kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, Afganistan’dan dönen 1600 Türk askerini, üstü açık bir araba ile önlerinden geçerek selamladı.
Özkök'ten sitem
Askerin önerdiği yasa
Çiçek: İstenen yetki nedir bilmiyorum
Siyasiler ne dedi?
AB'ye uyum için terörle mücadelede neler değişti?

Acı günde yetki sitemi

PKK'nın bomba tuzağı Şemdinli'de beş askeri şehit etti... Genelkurmay Başkanı Org. Özkök sert çıktı: Kısıtlanmış yetkilere rağmen mücadelemiz sürecek.

Kuzey Irak'tan sızan PKK'lılar Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki jandarma tabur duvarı önüne bomba koydu... Dün sabaha karşı patlayan bomba üç uzman çavuş ile iki erimizi şehit etti. Kanlı saldırıdan altı saat sonra bir törende konuşan Org. Özkök teröre karşı "el ele cephe" istedi.

"BOMBALAMALAR EN AŞAĞILIK EYLEM TARZI"
Bombalı eylemleri "en aşağılık eylem tarzı" olarak niteleyen Org. Özkök, teröre karşı TSK'nın yetkilerinin kısıtlanmasından yakındı ve "Buna rağmen bölücü terör örgütüne karşı mücadelemiz özveriyle sürecektir" dedi.

TERÖRE KARŞI ASKERİN TALEBİ
Bir süre önce Org. Başbuğ teröre karşı askerin isteklerini şöyle sıralamıştı: "Yeni bir kurul, Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik, Batı ülkelerindeki gibi önlemler..."


Özkök'ten sitem

Genelkurmay Başkanı Org. Özkök, "TSK, bölücü terör örgütüne karşı mücadelesini kısıtlanmış yetkilerine rağmen özveriyle sürdürmektedir ve sürdürecektir" dedi.

Genelkurmay 2'inci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Başbakanlıkta "Terörle Mücadele Kurulu" oluşturulması önerisinin gerçekleşmemesi sonrası Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, ISAF görevini tamamlayan Türk birliğini karşılama töreninde sitemli konuştu. Terörle mücadelede TSK'nın yetkilerinin kısıtlı olduğuna vurgu yapan Org. Özkök, sivil-asker topyekün bir mücadele istedi. "Üzücü ve bir o kadar da düşündürücü terör eylemlerine" değinmek istediğini belirten Özkök, şöyle dedi: "Terörizm asrın en acımasız hastalığıdır. PKK terör örgütünün son zamanlarda gerek askeri, gerekse sivil tesis ve personele karşı uyguladığı bombalama eylemlerinin vahşet ve acımasızlığını hep birlikte üzüntüyle izlemekteyiz. Bombalama eylemleri; bomba patladığında kimin öleceğinin önceden kestirilemediği, sadece insanlığa karşı işlenen bir suçun vasıtası sayılması gereken en aşağılık eylem tarzıdır."

TSK'NIN YETKİSİ KISITLI
Genelkurmay Başkanı TSK'nın terörle mücadele yetkisinin "kısıtlı" olduğunu şu ifadelerle dile getirdi: "Türk Silahlı Kuvvetleri, halkı eski acılı günlere geri götürmeyi amaçlayan bölücü terör örgütüne karşı mücadelesini kısıtlanmış yetkilerine rağmen özveriyle sürdürmektedir ve sürdürmeye devam edecektir." Özkök, teröre karşı topyekün mücadele gerektiğini vurgulayarak "Bu mücadele, TSK ve diğer güvenlik kuvvetleri yanında, bütün halkımızın, yöneticilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının da iştirakiyle, topyekün bir tarzda yapıldığında daha etkileyici sonuçlar elde edilebilecektir" dedi. Özkök, Terör örgütlerinin en korktuğu şeyin, "toplumun kendilerinden başka tamamının el ele, gönül gönüle bir karşı cephe oluşturması" olduğunu söyledi. Özkök, TSK'nın Afganistan'daki harekatının bir dönüm noktası olduğunu da belirterek, ailelere "Yavrularınızla ne kadar övünseniz azdır" dedi, askerlere de şöyle seslendi: "Çok uluslu kuvvet oluşturulması, müşterek karargahlarda çalışma, lider ülke olarak stratejik intikal ve harekatın icrası gibi konularda çok önemli tecrübeler edindiniz. Bu tecrübeler kaybolmasın, aksine bu tecrübeler gelecekte icra edilecek benzer harekatların çok daha başarıyla icrası için zemin oluştursun. Unutmayınız ki TSK, terörizme karşı mücadeleyi sahip olduğu birikimle desteklemeye devam edecektir."

NE DEMEK İSTEDİ?
Orgeneral Özkök'ün açıklamasında geçen "kısıtlanmış yetkiye rağmen" sözleriyle neyi kastettiği ise tartışma konusu oldu. Genelkurmay Başkanlığı geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan'a 5 saat süren bir terör brifingi verdi. Ardından, YAŞ'ta 1'inci Ordu Komutanlığı'na atanan Genelkurmay 2'nci Başkanı Org. İlker Başbuğ, basın toplantısında Başbakanlığa bağlı "Terörle Mücadele Kurulu"nun oluşturulmasını önerdi. Ancak hükümet bu konuda yeni bir birim oluşturulmasına gerek olmadığına karar verdi. Org. Özkök'ün sitemli sözleri üzerine iktidar sözcüleri "Yetki kısıtlaması yok" derken, CHP yetkilileri "Sözler dikkate alınmalı" dediler. Milli Güvenlik Kurulu'nda 40 yıl başhukuk danışmanı olarak görev yapan emekli Mustafa Ağaoğlu da MGK pasifize edildiği için askerin terörle mücadelesini bugün sadece İç hizmet Kanunu'ndaki yetkilerle yapabildiğini savundu.

Engin DEMİRTAŞ / ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Can iki canını birden yitirdi...
 Arabuluculuk tartışması
 Er Kırandi'nin evinde horonlu, silahlı kutlama
 Tabura bomba tuzağı valiye suikast girişimi
 Erdoğan'ın tatil seçimi değişmedi
 Danıştay'dan sürat tutkunlarına müjde
 Mehmetçik vatanına gururlu döndü
 Şehit iki subayın cesetleri çıkarıldı
 Alkol alınan yerlerde sema gösterisi yasağı
 'Aşırıya kaçan yersiz ve gereksiz yorum'
YILMAZ ÖZDİL
Hayırlı işler
Benim ekonomiden anladığım şudur...
FATİH ALTAYLI
Herkesin kendini koruma hakkı var Türkiye'nin yok
Bölücü...
MEHMET ALTAN
Formula 1'in neden sponsoru yok?
Formula-1 yarış tarihi...
ERDAL ŞAFAK
Tehlikeli sessizlik
PKK mayınıyla şehit olan askerin...
Oyunun kuralı değişti
Bugüne kadar insan haklarının en büyük savunucusu olan İngiltere'nin...
En tatilci Başkan Bush, Koizumi ise 'atom karınca'
İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre en çok tatile çıkan...
Başlama duruşu!: 0-0
Başlama duruşu!: 0-0
2005-06 sezonunun açılış maçında gol sesi çıkmadı. Gençlerbirliği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu