kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türk kültürünü korumak...
Türk kültürünü korumak...

Her zaman, bir ülkenin kimliğini belirlemesinin, bunu zaman içinde geliştirmesinin, kültürünü dünyaya tanıtmasının, o ülkenin her alanda kalkınması ve gelişmesi için önemli olduğuna inanmışımdır. Teknolojiden tasarıma, ekonomiden bilime kadar bir ülkenin yetiştirdiği, kendi kültürüyle donattığı beyinlerinin olması ve onları desteklemesi, o ülkenin dünya ülkeleri arasındaki konumu ve kendi içindeki gelişimi adına gerekli diye düşünüyorum. Ve bence daha da önemlisi, bu fikri devletin desteklemesinin yanında; milletinin de kendi kültürünü, bilim adamlarını, tasarımcılarını, sanatçılarını koruması, sahip çıkması, bu bilinçte yaşaması ve değerlendirmesidir. Günümüzde hepimiz, globelleşmenin bir sonucu olarak; "dünya insanları" olarak eğitiliyoruz, yaşıyoruz. Gücümüzün yettiği her şeyi satın alabiliyor, görebiliyor, tadabiliyor, dokunabiliyor, yaşayabiliyoruz. Her türlü farklı kültürlerden haberdar olabiliyoruz. Yaşadığımız çağ bir "alternatifler çağı". Bu açıdan çağımız insanlarının çok şanslı nesiller olduğunu düşünüyorum.

DÜNYAYA AÇILMAK
Ama bu alternatif(li) yaşamlar bir insandan başlayarak, yayılıp tüm bir toplumun kültürünün, kendi kimliğinin gelişmesini, kendi insanının ilerlemesini, üretmesini engelleyecek boyutlarda yaşanmamalı, algılanmamalı diye düşünüyorum. Bu hafta niye böyle bir konuya mı değiniyorum?... Ben bir moda tasarımcısıyım ve işimi her zaman, var olanı bir adım daha ileri götürmek, doğru adımlar atmak, ilk önce kendi kültürüm ve sınırlarım içinde en iyi noktaları hedefleyerek, zamanı geldiğinde bunu dünyaya açabilmek, tanıtabilmek duygusuyla yapıyorum. Ülkemizde, farklı sektörlerde işini bu doğrultuda; bu hedeflerle ve duygularla yapan insanların sayısının çok olduğunu biliyorum. Ve dileğim her zaman bu emeklerin, beyinlerin ve üretilen işlerin hak ettikleri noktaya gelmesi, korunması ve desteklenmesi olmuştur. Birçok insanımızın; Türkiye gibi kendini farklı alanlarda dünyaya açma girişimlerinde bulunan bir ülkenin, ilk önce kendi içinde sağlamlaşması ve dünyaya kendini tanıtması için kendi kültürünün sonuçlarını, insanının ürettiklerini, fikirlerini, işlerinin desteklemesi gerektiğinin bilincinde oluğunu biliyorum. Ama bunun sadece devletin desteği, bilinci ile olmadığını da hatırlatmak istiyorum...

ÜRETİM YAPANLAR..
Toplumuzun kendine ait olanı koruması ve saygı duymasının, bunun bilincinde yaşamasıyla gerçekleşeceğine inanıyorum. Türkiye'de ve dünyada farklı alanlarda üretim yapan her Türk vatandaşı, yaptığı iş ile beraber ülkesini ve kültürünü de temsil etmektir. Kültürümüzün tanıtılması, globelleşme aracılığıyla kolaylaşmış olsa da, korunmasının ve doğru tanıtılmasının ne kadar önemli olduğunu unutmamamız gerektiğini düşünüyorum. Sanatçılarımızın, tasarımcılarımızın, iş adamlarımızın ve üretken her Türk insanının işine bu bilinçle sarılmasını ve halkımızın da bu insanların başarısını değerlendirirken yaptıkları işlerle beraber, ülkelerine katkılarını ve kültürlerine sahip çıkışlarını da göz önünde bulundurmalarını diliyorum. Devletin desteği, uluslararası platformda bize bir alan açıyor, bir güç veriyor olsa da; halkın desteğini almadan bu alanın değerlendirilebileceğini ve bu gücün doğru kullanılabileceğini pek düşünmüyorum. Türk kültürünü korumak ve yaşatmak, her Türk vatandaşının birincil görevidir. Kültürümüzü dünyaya sunan ve tanıtan insanlar da bu bilince sahip olmalı ve arkalarındaki halkın desteğini doğru kullanmalıdır. İşini bu bilinçle yapan her Türk vatandaşını kutluyor ve bu bilinçle üretken beyinlerimizi destekleyen halkımıza teşekkür ediyorum..

Dilek Hanif

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Aya İrini'de dostluk müziği yankılandı
 Başarısız olursa sinemayı bırakacak
 Hikaye kitabı çıkarıyor
 Kara Murat 'nevet' dedi
 Tutku: Babam beni reddetmedi
 Yıldızlar geçidi devam edecek
 Klibi yasaklanan şarkılar 'hit' oluyor
 Ayyıldız'ın ışığı üzerinizde...
 Tanınmamak için taktılar, moda oldu
 Hayaller gerçeğe dönüşüyor
 Sunset'ten outlet mağazada defile
 İlk gece korkusunu aşmanın tek yolu "konuşmak"
 Tehlikeli ilişkiler
 Diaz'ın 'jöleli' saçı komiklikte birinci
 Yeni neslin en güçlü starları
 Kadınları uyandırdı
 Başı yine dertte
 Theron evleniyor
AYŞE ÖZYILMAZEL
Yalın Rumeli'de protokol nerede?
Yalın'ın Rumeli...
HAKAN & UTKU
Alex'in saçları niye kontrolsüz uzuyor?
TEORİ 1:...
AYŞE TÜTER
Mutfakta Lezzet Güneşi
Meksika poğaçası
(15...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
Çocuklara para nasıl öğretilir?
Şimdiki çocuklar harika.
Sigara iyi kolesterolü düşüren en önemli faktörlerden biri...
Sigara iyi kolesterolü düşüren en önemli faktörlerden biri...
Kolesterol oranlarınız size dünyanın en karışık matematik problemi...
Hülya'ya çocuk aranıyor
Hülya'ya çocuk aranıyor
Sınav stresini konu alacak 'Sınavdan Sonra' filmi için, Hülya...
Hintli Ersoy alışverişte
Hintli Ersoy alışverişte
Yanındaki yardımcılarıyla alışveriş yapan Türk sanat müziğinin güçlü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.