kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kadınlar şefkat istiyor bulamayınca aldatıyor
Kadınlar şefkat istiyor bulamayınca aldatıyor
Tekeşli model yürümüyor

Kadın heyecan için aldatmaz

Eşlerini aldatan kadınlarla ilgili haberler gazete manşetlerinden düşmüyor. Uzmanlara göre kadın en çok kocasından ilgi görmediğinde aldatıyor.

Sosyetik güzelin ihaneti... Karısını eski ortağıyla yakaladı, tek celsede boşandı... Aile dostlarıydı, eşini elinden aldı... Son günlerde bu tarz "aldatma" haberleri medyada sıkça yer buluyor, olayların kahramanları kısa bir süreliğine olsa da ortadan kaybolmayı tercih ediyor. Üstelik erkeklerin "aldatma" hikayelerinden çok kadınlarınki manşetlere çıkıyor. Uzmanlara sorduk; "Kadınlar neden aldatır?"

Psikiyatr Kerem Doksat:
Gelir düzeyi yüksek kadınlar daha kolay aldatıyor ve bu ortaya çıkmıyor.

Evlilik terapisti İlkim Öz:
Kadın intikam için de aldatabiliyor. Böyle tehlikeli bir yönleri var.

Psikiyatr Cem Mumcu:
Maddi ve manevi zarara uğramaktan korkuluyor. Etraf sahte evliliklerle dolu.



Kadınlar şefkat istiyor bulamayınca aldatıyor

Son yıllarda eşlerini aldatan kadınların haberleri gazete manşetlerinden inmiyor. Uzmanlara göre iki taraf da aldatıyor ama sebepler farklı; erkekler cinsellik, kadınlar ise sevgi arıyor.

Aldatmak, her kültürde farklı anlamlar içerse de tekeşli sistemin ve orta sınıf ahlakının geçerli olduğu toplumlarda affedilmesi zor bir 'ihanet' olarak kabul ediliyor. Tarihi, neredeyse insanlık kadar eskilere dayanıyor ve mağduru da rakam veremeyeceğimiz kadar çok.... Günümüzde ise eşlerin birbirini aldatmasının nedenleri kişiden kişiye değişiklik gösterdiği gibi nedense erkeklerin kadınlara oranla eşlerini daha çok aldattığı düşünülür. Orta sınıf ahlakının geçerli olduğu gruplarda erkeklerin aldatması kolaylıkla affedilir ancak kadının aldatması genellikle gazetelerin 3. sayfalarında acı haberlerlerle son bulur. Bu sistemde kadın cezalandırılır, erkekse affedilir! Ancak farklı örnekler de yok değil... Eşi tarafından yıllarca aldatıldığını hatta iki çocuğundan birisinin kendisinden olmadığını öğrenen D.E., eşine zarar vermek yerine hakkını mahkemede aramıştı. Sosyal ve ekonomik açıdan toplumun daha üst bir kesimini temsil eden tarafta da aldatma hikayeleri son zamanlarda medyayı oldukça meşgul ediyor. "Suşi skandalı" olarak günlerce konuşulan en 'yeni' aldatma hikayesinin başrol kahramanları ise iki erkek ve üç kadındı. İstanbul'daki Mori Sushi restoranının sahiplerinden Ari Duek, ortağı Emre Muratoğlu'nun eşi İrem Tuncalı ile birlikte olmuştu. Duek'in eski sevgilisi de bunu aldatılan eşe anlatınca Emre Muratoğlu eşi İrem Tuncalı'dan ayrılmış ve iş ortaklığını da bitirmişti. Ari Duek, eşi tarafından "Bu ne ilk ne de son olacak" gerekçesiyle affedilmişti. Şimdi Bodrum'da tatildeler... Araştırmalar Türkiye'de kadınların da erkekler kadar eşlerini aldattığını ortaya koyuyor. Ancak her kesimin 'aldatma'ya verdiği tepkiler farklı. Mardin'de bir namus cinayetine gerekçe olarak gösterilirken, sosyetede yaşanan benzer bir olayın üstü kolaylıkla kapatılabiliyor. Evlilik terapisti İlkim Öz'e göre erkek ve kadının aldatma nedenleri farklı; "Kadın eğer eşiyle iletişim kurmakta zorlanıyorsa, cinsel sorunlar yaşıyorsa aldatabiliyor. Kadın intikam için de aldatabiliyor. Bana gelen bir vaka vardı. Erkek 5 kez aldattığı için kadın da onu 4 kez aldatmış. Bir hakkı daha kaldığını söylüyordu. Bunu bir maç olarak görüyor. Eğer özgüveni eksikse, eşiyle kişilik çatışmasına girdiyse, kendini kanıtlamak için de aldatabiliyor. Yakın bir zamanda Türkiye'de yapılan bir araştırma sonucunda aldatma oranı yüzde 50 çıktı. Kadınlar daha az aldatıyor, diye bir şey yok. Son 10 yıldır bir artış var. Ama erkekler eşlerinin kendilerini aldattıklarına inanmıyor."

ALT SINIFTAN SEÇİLİYOR
Psikiyatr Kerem Doksat, sosyal ve ekonomik açıdan üst kesimdeki insanların daha çok eşlerini arkadaşlarıyla aldatmalarına da şöyle bir yorum getiriyor: "Üst sosyal ekonomik gruplarda çevre dar. İster istemez böyle bir şey olur. Mesela Prenses Diana da eşini ilk olarak aristokrat olmayan biriyle yani seyisiyle aldattı. Bizim sosyetede de böyle şeyler olur. Evdeki çalışanla karısını aldatıp daha sonra evlenen adamlar var. Kadınlar da şoför ya da evde çalışanlardan biriyle yapabiliyor bunu. Karı ile koca arasında yaş ve kültür farkı varsa kadının onu arkadaşıyla ya da alt sınıftan biriyle aldatma riski yüksek. Bunun nedeni de intikam. Kadının aksine o gruptaki erkekler genelde arkadaşının karısıyla aldatma riskine girmez. Bunun yerine pahalı fahişelere gider ya da metres hayatı yaşar." Psikiyatr Cem Mumcu ise kadının aldatmaya meyilli olmadığını belirtiyor: " Kadın, erkeğe göre aldatmaya meyilli bir yaratık değil. Erkek daha meraklı. Eğer ortada patalojik bir vaka yoksa kadınlar cinsellik için aldatmıyorlar. Benim sahici bulmadığım bir şeyler oluyor bizim ülkemizde. İnsanlar bir yandan orta sınıf ahlakını korumak bir yandan sosyal, ekonomik ve kariyerleri adına mutsuz ilişkilerini sürdürmek zorunda kalıyorlar. Maddi ve manevi zarara uğramaktan o kadar çok korkuyorlar ki etraf sahte evliliklerle dolu. Son zamanlarda eşlerini aldatan kadın sayısında artış olduğu da bir gerçek..."

Aynur ERDEM

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Yüzde 70 indirim başladı
 50 yıldır bitmeyen balayı
 Gençlik elden gidiyor
 Geleceğin siyasetçileri
 Muhalif dergi Leman hazine teşviği almış
 Genetik okudu ama korku filmi çekiyor
 Ne yapsa ablası gibi olmuyor
 Doğu Anadolu'yu keşif yolculuğu
 Masaja gideceğim, jetimi hazırlayın
 İstanbul tiyatro sahnesi oldu
 Haftanın Kitapları
 Onun otomobili var 1 milyon dolar
 Tek başına değil grupça 'star'lığı seçtiler
 Bağlasak da yerinde durmayacak gibi!
 Ayrılık yaramış
 Limon ve Zeytin terlik giyecek
 7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
 Ferhat Göçer Hisar'da
 Cazı bir de ondan dinleyin
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Eşinizi tanıyor musunuz?
Geçenlerde arkadaşım kocasını...
FİLİZ AKIN
Hayat ve misafirlik
Sitenin sahilinde yine gazetelere...
SUNAY AKIN
Dürüst olalım beyler
Kentlerde patlayan bombalar için...
ALİ POYRAZOĞLU
Hep aşk yüzünden
Futbolun politikası olduğuna göre,...
İster kirazlı ister şeftalili likör zamanı
Kavurucu sıcaklarda insanın canı yüksek alkollü içkiler çekmiyor. Bunun yerine...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.