kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
VIP konuklar imambayıldı yiyecek
VIP konuklar imambayıldı yiyecek
Müşterileri arasında starlar da var

Formula 1'in mönüsü bir Türk'e emanet

17 ülkenin yarışlarında catering hizmeti veren Atilla Doğudan, İstanbul'da 7 bin ünlü konuğu ağırlamaya hazırlanıyor.

Avusturya'dan 15 TIR'la 50 bin tabak, 30 bin bardak, 60 bin çatal-bıçak getirilecek.
Mönüde imambayıldı, kebap çeşitleri, pide ve sütlü tatlılar var. Son ikram ise Türk kahvesi.



VIP konuklar imambayıldı yiyecek

Formula 1'e davetli ünlü isimlerin mönüsünü 'Avusturya'da yaşayan bir Türk' Atilla Doğudan hazırlıyor. Doğudan ve ekibi, dünyadaki çoğu yarışın catering sorumlusu.

19-20-21 Ağustos tarihlerinde İstanbul'da ilk kez yapılacak Formula 1 yarışında yurtdışından gelecek 4 bin, Türkiye'den katılacak 3 bin VIP davetliye catering hizmetini Do&Co adlı Avusturyalı bir şirket verecek. Dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılan 19 yarıştan 17'sinin ikram servisini yapan bu şirketin sahibi bir Türk. 1992 yılından beri Formula 1 yarışlarını izleyen VIP davetlileri doyuran Atilla Doğudan adlı bu Türk, ilk kez kendi ülkesinde, hatta doğduğu şehirde bu işi yapmanın mutluluğu ve heyecanını yaşıyor. Atilla Doğudan ve ekibi, 15 tırla getirilen malzemeleri İstanbul Park'taki padok bölümünde mutfak çadırı kuracak ve 500 çalışanıyla üç gün boyunca sabah 09.00'dan akşam 18.00'e kadar ikram hizmeti verecek. Krallar, devlet adamları, başbakanlar, işadamları, sporcular, sanatçılar ve dünya jet sosyetesinden oluşan 7 bin VIP davetli için hazırlanacak yemeklerin yarısı Türk mutfağından olacak. Bunların içinde zeytinyağlılar, kebaplar, hamur tatlıları ağırlıkta. En iddialı yemek ise yoğurtlu kebap ile patlıcan tava...

TESADÜFLE GELEN ŞANS
Atilla Doğudan, Formula 1 ile çalışmaya 1992 yılına tesadüf sonucu başlamış. O yıl Macaristan'da yapılan yarışlarda ikram hizmetini verecek olan şirket yarışa bir hafta kala fiyatını iki katına çıkarmış. Organizasyon yetkilileri de başka bir şirket arayışına girmiş. Yarışın yapılacağı Budapeşte'de bu işi yapacak başka şirket bulunamamış. Haritaya bakmışlar en yakın yer 200 kilometre yakındaki Viyana. Tesadüfen sordukları biri Atilla Doğudan'ın adını vermiş. Sonrasını Atilla Bey şöyle anlatıyor; "Bana 'yapar mısınız?' dediler. Tabii ki hemen 'evet' dedim. Böyle bir şans insanın ayağına bir defa gelir ve bu işte "hayır" demek yoktur. Bütün imkanlarımızı kullanıp o yarışa gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Yarış o yılın en iyi yarışı seçildi. Bir sonraki yıl bana iki yarış daha verdiler. O yarışlarda da tam not aldık. Şimdi dünyadaki toplam 19 yarıştan 17'sinin ikram işini biz yapıyoruz. Sadece Brezilya ve Avustralya'da biz yapmıyoruz, onun sebebi de, kontratlarının devam ediyor olması." Atilla Doğudan, 13 yılı aşkın süredir Formula 1 yarışlarında ikram hizmeti vermesine rağmen, İstanbul'daki yarış için ayrı bir heyecan ve mutluluk yaşıyor. Çünkü ilk kez kendi ülkesinde ve doğduğu şehirde Formula 1 yarışı yapılacak. "Biz en yüksek kalitede hizmet verdiğimiz için bu kadar yıldır Formula 1 ile çalışıyoruz ama İstanbul'daki yarışta en mükemmelini yapmak için günlerdir hazırlanıyorum. Burada Türkler'in misafirperverliğini ve Türk yemeklerini en iyi şekilde göstermemiz gerek. Buradan insanlar mutlu bir şekilde ayrılmalı. İstanbul çok güzel bir şehir, pist ve tesisler çok güzel, ikram da çok güzel olursa İstanbul yarışı unutulmaz olur" diyen Doğudan, son bir aydır bu yarış için hazırlanıyor.

MUTFAK ÇADIRDA
Doğudan, ön hazırlıkların bitmek üzere olduğunu asıl çalışmanın yarıştan bir hafta önce başlayacağını söylüyor; "Avusturya'dan 15 tır İstanbul'a malzeme taşıyacak. 50 bin tabak, 30 bin bardak, 60 bin çatal-bıçak getireceğiz. Tırlar 15 Ağustos'ta İstanbul'da olacak. Bu malzemelerle İstanbul Park'ta, padok denilen tesisin avlusunda mutfak çadırı kuracağız. Çadırdaki mutfak, 7 bin kişiye hizmet verebilecek, tam donanımlı bir mutfak olacak. Ertesi gün alışveriş takımı İstanbul'dan yemek malzemelerini alacak. Örneğin 1.5 ton bonfile, 1.8 ton taze balık, 4 ton sebze, 200 litre zeytinyağı alacağız. Bunun gibi bütün malzemeler İstanbul'dan alınacak. Toplam 500 kişi çalışacak, çalışanların yarısı Türk olacak." Doğudan ve ekibinin görücüye çıkması 19 Haziran sabah saat 09.00'da olacak. Çünkü o gün yarışlar başlacak ve davetliler gelecek. Doğudan, üç gün boyunca akışın nasıl devam edeceğini şöyle özetliyor: "Biz sabah 09.00'dan itibaren servise hazır olacağız ve akşam 18.00'e kadar ikramımız devam edecek. Üç gün boyunca aynı saatler arasında davetlilere hizmet vereceğiz." Üç gün boyunca 7 bin kişiye ikram hizmeti verilecek olmasına rağmen hiçbir yemeğin önceden pişirilmeyeceğini orada anında yapılacağını öğreniyoruz. Örneğin pastalar günlük olarak yapılacakmış. Et ve balık orada anında ızgarada misafirlerin gözü önünde pişirilip servis edilecekmiş. Gelelim, yarışları izlemek için İstanbul Park'a akın edecek dünyanın ve Türkiye'nin en önemli insanlarının neler yiyeceğine... Atilla Doğudan, çok geniş seçeneğin bulunacağı ama yarısından fazlasının Türk mutfağından oluşacak bir mönü hazırladığını söylüyor. "Et, balık, pasta büfeleri olacak. Asya mutfağından da yiyecekler olacak ama asıl ağırlık Türk mutfağında olacak. Bir kere imambayıldısından kerevizine kadar birçok zeytinyağlı yemeğimizi servis edeceğiz. Yoğurtlu kebap, patlıcan tava, Adana gibi et yemeği ve kebaplarımız et büfelerini süsleyecek. Hamur ve sütlü tatlılarımız tatlı büfesini zenginleştirecek. Kebaplarımızı şov yaparak herkesin gözü önünde hazırlayacağız. Yine herkesin gözü önünde pideler, ekmekler yapacağız. Ve hikayesini anlatacağız. Arkasından da Türk kahvesi ikram edeceğiz. Amacım yurtdışından gelecek olan 4 bin çok önemli misafire Türk mutfağını göstermek." Doğudan, Türk mutfağından bazı lezzetlere, diğer yarışlarda da yer veriyormuş. Çok zengin ve çok lezzetli yemeklerimiz oldluğunu belirten Doğudan, şirketinde çalışan 150 aşçıdan yarısının Türk olduğunu söylüyor ve "Akdeniz mutfağını Türk aşçılar kadar iyi yapan yok" diyor.

İSTANBUL'A DÖNÜYOR
VIP salonlarındaki yemek masalarının süslemesi ve ambiansı oluşturma işi de Do&Co'ya ait. Atilla Doğudan , o yüzden yaptığı işi karın doyurmak değil eğlendirmek olarak görüyor; "Ambians, süsleme, şov, yemek ve içecek. İşte bunlar biraraya geldliğinde insanları eğlendirecek bir iş yapmış oluyorsunuz." Atilla Doğudan, 7 bin kişiye aynı anda hizmet vermenin çok zor, çok bilgi ve tecrübe gerektiren bir iş olduğunu belirtiyor. Kendilerinin 100 bin kişiye aynı anda ikram hizmeti verebilecek kapasitede olduğunu belirterek de şirketinin büyüklüğünü vurguluyor. Çocukluğundan beri Avusturya'da yaşayan, orada dünya çapında bir şirket yaratan Atilla Doğan, Türkiye'ye dönme hazırlıkları yapıyor; "45 yaşındayım, insan yaşlandıkça memleketine daha çok hasret duyuyor. Do&Co İstanbul şirketini kurdum. Bu şirketin ilk işi de İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi Finali'ydi. Şimdi de ikinci işimizi yapıyoruz. 40 yıllık bir müessese olan Kervansaray'ı eylül ayında bambaşka bir konseptle İstanbulluların hizmetine açacağım. Burada da, doğumgünü, düğün, davet, toplantısı ve benzeri aktivitelerin organizasyonunu yapacağız.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Son padişahın son sadrazamı
 Murdoch hayattayken varisleri birbirine girdi
 İştahı imparatorluk ölçeğinde
 Bir Patricia Cornwell klasiği
 Tom dünyanın en harika erkeği
 Entelektüel Elit'in Elit kahvesi
 Bütün yollar İzmir'e çıktı
 Her yaşta öğrenmesi en kolay dil Türkçe
 Beşiktaşlılar trafiğe girmeden sahile inecek
 Dersimiz 'Nasıl kondom takılır?'
 Pizza kraliçesi yeni tariflerle geldi
 Osmanlı'nın şehri yeganesi İstanbul
 Efsane yaratan Türk bürokratlar
 Yazarların 3. Dünya Savaşı
 Dünya turizminin gözdeleri Roma, Floransa, İstanbul!
 Bir tuğla da siz koyun
 Çocukluktan kadınlığa geçen kayıp kuşak
 Çeşme'nin fiyatları Mikonos'u solladı
 Ev hapsi biter bitmez servetini katlayacak
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Ailesine düşkün diyorlar ama sevgilisine ne...
MEHMET ALTAN
Evrende kaç güneş var?
Bilim dallarının da kendi...
REFİK DURBAŞ
Adı Suha Arın soyadı belgesel
MTV Film Televizyon Video...
KAZIM KANAT
Başkandan Sezen'e jest!
Galiba 30 yıl geçti! Arkadaşım...
Ege adalarında güneşe doğru bir yolculuk
Ege adalarında güneşe doğru bir yolculuk
Yunanlılar adalarını bir güneş imparatorluğunun mekanları haline...
Dört büyüklerin 'şık' rekabeti
Dört büyüklerin 'şık' rekabeti
Süper Lig'in büyük kulüpleri, taraftarın her türlü ihtiyacına yönelik...
Pirinç, yosun ve çiğ balık
İçinde hiç yağ olmayan ve bir lokmada yutulan suşi yaz için ideal bir tercih.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.