır ziyaretinde, bölgenin sosyo-ekonomik gelişmesine yönelik atılacak adımları anlatacağını ifade etti.

Duble yol temeli ile TOKİ tarafından yapılan toplu konutların anahtar teslim törenlerine katılacak Erdoğan, temasları çerçevesinde ayrıca bölgenin önde gelen işadamlarıyla bir araya gelecek.Beki, Erdoğan'ın, toplantıda 'Terörün ortadan kaldırılması için bölgenin sosyo-ekonomik düzeyinin artırılması gerektiği, bu nedenle bölgede yatırım yapılması gerektiğine dikkati çekeceğini belirterek, işadamlarını yatırım yapmaya teşvik edeceğini söyledi.

Beki, Erdoğan'ın, Diyarbakır'a gerçekleştireceği günübirlik ziyaret kapsamında daha önce temelini attığı toplu konutların açılışını yapacağını ve konutların açılış töreninde bölge halkına yönelik ''önemli mesajlar vereceğini'' bildirdi.Ziyaretin büyük önem taşıdığını vurgulayan Beki, Erdoğan'ın ziyareti sırasında yeni bir ekonomik ve demokratik açılım paketi açıklayacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

''Yeni bir paket açıklanmayacak. Ancak sosyo-ekonomik tedbirler konusunda atılacak adımlar değerlendirilecek. Söylenildiği gibi geniş kapsamlı ve büyük bir paket değil. Zaten böyle bir şey kabul edilebilir değil. Böyle bir şey son 2.5 yılda hükümetin yaptıklarını yok saymak anlamına gelir. Bugüne kadar yapılanlar yeterli değil, ancak bu adımlar devam edecektir.

Bölgelerarası dengesizliğin giderilmesi için sayın Başbakan'ın bölgeye ilgisi devam edecektir. Sayın Başbakanımız teröre karşı askerimücadelenin sürdürülmesine inanıyor, ancak terörün toplumsal zeminininve dayanağının ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyor.''Son 2.5 yılda bölgede, 980 kilometre duble yol yapıldığını hatırlatan Beki, çıkarılan Teşvik Yasası'nın da bu çerçevede çok önemli olduğunu ifade etti.

Beki, Başbakan Erdoğan'ın 'bölgeye yatırımların teşvik edilmesi' konusuna büyük önem verdiğini de dile getirerek, yeni yatırımlarla yeni istihdam alanlarının yaratılacağını bildirdi. Beki, ''Yeni yatırımların gerçekleştirilmesiyle birlikte aş iş bekleyen insanlar terörün pençesinden kurtarılacaktır. Bunun için sayın Başbakanımız hem mesaj verecek hem de gereken yapılacaktır'' dedi.Akif Beki, ayrıca, terör örgütü ile bölge insanının birbirinden mutlak suretle ayrıştırılması gerektiğini de ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın 'dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun' bütün bölge insanının kucaklanması görüşünü savunduğunu dile getiren Başbakanlık Sözcüsü Beki, hükümetin terörle mücadeleyi azim ve kararlılıkla sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Her türlü tedbiri almakta kararlıyız"
 CHP'den hükümete terör uyarısı
 ABD heyeti KKTC'ye geliyor
 Ağırımıza gidiyor biz vampir miyiz
 Diyarbakır dersine çalışıyor
 CHP Kongresi'nde kavga: 1'i milletvekili 8 kişi yaralı
 Ağar iktidara yüklendi
 Erdoğan'dan destek istediler
YAVUZ DONAT
Başlarken
Kimi gün Demirel'le "iç politikayı"...
Durumumuz tam 'rapor'luk
Çevre Orman İl Müdürlüğü, kirlilik ve tahribattan en çok etkilenen...
Gurbetçilere özel hırsızlık şebekesi
Gurbetçileri havaalanından eve kadar takip eden çocuk çetesi yardım...
CHP ülkeyi doğru yorumluyor ama anlatamıyor
CHP ülkeyi doğru yorumluyor ama anlatamıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "CHP'nin barajın...
'Silahşörler' kenti Ankara
'Silahşörler' kenti Ankara
Türkiye'de en çok ruhsatlı silah Ankara'da bulunuyor İkinci sırada...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu